Izdelava spletne strani je povezana s spletnim gostovanjem

Izdelava spletne strani je povezana s spletnim gostovanjem

Če želite, da bo vaša spletna stran kar se da kakovostna, potrebujete zanesljiv, hiter in vrhunski spletni strežnik. Kakovost strežnika pa je odvisna zlasti od kakovosti gostovanja spletne strani. Gostovanje spletnih strani pa pomeni zakup prostora na strežniku.

Pri zakupu spletnega gostovanja je treba biti precej pozoren, saj na tem področju obstajajo različne vrste storitev. Izbirate lahko med deljenim gostovanjem, VPS gostovanjem, namenskim gostovanjem, reseller gostovanjem, gostovanjem v oblaku in med kolokacijo. Ne nazadnje vam je na voljo tudi povsem brezplačno spletno gostovanje, ki pa vam ponuja veliko več slabosti kot prednosti.

Gostovanje na spletu kot osnovni steber spletne strani

Gostovanje spletnih strani poleg domene predstavlja osnovni steber prav vsake spletne strani. Nedolgo nazaj pa se jima je pridružil še tretji osnovni steber. To je SSL certifikat, ki je kriptografski protokol. Med spletno stranjo in njenimi obiskovalci omogoča varno povezavo. Preko nje so prav vsi podatki šifrirani.

Gostovanje spletnih strani pomeni zakup prostora na strežniku
Gostovanje spletnih strani ali najem prostora

Ključne prednosti SSL certifikata so varna povezava, povečanje zaupanja obiskovalcev do spletnega mesta, izboljšanje pozicije v iskalniku Google in ne nazadnje: spletni brskalniki ob uporabi SSL certifikata ne opozarjajo na nevarno uporabo spletnega mesta.

Izbira ponudnika za gostovanje, domeno in SSL certifikat

Gostovanje spletnih strani, domeno in SSL certifikat vam je na voljo pri kar dosti ponudnikov. A preden se odločite za najustreznejšega, dobro preverite čim več ponudbe.

Video: Spletno gostovanje in SSL certifikat

Najpomembneje je, da se ponudnik spletnega gostovanja, domene in SSL certifikata odlikuje po tradiciji poslovanja, številnih pohvalah zadovoljnih uporabnikov, ugodni ceni in ne nazadnje tudi po prijazni ter vedno dostopni podpori.

Domena in gostovanje gresta z roko v roki

Gostovanje spletnih strani in domena sta torej izjemno tesno povezana pojma. Spletna stran brez ene ali druge storitve ne more delovati. Vsaj v obliki, ki bi si jo želeli, ne. Vsaka spletna stran ima svoj naslov, ki mu rečemo domena.

Domena je sestavljena iz domenskega imena in domenske končnice. Dela sta med seboj ločena s piko. Na voljo so vam državne, generične in tematske domene. Ko boste domeno izbirali, boste morali najprej seveda razmisliti o izbiri domenskega imena. Dobro domensko ime mora biti kratko in zapomnljivo. Ne nazadnje boste morali izbrati še primerno končnico.

Similar Posts:

Robert Dans

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation.