Kuhinjske nape nam pomagajo izbirati standardi

Kuhinjske nape nam pomagajo izbirati standardi

Kuhinjske nape nam pomagajo izbirati standardizirane lastnosti oziroma standardov. Eden pomembnejših standardov za kuhinjske nape je tako imenovani IEC standard.

Mednarodna komisija za elektrotehniko

Kratica IEC pomeni International Electrotechnical Commission, v prevodu mednarodna komisija za elektrotehniko. Je neprofitna nevladna mednarodna organizacija, ki skrbi za standardizacijo električnih, elektronskih in povezanih tehnologij. Standardi mednarodne komisije za elektrotehniko pokrivajo najrazličnejše tehnologije : prenos in distribucijo električne energije, gospodinjske aparate, pisarniško elektronsko opremo, baterije, sončno energijo, optična vlakna, nanotehnologijo, generiranje ter številne druge tehnologije. Za kuhinjske nape je v veljavi standard, ki se ga drži večina proizvajalcev.

Pretok zraka kuhinjske nape po tem standardu je izmerjen na koncu dvo metrske cevi z vmesnim kolenom pod pravim kotom. Sodeč po tem standardu lahko izbiramo zase najučinkovitejše kuhinjske nape. Obstajajo pa tudi razne druge formule in standardi, ki olajšajo izbiro. Verjetno ni potrebno posebej poudarjati, da si vsi želimo čim bolj tihe kuhinjske nape. Hrupnost se meri v decibelih, večinoma so na trgu kuhinjske nape z glasnostjo delovanja med petinštirideset in petinšestdeset decibelov. Nižja glasnost velja za nižjo stopnjo delovanja, višja pa za delovanje z maksimalno močno. Kako glasne so dejansko, pa velja pred nakupom preveriti v praks. Z nekaj žrtvovanega časa, si bomo prihranili pretirano moteč hrup v kuhinji. Obstajajo tudi izvedbe, ki se problema glasnosti lotevajo na zelo sofisticiran način. Vgrajen imajo mikrofon, ki posname z delovanjem ustvarjen hrup ter aktivira dodatni val hrupa, s katerim izniči prvotnega. S tem lahko znižamo hrup na raven do trinajst decibelov. V osnovi gre za spremembo zvočne frekvence do nižjih tonov, s katerim se spremeni zaznavanje hrupa. Koristi tudi formula, ki upošteva prostornino kuhinje, višino in deset obratov količine zraka v prostoru.

Za kuhinjo površine dvajset kvadratnih metrov in višine dva metra in pol je priporočljiv pretok 500 kubičnih metrov na uro. Številne možne dodatne funkcije lahko kuhinjske nape nadgradijo v mnogih lastnostih.

Svoj dan začnete in končate v kopalnici, zato naj bo kopalniško pohištvo sproščujoče in predvsem premišljeno razporejeno. Preberi več …

Izkoristimo moč samolepilnih tapet za prenovo doma. Stenske tapete ne najbolje namestiti na gladke, čiste in ravne površine, čeprav se lahko uporabijo tudi na drugih površinah. Preberi več …

Similar Posts:

Robert Dans

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation.