Čaj iz konoplje

Pred spanjem izjemno dobrodošel tudi čaj iz konoplje

Kar nekaj vas je, ki nadvse uživate v pitju najrazličnejših zeliščnih čajev. Takšne osebe pa bodo zagotovo navdušene tudi nad uživanjem čaja, ki je narejen iz konoplje. Nekatere študije so pokazale, da konopljin čaj lahko zelo dobro vpliva na naše telo. Takšen čaj naj bi torej na nas deloval zelo pomirjujoče, ker sprošča telo in deluje proti stresu. Tudi zaradi slednjega je čaj iz konoplje še toliko bolj dobrodošel za uživanje tik pred spanjem.

Na sploh pa lahko rečemo, da je konopljin čaj vir dobrih hranil. Vsebuje denimo veliko magnezija ter železa. Oba minerala naše telo za normalno delovanje nujno potrebuje. Čaj tako izvrstno deluje tudi na naš imunski sistem.

Učinkovita pomoč pri prebavnih motnjah

Medtem ko nekateri konopljin čaj koristijo predvsem za boljše oziroma učinkovitejše spanje, ga drugi uporabljajo v primeru prebavnih motenj. Znano je namreč, da naj bi takšen napitek iz konoplje dovolj učinkovito pomagal tudi pri tovrstnih težavah.

Ali lahko CBD pomaga izboljšati motnje v prebavi?

Čaj iz konoplje torej lahko dobro blaži motnje v prebavi in zelo blagodejno vpliva na prebavni trak. Zelo priporočljivo ga je uživati tudi tedaj, ko nas doletijo težave z ledvicami.

Čaj, ki deluje protivnetno

Če nimate omenjenih težav, pa lahko konopljin čaj uživate že zato, ker naj bi zelo dobro vplival tudi na splošno počutje oziroma naj bi omogočal hiter dvig energije. Takšen napitek brez pomislekov lahko uživate tudi večkrat na dan. Za uporabo se priporoča tudi otrokom, a je v tem primeru uporaba nekoliko redkejša oziroma polovična glede na pitje odrasle osebe.

Družina pije čaj iz konoplje.
Konopljin čaj za dvig energije in boljše splošno počutje lahko pijejo vse generacije.

Če čaja iz konoplje še niste uživali in v resnici ne poznate dovolj dobro tovrstnega napitka, pa je dobro vedeti, da ne vsebuje nobenih psihoaktivnih snovi ali opijatov. To pomeni, da pitje takšnega čaja v nobenem primeru ne povzroča omamljenosti ali kakršne koli oblike zasvojenosti.

Kaj je najbolje uporabiti za pripravo čaja iz konoplje?

Praviloma se konopljin čaj pripravlja iz mladih cvetnih vršičkov. Ti so sestavljeni iz listov ter nedozorelih semen industrijske konoplje. Ščepec mešanice je treba preliti z dva decilitra vode ter pustiti nekje od 5 do 10 minut. Napitek se nato precedi in je že pripravljen za pitje.

Priprava čaja iz konoplje
Čaj iz konoplje se pripravlja iz mladih cvetnih vršičkov. Ti so sestavljeni iz listov ter nedozorelih semen industrijske konoplje.

Za uporabo pa je daleč najbolje uporabiti povsem svežo vodo. Nekateri namesto vode uporabljajo raje mleko.

Similar Posts:

Releated

Starostna slabovidnost ali presbiopija

Starostna slabovidnost kot normalni fiziološki pojav

Starostna slabovidnost ali presbiopija je povsem normalen fiziološki pojav. Običajno se pojavi okoli 40. leta starosti. Zanjo je značilen zamegljen vid pri branju, pri delu z računalnikom oziroma pri vsem bližinskih delih. Doleti pa prav vsakega človeka, ne glede na to, ali je kdaj koli že imel težave z očmi ali ne. Tudi osebe, ki […]

Oralna kirurgija vključuje različne vrste posegov na zobeh

Obstajajo številni razlogi, zaradi katerih lahko potrebujete kirurški poseg v ustni votlini. Morda jo boste potrebovali za odstranitev modrostnih zob, odpravo težav s čeljustjo ali zdravljenje poškodbe. Oralna kirurgija vam lahko pomaga tudi, če imate bolezen, ki prizadene usta ali zobe. Similar Posts: Uporaba olja iz črne kumine Triki za hitro hujšanje Za telesno aktivnost […]