Senčniki za avto za udobno vožnjo

Senčniki za avto za udobno vožnjo

Poletni dnevi lahko pustijo notranjost vsakega vozila izredno vroče. Temperature v kabini lahko dosežejo neverjetnih 90° stopinj Celzija. Če se usedemo v tako vroč avto, je skoraj nemogoče voziti varno. Obenem pa visoka vročina slabo vpliva na plastiko, usnje in druge materiale, saj jih lahko poškoduje. Idealna rešitev so senčniki za avto, ki preprečujejo sončnim žarkom, da bi segreli kabino v avtu. Namestiti jih je mogoče brez težav in uporabljamo jih lahko brez nakupa dodatne avto opreme. Namenjeni so ohranjanju zmernih temperatur v vsakem vozilu, ki ga pustimo dalj časa parkiranega. Uporabljamo pa jih lahko tudi med vožnjo.

Sončni žarki lahko močno segrejejo notranjost avta

Dolgotrajna izpostavljenost kateregakoli avtomobila sončnim žarkom pomeni, da se bo notranjost kabine močno segrela. Vročina se nabira tudi v različnih materialih, ki lahko sčasoma začnejo propadati. Najbolj so na udaru usnje, plastika in občutljiva elektronika GPS, radia in drugih elektronskih komponent. Za zagotavljanje nižjih temperatur so senčniki za avto najboljša izbira. Delujejo tako, da preprečijo vstop sončnim žarkom v notranjost avtomobila. 

Senčniki za avto za zmerno temperaturu v vozilu
Senčniki za avto so namenjeni so ohranjanju zmernih temperatur v vsakem vozilu med vožnjo ali ko je parkiran.

Uporabimo lahko senčnike za avto na vseh oknih in vratih v vozilu. Pred vožnjo je potrebno odstraniti senčnik na vetrobranskem steklu, saj potrebujemo jasen pogled na cestišče pred seboj.

Preprečevanje škode, ki jo povzročijo UV žarki

UV žarki so lahko zelo škodljivi za naše vozilo. Če pustimo naš avtomobil na žgočem soncu, se lahko prično različni materiali širiti in pokati. Usnje in tudi karoserija izgubi barvo. Tako naš jekleni konjiček izgubi svoj sijaj in prestiž. Zato je dobro, če poskrbimo za zaščito notranjosti kabine. Najbolje pa je seveda, da uporabimo cerado za avto, če ga bomo pustili na soncu več dni ali celo tednov.

Moderni senčniki za avto delujejo tako, da odvračajo UV žarke. Tako ne morejo dostopiti do občutljive elektronike in drugih delov v samem vozilu. Zato se jih priporoča tako za novejše kot tudi starejše avte.

Kdaj so senčniki za avto najbolj uporabni?

Vreme je dandanes dokaj nepredvidljivo, zato je dobro, če smo pripravljeni na vse. Glavni namen senčnikov za avto je preprečevanje nabiranja visokih temperatur v avtomobilski kabini. Lahko pa jih tudi uporabimo v zimskem času, saj je takrat sonce nižje na nebu. Zato lahko povzroči neudobje za potnike. Zaradi svoje sestave pa lahko tudi bolje zadržijo toploto v vozilu, ko uporabljamo gretje v zimskem času. 

Enostavna montaža zatičev za senčnike za avto

Na voljo so tipski in univerzalni senčniki za avto. Univerzalne izvedbe se uporablja za vozila različnih vrst in velikosti. Tipske izvedbe pa so namenjene za točno določen avtomobil. Neglede na velikost našega avta, je vedno priporočljivo imeti na razpolago senčnike za avto, saj jih lahko uporabimo kadarkoli. Če pa jih ne potrebujemo, pa jih brez težav imamo pospravljene v prtljažniku.

Similar Posts:

Robert Dans

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation.