Vsestranska uporaba destilirane vode

Destilirana voda je lahko izjemno vsestransko uporabna. Lahko vam dobro koristi pri kuhanju, pripravi najrazličnejših vrst pijač, za nižjo vsebnost natrija, nego kože, nego rastlin, za akvarij, pri otroški hrani in ne nazadnje tudi v svojem vozilu. 

Destilirana voda je zlasti dobrodošla pri kuhanju enolončnic in juh, saj je vsebuje klora. Izjemno priljubljena je torej tudi pri pripravi otroške hrane. Voda iz pipe sicer ubije bakterije, vendar ne odstrani onesnaževalcev. Zelo pogosto jo uporabljamo tudi pri pripravi kave, sokov in čaja. Njen okus je primerljiv s tistim, ki ga dobite z vodo iz pipe. 

Voda z manj vsebnosti natrija 

Destilirana voda vsebuje manj natrija, proces destilacije namreč odstrani kar 98,9 % natrija iz vode. Če boste iz destilirane vode pripravili ledene kocke, bodo te bistveno čistejše pa tudi lažje. Izjemno priljubljena je tudi za uporabo pri hišnih ljubljenčkih. Z njo si lahko na izjemno učinkovit način čistite kožo. Nečistoča v vodi iz pipe lahko zamaši kožne pore. Pri negi rastlin destilirana voda ustvari enake pogoje, kot jih imajo rastline v naravi. Dež je namreč destilirana voda brez mineralnih soli. 

Destilirana voda vsebuje manj natrija, proces destilacije namreč odstrani kar 98,9 % natrija iz vode

Odlična izbira je destilirana voda tudi za akvarij. Ribe bodo uspevale in živele veliko bolj zdravo v vodi brez klora. Takšna voda je izjemno čista ter kristalna. Najpogosteje se uporablja še pri uporabi kontaktnih leč in pri likalnikih na paro. Destilirana voda namreč ne draži oči. Pri likalnikih na paro deluje učinkoviteje. Naprave imajo zaradi takšne vode tudi daljšo življenjsko vodo, ker v njih ne nastaja vodni kamen. 

Uporaba destilirane vode v avtu 

Vsekakor pa ne smemo izpustiti dejstva, da se destilirana voda izjemno dobro obnese tudi kot dodatek v našem vozilu. Najpogosteje takšno vrsto vode uporabljamo za mešanje z antifrizom oziroma s hladilno tekočino. Ta poskrbi za odlično zaščito pred zamrzovanjem vozila. Sicer pa dobro pripravljena hladilna tekočina dobrega proizvajalca ponuja še druge prednosti, na primer motor vozila varuje pred korozijo, učinkovito odvaja toploto iz motorja, ščiti pred zamrzovanjem in vretjem. Prav tako je združljiva z materiali strojnih delov motorja. Izjemno pomembno je tudi to, da je prijazna do okolja ter vsekakor tudi do vašega zdravja. Če jo boste mešali z destilirano vodo, je to dobra odločitev. 

Preberite si še naslednji članek z naslovom: Vetrobransko steklo mora biti čisto

Similar Posts:

Releated

gumi korito Gledring

Vrhunska zaščita za prtljažni prostor avtomobila

Prtljažni prostor vsakega osebnega vozila je izredno pomemben iz več dejavnikov. Uporabljamo ga skoraj vsak dan, saj v njem prevažamo živila, športno opremo, dodatne avto dele in podobno. Zaradi pogostosti uporabe prtljažnika se je težko izogniti praskam, madežem in drugim poškodbam na preprogi, plastiki ter njegovih drugih delih. Veliko bolje je, da sami zagotovimo zaščito […]

avtomobilski turbopolnilniki

Dodatek za motor, ki izboljša njegovo delovanje

Vsak avtomobil z motorjem na notranje izgorevanje je nedvomno olajšal življenje svojemu lastniku, kot tudi sopotnikom, družinskim članom in podobno. Za jeklenega konjička je potrebno skrbeti z nakupom rezervnih delov, menjavo olja, filtrov in podobno. Le malokateri voznik se zaveda delovanja motorja in njegovih ključnih delov. Pogosto pozabljeni so turbopolnilniki za avto, ki skrbijo za […]