Enostaven postopek registracije nove domene

Vzpostavljate novo spletno stran? Ali ste popolnoma prepričani, da poznate celoten postopek vzpostavitve spletne strani? Ves postopek se začne pri izbiri naziva, domenskih končnic, registracije in plačila domene. Nakup naziva spletne strani in kasnejše spletno gostovanje, je najbolj enostavno urediti pri istem ponudniku storitev.

Izberite lepo zveneč naziv domene

Svoje izdelke in svojo blagovno znamko najlažje predstavite s svojo spletno stranjo. Registracija domene se začne z izbiro naziva spletne strani. Naziv igra ključno vlogo pri stiku z vašimi strankami, saj morate izbrati lepo zveneč naziv, ki si ga bodo stranke hitro zapomnile. Dobro je, da je naziv neposredno povezan s storitvijo, ki jo opravljate oziroma s predmeti, ki jih prodajate. Izognite se dolgemu nazivu spletne strani, saj si ga stranke ne bodo zapomnile.

Registracija domene in izbira domenske končnice

Potem, ko ste izbrali naziv, registracija domena poteka hitro in enostavno. Najprej izberite domensko končnico. Slednja vpliva tudi na to, na katerem tržišču se bo prikazovala vaša spletna stran. Google rad uvršča spletne strani s .si končnico pod slovenski trg, medtem, ko .hr uvršča pod hrvaško tržišče. Najbolje je, da že na začetku izberete več domenskih končnic, saj s tem pokrijete večji del trga. Končnica je odvisna tudi od samega upravičenca za registracijo, saj .com, .net in .org lahko registrira kdorkoli, tudi fizična oseba. Končnice .eu lahko registrirajo zgolj prebivalci Evropske unije.

Končna izvedba plačila

Naziv in domensko končnico ste že izbrali. Sledi samo še končna registracija domena in plačilo. Vnesite svoje osebne podatke oziroma podatke vašega podjetja. Dodajte tudi ali ste zavezanec za DDV ali ne. Pri plačilu pri tujih ponudnikih boste potrebovali kreditno kartico Master Card, Visa ali American Express. Nekateri ponudniki omogočajo plačilo tudi prek PayPal računa in Bitcoinov. V Sloveniji nakup zaključite tudi s plačilom prek položnice, spletne banke ali celo Monete.

Similar Posts:

Releated

Google oglaševanje je učinkovit način pridobivanja strank

Google oglaševanje je eden izmed najbolj priljubljenih in učinkovitih načinov doseganja potencialnih strank na spletu. Z nameščanjem oglasov na straneh z rezultati iskanja v Googlu in drugih spletnih mestih, lahko podjetja dosežejo ljudi, ki aktivno iščejo njihove izdelke ali storitve. Oglaševanje v Googlu je lahko učinkovit način za usmerjanje prometa na vašo spletno stran, ustvarjanje […]

Koraki pri razvoju spletnih trgovin

Izdelava spletnih trgovin zahteva temeljit premislek in načrtovanje, od izbire prave platforme do vzpostavitve plačilnih vrat. V tem prispevku bomo podali nasvete za tiste, ki šele začenjajo svojo pot razvoja spletne trgovine. Čeprav se vzpostavitev e-trgovine v teoriji zdi odlična zamisel, morate pred začetkom delovanja opraviti nekaj pomembnih korakov. Najprej in predvsem morate ustvariti spletno […]