Evropsko poročilo o prometni nesreči se izpolni ob nesreči brez telesnih poškodb

Evropsko poročilo o prometni nesreči se izpolni ob nesreči brez telesnih poškodb

Verjetno ste že vsi kdaj izpolnjevali evropsko poročilo o prometni nesreči, če pa še ne, potem ste eden izmed srečnežev, ki še nikoli niso bili udeleženi v prometni nesreči. Kot že samo ime pove, gre za enoten obrazec, ki ga je potrebno obvezno izpolniti v primeru prometne nesreče, če želite, da vam bo škoda povrnjena, oziroma, da bo krita iz vaše zavarovalne police, če ste vi krivec prometne nesreče.

Kadar gre za prometno nesrečo brez poškodb, in so se udeleženci sporazumeli o krivdi, je evropsko poročilo najbolj elegantna rešitev s katero se izognete tudi prihodu policije na kraj prometne nesreče.

Pomembno je, da znate poročilo o prometni nesreči pravilno izpolniti, podrobna navodila najdete tukaj https://www.visokaodskodninaplaninsec.si/nasi-rezultati/visoka-odskodnina-za-prometno-nesreco/evropsko-porocilo-o-prometni-nesreci.

Evropsko poročilo o prometni nesreči je enotno za udeležence nesreč iz različnih držav

Osnovni namen tega poročila o prometni nesreči je, da se z njegovo pomočjo ugotovijo dejstva v zvezi s prometno nesrečo in je za zavarovalnico pomemben vir informacij o nastalem škodnem dogodku.

EU poročilo o prometni nesreči je uporabno v različnih prometnih nesrečah, tudi v primerih ko prihajajo udeleženci prometne nesreče iz različnih držav. Dostaviti ga je potrebno zavarovalnici pri kateri ima zavarovano vozilo povzročitelj nesreče.

Evropsko poročilo o prometni nesreči mora biti pravilno izpolnjeno

Če še nimate EU obrazca o prometni nesreči, ga lahko dobite na vsaki zavarovalnici ali na enotah, kjer se izvajajo tehnični pregledi vozil. Kot boste videli, je potrebno nanj napisati vse podatke o udeležencih prometne nesreče in kdo je povzročitelj. Pri izpolnjevanju je potrebno biti previden, da je pisava čitljiva, opis dogodka pa jasen.

Nezgodo lahko opišete tudi na dodatnem listu, ob razvoju sodobne tehnologije pa je kraj nezgode tudi priporočljivo fotografirati z različnih zornih kotov. Evropsko poročilo o prometni nesreči morate oddati svoji zavarovalnici najkasneje v treh dneh od nastanka prometne nesreče. Celoten postopek izplačila škode se zaradi nepravilno izpolnjenega poročila lahko bistveno podaljša.

Similar Posts:

Robert Dans

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation.