Kako nositi moško uro s stilom

Kako nositi moško uro s stilom

Izboljšajte svojo igro ure tako, da se naučite, kako pravilno nositi svojo. Ta izčrpen vodnik razčlenjuje vse, kar morate vedeti za takojšnjo nadgradnjo sloga, od klasičnih ur do priložnostnih.

Veste, kako naj se pas ujema z vašimi čevlji? Nekako enako je z urami.

Očitno veljajo pravila večinoma za formalne dogodke. Tehnično gledano lahko nosite uro s poljubnimi oblačili (vključno z obutvijo). Toda za tiste, ki cenijo dober bonton in slog, lahko moške razvrstite od fantov, če uro uskladite s svojo obleko.

Ne pozabite – ura je dodatek. Izboljšati mora vaš videz, ne pa prevladovati nad njim.

Izboljšajte svojo igro ure tako, da se naučite, kako pravilno nositi svojo.

Kako se ura ujema z obleko

Usklajevanje ure z vašo obleko ni nujno zapleteno – stvar je razmišljanja enako.

Združite svoje kovine – srebro s srebrom, zlato z zlatom. Bodite pozorni na kovinske elemente vaše obleke – zaponke na pasu in čevljih, prstane, zapestne gumbe – in jih uskladite z uro.

Pomemben je tudi pas za uro. Tako kot pasovi in čevlji se morajo usnjeni pasovi za ure ujemati z drugim usnjem v vaši obleki. Rjavi usnjeni pas za uro se nosi z rjavimi usnjenimi čevlji in pasom. Črni pas pomeni črni pas in čevlje.

Enako velja za slog čevljev. Oblečeni čevlji se najbolje obnesejo z oblečeno uro, medtem ko so čevlji videti dobro s športno uro.

Svetli obrazi so pogosto rezervirani za dnevno nošenje, medtem ko so sivi, kaki, črni ali rjavi obrazi primerni za večerno obleko.

Na katerem zapestju naj moški nosi uro?

Nekateri viri pravijo, da bi moški moral nositi uro na manj dominantni roki.

Če ste desničar, nosite uro na levi roki in obratno. Logika je, da se ura ne bo toliko premikala, kar bi lahko podaljšalo njeno življenjsko dobo. Prav tako pomeni, da boste še vedno lahko preverjali čas, medtem ko svojo dominantno roko uporabljate za druge dejavnosti … na primer pomikanje po tem članku.

Tradicionalno je treba uro nositi dovolj ohlapno, da omogoča popolno uporabo zapestja. Obraz naj sedi poleg vaše ulne (kost na zunanji strani zapestja). Ko udobno stojite, vaša ura ne sme štrleti izpod manšete srajce. Pojaviti se mora le, ko je vaša roka upognjena.

Usklajevanje ure z vašo obleko ni nujno zapleteno – stvar je razmišljanja enako.

Vrste slogov ure

Luksuzna ura

Zdaj bolj priljubljene kot kdaj koli prej, so luksuzne oblečene ure vaš glam kos. Običajno se ujemajo z ozkim obrazom in ozkim usnjenim pasom. Zaslon številčnice je običajno preprost in minimalističen (brez modnih kronografov ali luninih faz).

Kdaj nositi luksuzno uro

Če boste kdaj imeli v lasti samo eno uro, naj bo to uro za obleko. Lepota moške ročne ure je njena vsestranskost in je tako dobra z obleko kot s kavbojkami.

To je vaš kos za pametno, formalno in kjer koli želite videti najbolje in/ali narediti vtis.

  • Pisarna
  • Poslovni sestanki in intervjuji
  • Posebne priložnosti: poroke, vrtne zabave, večerje za obletnice
  • Dogodki s črno kravato
  • Opera ali gledališče
  • Podeželski klub

Ura bo popestrila vaš videz. To bo vašo obleko spremenilo iz razumne v prijazno. Prav tako je v redu in precej presenetljivo za priložnostno nošenje ob koncu tedna.

Trpežna ura

Originalne terenske ure “trench watch” so zasnovane tako, da prenesejo ekstremne razmere. So močni, robustni in gredo na razdaljo. Zasnovani so tudi tako, da so berljivi ponoči, zato imajo velike, zelo čitljive številčnice s svetlečimi kazalci, visoko kontrastno črno številčnico in belo oštevilčenje. Prevelike ure so še posebej priljubljene pri vojaških pilotih.

