Nosilci za kolesa – obvezen dodatek za vse, ki uživate v aktivnosti

Se odpravljate na dopust in bi s seboj želeli vzeti tudi svoje kolo? Kolesarjenje je nedvomno odlična oblika rekreacije, med katero se lahko dodobra razgibamo in nadihamo svežega zraka. Ker izposoja koles ni vedno možna oziroma najbolj zanesljiva rešitev, je pametno, da si pomagate s posebnimi nosilci za kolesa, ki jih preprosto namestite na streho vašega vozila. Vaše kolo bo lahko tako z vami potovalo vedno in povsod, ne da bi morali podirati zadnje sedeže avtomobila ali kako drugače improvizirati, da bi za kolo v avtu našli dovolj prostora.

Preverite kompatibilnost z nastavki na strehi avtomobila 

Nosilci za kolesa in druge vrste strešnih nosilcev se lahko razdelijo v dve skupini. V prvo skupino sodijo tisti, ki so ustvarjeni posebej za določene znamke in modele vozil. Po drugi strani pa so vam na voljo tudi univerzalni nosilci za kolesa, ki jih lahko uporabite pri praktično katerem koli vozilu, hkrati pa so kompatibilni z različnimi dimenzijami gum pri kolesu. Pri nakupu torej preverite, za katero vrsto gre, da bo izdelek, ki ga nameravate kupiti, zares pravi za vas in za vaše vozilo.

Nosilci za kolesa morajo biti nameščeni v skladu z navodili 

Montaža nosilcev je načeloma zelo preprosta in ne zahteva posebnih veščin. Velikokrat niti ni potrebno nobeno posebno orodje. Vendar pa to še ne pomeni, da ste lahko pri delu površni. Nepravilna namestitev namreč močno poveča nevarnost za nezgode med vožnjo. Vzemite si torej čas in natančno upoštevajte navodila. 

V kolikor niste popolnoma prepričani, ali je bila montaža zares izvedena pravilno, prosite nekoga z več izkušnjami, da preveri, ali morda obstajajo potencialna varnostna tveganja, ki ste jih spregledali. Pravilna montaža bo poskrbela, da bo nosilnost res enaka tisti, ki je navedena na embalaži izdelka in da bodo vaša kolesa na strehi avtomobila potovala varno tudi pri večji hitrosti.

Kakovostni materiali zagotovijo dolgo življenjsko dobo 

Nosilci za kolesa bodo najverjetneje izpostavljeni tudi precej neugodnim vremenskim vplivom, saj jih mnogi vozniki pozabijo odstraniti po vsaki uporabi. Tako morate biti pri primerjanju različnih izdelkov pozorni na material, iz katerega so izdelani. Če želite poskrbeti, da boste lahko nosilce uporabljali še dolgo časa, dajte prednost materialom, ki so odporni na korozijo in podobne težave, ki se lahko pojavijo. Tu namreč pogosto ne gre zgolj za estetsko težavo, ampak za nekaj, kar lahko negativno vpliva tudi na funkcionalnost oziroma na varnost.  

Similar Posts:

Releated

gumi korito Gledring

Vrhunska zaščita za prtljažni prostor avtomobila

Prtljažni prostor vsakega osebnega vozila je izredno pomemben iz več dejavnikov. Uporabljamo ga skoraj vsak dan, saj v njem prevažamo živila, športno opremo, dodatne avto dele in podobno. Zaradi pogostosti uporabe prtljažnika se je težko izogniti praskam, madežem in drugim poškodbam na preprogi, plastiki ter njegovih drugih delih. Veliko bolje je, da sami zagotovimo zaščito […]

avtomobilski turbopolnilniki

Dodatek za motor, ki izboljša njegovo delovanje

Vsak avtomobil z motorjem na notranje izgorevanje je nedvomno olajšal življenje svojemu lastniku, kot tudi sopotnikom, družinskim članom in podobno. Za jeklenega konjička je potrebno skrbeti z nakupom rezervnih delov, menjavo olja, filtrov in podobno. Le malokateri voznik se zaveda delovanja motorja in njegovih ključnih delov. Pogosto pozabljeni so turbopolnilniki za avto, ki skrbijo za […]