Izkoristimo moč samolepilnih tapet za prenovo doma

Izkoristimo moč samolepilnih tapet za prenovo doma

Vsak dom, stanovanje in podjetni prostor potrebuje malo spremembe po nekaj letih uporabe. Sčasoma barva na stenah zbledi, kar samo po sebi izgleda neprijetno. Obnove se lahko lotimo na mnogo načinov, vendar je najlažje, če uporabimo samolepilne tapete za steno. Tako ne potrebujemo kupovati barve ali skrbeti, da bi med prenovo poškodovali sosednje prostore. To pomeni, da lahko v le nekaj kratih korakih uredimo celotno dnevno sobo, otroško dobo in druge prostore.

Brez-težavna namestitev

Samolepilne tapete, ki jih namestimo na steno, imajo na zadnji strani tanek sloj lepila. To lepilo je prijazno do vseh površin ter ne pušča za seboj ostankov. Obenem ne poškoduje barve, kar pomeni, da ne bomo potrebovali popravljati stene, ko bomo odstranili nalepke.

Vse to so idealne lastnost za ljudi, ki živijo v najemu. Tako se ne bomo potrebovali dogovarjati z lastniki o prenovi, če želimo ustvariti svoj popolni prostor za bivanje. Možnost imamo tudi namestitve bolj inovativnih nalepk s stenskimi urami. Te so narejene tako, da poleg nalepke, dobimo tudi stensko uro.

Posebno zanimive so tudi samolepilne tapete s 3D vzorci, ki imajo bolj moderen videz. Poleg tega se lahko odločimo tudi za nalepke, ki imitirajo les, opeko, tekstil ter druge materiale.

Nalepke in stenske ure

Ostaja vprašanje, kaj naredimo, če želimo prenoviti prostor s samolepilnimi tapetami za steno in obenem imeti sobno uro? Najboljša rešitev je, če uporabimo nalepke, ki imajo vgrajene stenske ure. Tako lahko opremimo dnevno sobo s čudovitimi nalepkami, ki imajo funkcionalnost stenske ure.

Take tapete obstajajo v mnogih inovativnih kombinacijah, kjer dobimo mehanizem in številnico v enem paketu. Mehanizem ure je vgrajen v samo tapeto, sama številnica pa se nahaja na nalepki. Tako dobimo nov, moderen in minimalen izgled prostora. Z njimi lahko tudi opremimo dnevno in otroško sobo ter tako poskrbimo, da bomo vedno točni, ko se bomo odpravljali po opravkih.

Kam vse lahko namestimo nalepke?

Stenske nalepke so narejene, da jih namestimo na steno. Pomembno je, da stena ni vlažna ter, da na njej ni večjih lukenj. Veliko ljudi pa se ne zaveda, da jih lahko namestimo tudi na druge površine. Tudi poškodbe na tleh lahko zapolnimo z nalepko, da polepšamo občutek prostora. Drugače pa ni omejitev, kje vse jih lahko uporabimo. Materiali kot so steklo, les ter kovina brez težav sprejmejo nalepke. Lahko jih tudi uporabimo v kopalnici in kuhinji, vendar moramo poskrbeti, da primerno zaščitimo robove pred vlago.

To je izvrstno tudi za uporabo v trgovinah in poslovnih objektih. Nalepko lahko namestimo na steklo v izložbi, da privabimo nove kupce. Malo previdnosti pa je potrebno, ko odstranjujemo nalepko, saj je ne želimo strgati. Večino nalepk lahko tudi ponovno uporabimo, vendar se moramo zavedati, da se sčasoma lepilni sloj obrabi.

Obvezne predpriprave 

Ne glede na to, kakšno nalepko bomo namestili, je dobro, če se prej pripravimo. Priporočljivo je, da sledimo naslednjim korakom:

  • Vzemimo mere

Odvisno je od velikosti samolepilnih tapet in prostora, koliko natančni moramo biti. Natančnost je nujno potrebna pri večjih projektih, ker uporabljamo več kosov tapet. Tudi nalepke, ki imajo stenske ure zahtevajo, da jih namestimo na natančno izmerjen del stene, saj želimo, da so poravnane ter, da zapolnijo prostor. 

  • Odstranimo prah, vlago in umazanijo

Da bi zagotovili najboljšo obstojnost tapet, je dobro, če vnaprej površino očistimo. Najboljši izgled in obstojnost bomo dosegli, če bomo prej očistili vse površine, ki jih bomo opremili z nalepkami. Nalepke s stenskimi urami so lahko malo težje, zato je tukaj malo bolj pomembno, da imamo močno obstojnost.

  • Poiščimo pomoč

Dobro je, če poiščemo malo pomoči, ko se odločamo za nameščanje nalepk. Za pomoč lahko zaprosimo družinskega člana, prijatelja ali partnerja. Tako bomo delali manj napak in hitreje opravili nameščanje nalepk. 

Prikrijmo poškodbe sten in drugih površin

Če nimamo načrtov, da bi obnavljali poškodovane stene, jih lahko prekrijemo z nalepkami. Tako ustvarimo boljši občutek prostora. To je izredno priročno za najemnike, ki v večini primerov ne smejo prenavljati prostora brez dovoljenja lastnikov.

V kopalnici lahko prikrijemo plesnive in poškodovane ploščice, da povrnemo čist in udoben občutek prostora. V dnevni sobi lahko samolepilne tapete namestimo na poškodovana tla ali stene, če želimo na hitro izboljšati občutek, ki ga daje soba. Res je, da to ni nadomestilo za primerna popravila, vendar je najboljša rešitev, dokler nimamo načrta za obnovo.

Odlične nalepke s stenskimi urami, raznimi motivi, ter imitacijami raznih materialov bomo našli na www.stenska-nalepka.si

Similar Posts:

Robert Dans

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation.