Enostaven postopek registracije nove domene

Vzpostavljate novo spletno stran? Ali ste popolnoma prepričani, da poznate celoten postopek vzpostavitve spletne strani? Ves postopek se začne pri izbiri naziva, domenskih končnic, registracije in plačila domene. Nakup naziva spletne strani in kasnejše spletno gostovanje, je najbolj enostavno urediti pri istem ponudniku storitev.

Izberite lepo zveneč naziv domene

Svoje izdelke in svojo blagovno znamko najlažje predstavite s svojo spletno stranjo. Registracija domene se začne z izbiro naziva spletne strani. Naziv igra ključno vlogo pri stiku z vašimi strankami, saj morate izbrati lepo zveneč naziv, ki si ga bodo stranke hitro zapomnile. Dobro je, da je naziv neposredno povezan s storitvijo, ki jo opravljate oziroma s predmeti, ki jih prodajate. Izognite se dolgemu nazivu spletne strani, saj si ga stranke ne bodo zapomnile.

Registracija domene in izbira domenske končnice

Potem, ko ste izbrali naziv, registracija domena poteka hitro in enostavno. Najprej izberite domensko končnico. Slednja vpliva tudi na to, na katerem tržišču se bo prikazovala vaša spletna stran. Google rad uvršča spletne strani s .si končnico pod slovenski trg, medtem, ko .hr uvršča pod hrvaško tržišče. Najbolje je, da že na začetku izberete več domenskih končnic, saj s tem pokrijete večji del trga. Končnica je odvisna tudi od samega upravičenca za registracijo, saj .com, .net in .org lahko registrira kdorkoli, tudi fizična oseba. Končnice .eu lahko registrirajo zgolj prebivalci Evropske unije.

Končna izvedba plačila

Naziv in domensko končnico ste že izbrali. Sledi samo še končna registracija domena in plačilo. Vnesite svoje osebne podatke oziroma podatke vašega podjetja. Dodajte tudi ali ste zavezanec za DDV ali ne. Pri plačilu pri tujih ponudnikih boste potrebovali kreditno kartico Master Card, Visa ali American Express. Nekateri ponudniki omogočajo plačilo tudi prek PayPal računa in Bitcoinov. V Sloveniji nakup zaključite tudi s plačilom prek položnice, spletne banke ali celo Monete.

Similar Posts:

Releated

Vse o Instagramu – ključne informacije in nasveti za uspeh

Instagram je postal ena izmed najbolj priljubljenih družbenih platform v sodobnem svetu, ki ima izjemen vpliv na način, kako ljudje delijo trenutke svojega življenja, komunicirajo in se izražajo. S svojo preprosto in intuitivno uporabo ter vizualno naravnanostjo je Instagram privabil ogromno število uporabnikov, vključno z običajnimi posamezniki, podjetji in vplivneži. Razumevanje delovanja Instagrama ter učinkovitih […]

Marketinške aktivnosti in uporabniška izkušnja kot ključ do uspeha spletne strani

Pri načrtovanju spletne strani je pomembno, da se najprej določijo cilji in strategija, ki vključuje funkcionalnost in postavitev strani. Le tako lahko poskrbimo za unikatno spletno stran, ki izstopa pred konkurenco in poskrbi, da obiskovalci postanejo vaše stranke. Temeljna predhodna analiza dejavnosti in ciljev nam pomaga, da prilagodimo postavitev strani na vašo poslovno potrebo. Similar […]