Varovanje podatkov s SSL certifikatom

Uporaba spleta nam omogoča nakupovanje iz udobja domačega naslonjača. Obenem pa lahko brskamo po ponudbi različnih spletnih strani, ki nam nudijo raznovrstne izdelke in storitve. Vse te zmogljivosti in udobje pa je prineslo veliko novih nevarnosti. Vse spletne strani so v nevarnosti, da jim prisluškujejo nepridipravi. Te imajo namen ukrasti bančne podatke, gesla in druge informacije od obiskovalcev. To pa lahko v veliki meri prepreči SSL certifikat, saj zakodira pretok podatkov med strežnikom spletne strani in vsemi njenimi obiskovalci.

SSL certifikat
Glavni namen SSL certifikata je kodiranje pretoka informacij med uporabniškim računalnikom oziroma obiskovalcem in strežnikom spletne strani.

SSL certifikat varuje podatke pred nepridipravi

Glavni namen SSL certifikata je kodiranje pretoka informacij med uporabniškim računalnikom oziroma obiskovalcem in strežnikom spletne strani. Vsi podatki so tako zaklenjeni in vidni samo uporabniku in strežniku podjetja. To je izredno pomembno, če se ukvarjamo z občutljivimi informacijami, kot so gesla in računi za dostop do spletne strani, informacije o kreditnih karticah ipd. Ves pretok podatkov se zaklene s posebno enkripcijo, ki jo omogočajo SSL certifikati. Spletni brskalnik obiskovalca prejme ključ za dostop oziroma odklepa teh podatkov. Enako pa se zgodi s strežnikom, ki gosti samo spletno stran. Tudi, če nepridipravom uspe ukrasti omenjene podatke, bodo za njih neuporabni, saj bodo v obliki popolnoma nerazumljive kode, ki sama po sebi nima pomena.

Certifikat SSL potrdi pristnost naše spletne strani

Namestitev SSL certifikata je izredno pomembna za potrditev pristnosti naše spletne strani. Današnji splet je poln phishing prevar. To so prevare, kjer nepridipravi naredijo popolno kopijo naše ali katerekoli druge spletne strani. Pri tem pa privabijo naše kupce, da jim zaupajo svoj denar. To je izredno pogosta prevara, ki hitro zavede naše zveste stranke. S tem pa podjetje izgubi ugled, saj ljudje pričnejo verjeti, da je bila naša stran ugrabljena. S SSL certifikatom pa take prevare niso možne. To pa zato, ker poveže fizični naslov našega podjetja z domeno. Tako se poleg URL naslova v brskalniku pokaže zelena ključavnica. To pa pomeni, da je stran overjena in pristna. Kopije naše spletne strani pa ne bodo imele zelene ključavnica poleg naslova oziroma domene.

SSL certifikat omogoča uporabo modernih plačilnih sredstev

Zadnja leta so spletne strani brez SSL certifikata zelo omejene. Veliki spletni brskalniki jih uvrstijo nižje v iskalne rezultate, saj jih smatrajo za nevarne. Poleg tega pa ne morejo svojim strankam ponuditi možnost plačila s številnimi plačilnimi karticami. Za uporabo teh kartic mora naša stran dosegati določene varnostne standarde PCI/DSS, ki jih določajo izdajatelji elektronskih in drugih plačilnih kartic. Ena izmed njihovih nujnih zahtev pa je uporaba SSL certifikata. 

Če omenjenega certifikata na naši spletni strani še ne uporabljamo, ga je možno hitro namestiti. Pri tem ni potrebno vsebine strani in drugih podatkov premikati na drug strežnik. Samo aktivacijo je najbolje, če opravijo izkušeni tehniki s strani našega ponudnika gostovanja ali s strani IT podpore v podjetju.

Similar Posts:

Releated

Google oglaševanje je učinkovit način pridobivanja strank

Google oglaševanje je eden izmed najbolj priljubljenih in učinkovitih načinov doseganja potencialnih strank na spletu. Z nameščanjem oglasov na straneh z rezultati iskanja v Googlu in drugih spletnih mestih, lahko podjetja dosežejo ljudi, ki aktivno iščejo njihove izdelke ali storitve. Oglaševanje v Googlu je lahko učinkovit način za usmerjanje prometa na vašo spletno stran, ustvarjanje […]

Odločite se za nakup primerne domene

Izdelava spletne strani je ključni korak za vsakega novega podjetnika. Pred tem pa se bomo morali odločiti za zakup primerne domene. Ta je lahko lokalna ali svetovna. Med obema zvrstema so majhne a pomembne razlike, ki je dobro, če se jih zavedamo. Tako bomo lažje konkurirali na tržišču, kjer se nahaja naša ciljna publika. Obenem […]