Varovanje podatkov s SSL certifikatom

Uporaba spleta nam omogoča nakupovanje iz udobja domačega naslonjača. Obenem pa lahko brskamo po ponudbi različnih spletnih strani, ki nam nudijo raznovrstne izdelke in storitve. Vse te zmogljivosti in udobje pa je prineslo veliko novih nevarnosti. Vse spletne strani so v nevarnosti, da jim prisluškujejo nepridipravi. Te imajo namen ukrasti bančne podatke, gesla in druge informacije od obiskovalcev. To pa lahko v veliki meri prepreči SSL certifikat, saj zakodira pretok podatkov med strežnikom spletne strani in vsemi njenimi obiskovalci.

SSL certifikat
Glavni namen SSL certifikata je kodiranje pretoka informacij med uporabniškim računalnikom oziroma obiskovalcem in strežnikom spletne strani.

SSL certifikat varuje podatke pred nepridipravi

Glavni namen SSL certifikata je kodiranje pretoka informacij med uporabniškim računalnikom oziroma obiskovalcem in strežnikom spletne strani. Vsi podatki so tako zaklenjeni in vidni samo uporabniku in strežniku podjetja. To je izredno pomembno, če se ukvarjamo z občutljivimi informacijami, kot so gesla in računi za dostop do spletne strani, informacije o kreditnih karticah ipd. Ves pretok podatkov se zaklene s posebno enkripcijo, ki jo omogočajo SSL certifikati. Spletni brskalnik obiskovalca prejme ključ za dostop oziroma odklepa teh podatkov. Enako pa se zgodi s strežnikom, ki gosti samo spletno stran. Tudi, če nepridipravom uspe ukrasti omenjene podatke, bodo za njih neuporabni, saj bodo v obliki popolnoma nerazumljive kode, ki sama po sebi nima pomena.

Certifikat SSL potrdi pristnost naše spletne strani

Namestitev SSL certifikata je izredno pomembna za potrditev pristnosti naše spletne strani. Današnji splet je poln phishing prevar. To so prevare, kjer nepridipravi naredijo popolno kopijo naše ali katerekoli druge spletne strani. Pri tem pa privabijo naše kupce, da jim zaupajo svoj denar. To je izredno pogosta prevara, ki hitro zavede naše zveste stranke. S tem pa podjetje izgubi ugled, saj ljudje pričnejo verjeti, da je bila naša stran ugrabljena. S SSL certifikatom pa take prevare niso možne. To pa zato, ker poveže fizični naslov našega podjetja z domeno. Tako se poleg URL naslova v brskalniku pokaže zelena ključavnica. To pa pomeni, da je stran overjena in pristna. Kopije naše spletne strani pa ne bodo imele zelene ključavnica poleg naslova oziroma domene.

SSL certifikat omogoča uporabo modernih plačilnih sredstev

Zadnja leta so spletne strani brez SSL certifikata zelo omejene. Veliki spletni brskalniki jih uvrstijo nižje v iskalne rezultate, saj jih smatrajo za nevarne. Poleg tega pa ne morejo svojim strankam ponuditi možnost plačila s številnimi plačilnimi karticami. Za uporabo teh kartic mora naša stran dosegati določene varnostne standarde PCI/DSS, ki jih določajo izdajatelji elektronskih in drugih plačilnih kartic. Ena izmed njihovih nujnih zahtev pa je uporaba SSL certifikata. 

Če omenjenega certifikata na naši spletni strani še ne uporabljamo, ga je možno hitro namestiti. Pri tem ni potrebno vsebine strani in drugih podatkov premikati na drug strežnik. Samo aktivacijo je najbolje, če opravijo izkušeni tehniki s strani našega ponudnika gostovanja ali s strani IT podpore v podjetju.

registracija domene

Domena kot del spletnega naslova

Domena velja za del spletnega naslova, obenem predstavlja povsem unikaten naslov. Preko njega spletni uporabniki torej lahko dostopajo do spletne strani.

Similar Posts:

Releated

Epson kartuše

Kakovostne in zanesljive tiskalne naprave

Zmožnost izdelovanja kopij računov, garancijskih listov in drugih dokumentov v udobju doma ali pisarne je izredno uporabno za vedno več ljudi. Če si lastimo multifunkcijski tiskalnik Epson, lahko ustvarjamo slike, dokumente in razne druge elemente. Ker je omenjena naprava izredno ugodna in zanesljiva, si jo lasti vedno več uporabnikov. Sčasoma pa je potrebno zamenjati barve, […]

registracija domene

Domena kot del spletnega naslova

Domena velja za del spletnega naslova, obenem predstavlja povsem unikaten naslov. Preko njega spletni uporabniki torej lahko dostopajo do spletne strani. Domena je sestavljena iz znakov, ki morajo ustrezati nekaterim pogojem. To pomeni na primer, da ne sme biti zasedena ali rezervirana, da mora vsebovati le dovoljene znake, dolžina niza mora biti vsaj dva ter […]