Glede na funkcionalnost je ohišje običajno iz nerjavečega jekla in pasovi iz usnja ali platna.

S temi urami v vojaškem slogu se je začelo ‘vdiranje’ sekundarne roke. To je funkcija, ki ustavi sekundno kazalo, ko povlečete krono v položaj za nastavitev časa, kar omogoča uporabniku, da jo nastavi na sekundo. Razvit je bil tako, da so vojaki lahko sinhronizirali svoje ure med seboj.

Terenske ure so običajno pokrite s črnim, zelenim ali sivim PVD-jem. PVD (fizično nanašanje hlapov) vključuje uparjanje materiala (kot je titanov aluminijev nitrid) in njegovo vezavo z materialom paščka za uro, da postane bolj trpežen in privlačen. Diamantu podoben ogljik (DL) je vrsta PVD prevleke in je običajno črna ali siva.

Kdaj nositi terensko uro

S svojo trpežno zasnovo vam bo terenska ura dobro služila v zahtevnih pogojih, kot so športno igrišče, pohodništvo ali na vrtu (ja, vrtnarjenje je težko!).

Je tudi vaš dodatek za vsakodnevno priložnostno nošenje. Čisto, ostro in robustno – kombinirajte ga s kavbojkami in majico in pripravljeni ste na vse. Odlično se bo ujemal z vašimi delovnimi škornji in ne bo odveč tudi s kavbojkami in športnimi copati. Samo ne nosite ga s svojo obleko s črno kravato.

Športna ura/potopna ura

James Bond je te fante proslavil. Sodobna potapljaška ura je bila zasnovana tako, da potapljačem zagotavlja natančen merilec preostalega zraka. Večina potapljaških ur je vodoodporna do vsaj 100 metrov.

Športna ura, namenjena plavanju in ne potapljanju, je lahko vodoodporna, vendar na manjše globine.

Potapljaške ure so srednje velike, krepke in na splošno izdelane iz kovin, odpornih proti koroziji, kot je nerjaveče jeklo. So dovolj pametni in vsestranski, da jih lahko oblečete gor ali dol.

Ura s kronografom (tehnično športna ura) je bila izumljena, ko je francoski kralj Ludvik XVIII želel natančnega merilnika časa za svoje konjske dirke. Sodobna športna ura je danes obvezen pripomoček za jadralce, tekače, pohodnike, planince, kolesarje in fanta, ki želi vsako sekundo svojega dneva polepšati.

Tako kot potapljaška ura je tudi športna ura najbolj primerna za telesno aktivnost in ima lahko zaplete, kot so merilniki srčnega utripa, višinomeri, barometri, kompasi in sledenje GPS.

Kdaj nositi športno uro ali potapljaško uro

Številne športne ure so dovolj elegantne, da se razširijo na “smart-casual” ali celo moden dodatek in so popolnoma sprejemljive za vse, od pisarniških oblačil do restavracij, nakupovanja in potovanj.

Po tradiciji so potapljaške ure in obleke prepovedano območje. Sama prostornost potapljaške ure preprosto ne deluje z gladkimi linijami obleke. Razen če niste 007 in ste pravkar priplavali do igralnice v Macau – potem lahko počnete, kar želite.

Nekateri viri pravijo, da bi moški moral nositi uro na manj dominantni roki.

Letalska ura/pilotska ura

Časomerilci za pilote Royal Air Force, letalske ure so podobne vojaškim uram. Običajno so srednje do velike in imajo preveliko številčnico s krepkimi številkami za enostavno branje v neugodnih razmerah. Na večini letalskih ur boste našli ikoničen trikotnik in dve piki ob 12. uri. Ta funkcija sveti v temi omogoča pilotom, da hitro najdejo 12 in povejo čas.

Nekateri modeli imajo vrtljivi okvir s 60-minutnimi koraki in velik datumski zaplet. Kronografi na letalskih urah običajno vključujejo konfiguracijo za 30-minutne, 12-urne in 60-sekundne intervale, ki omogočajo enostavno merjenje časa.

Kdaj nositi letalsko uro

To je odlična ura za vse namene. Čeprav je bil prvotno zasnovan za uporabo v akciji, bo primeren za mestna oblačila, potovanja ali priložnostna srečanja. In če je še posebej eleganten dizajn, ga lahko nosite s formalno obleko.

Similar Posts:

Robert Dans

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation.