Vsestranska uporaba destilirane vode

Destilirana voda je lahko izjemno vsestransko uporabna. Lahko vam dobro koristi pri kuhanju, pripravi najrazličnejših vrst pijač, za nižjo vsebnost natrija, nego kože, nego rastlin, za akvarij, pri otroški hrani in ne nazadnje tudi v svojem vozilu. 

Destilirana voda je zlasti dobrodošla pri kuhanju enolončnic in juh, saj je vsebuje klora. Izjemno priljubljena je torej tudi pri pripravi otroške hrane. Voda iz pipe sicer ubije bakterije, vendar ne odstrani onesnaževalcev. Zelo pogosto jo uporabljamo tudi pri pripravi kave, sokov in čaja. Njen okus je primerljiv s tistim, ki ga dobite z vodo iz pipe. 

Voda z manj vsebnosti natrija 

Destilirana voda vsebuje manj natrija, proces destilacije namreč odstrani kar 98,9 % natrija iz vode. Če boste iz destilirane vode pripravili ledene kocke, bodo te bistveno čistejše pa tudi lažje. Izjemno priljubljena je tudi za uporabo pri hišnih ljubljenčkih. Z njo si lahko na izjemno učinkovit način čistite kožo. Nečistoča v vodi iz pipe lahko zamaši kožne pore. Pri negi rastlin destilirana voda ustvari enake pogoje, kot jih imajo rastline v naravi. Dež je namreč destilirana voda brez mineralnih soli. 

Destilirana voda vsebuje manj natrija, proces destilacije namreč odstrani kar 98,9 % natrija iz vode

Odlična izbira je destilirana voda tudi za akvarij. Ribe bodo uspevale in živele veliko bolj zdravo v vodi brez klora. Takšna voda je izjemno čista ter kristalna. Najpogosteje se uporablja še pri uporabi kontaktnih leč in pri likalnikih na paro. Destilirana voda namreč ne draži oči. Pri likalnikih na paro deluje učinkoviteje. Naprave imajo zaradi takšne vode tudi daljšo življenjsko vodo, ker v njih ne nastaja vodni kamen. 

Uporaba destilirane vode v avtu 

Vsekakor pa ne smemo izpustiti dejstva, da se destilirana voda izjemno dobro obnese tudi kot dodatek v našem vozilu. Najpogosteje takšno vrsto vode uporabljamo za mešanje z antifrizom oziroma s hladilno tekočino. Ta poskrbi za odlično zaščito pred zamrzovanjem vozila. Sicer pa dobro pripravljena hladilna tekočina dobrega proizvajalca ponuja še druge prednosti, na primer motor vozila varuje pred korozijo, učinkovito odvaja toploto iz motorja, ščiti pred zamrzovanjem in vretjem. Prav tako je združljiva z materiali strojnih delov motorja. Izjemno pomembno je tudi to, da je prijazna do okolja ter vsekakor tudi do vašega zdravja. Če jo boste mešali z destilirano vodo, je to dobra odločitev. 

Preberite si še naslednji članek z naslovom: Vetrobransko steklo mora biti čisto

Similar Posts:

Releated

senčila za avto zmanjšujejo temperaturo v vozilu

Prednosti avtomobilskih senčnikov po meri

Senčniki za avto po meri so izvrsten izum, ki vam lahko precej izboljša potovalne razmere v avtu. Namestijo se na vsa bočna pa tudi na zadnje vetrobransko steklo. Njihova naloga je, da nižajo temperaturo v vozilu – lahko do 20 %. S tem precej pripomorejo k zmanjšanju vpliva nevarnih UV žarkov. Senčniki za avto torej […]