Registracija domene je zelo enostaven postopek

Če želite postaviti novo spletno stran kot fizična ali pravna oseba oziroma za podjetje, je najprej potrebna registracija domene. Ime in domensko končnico lahko registrirate po hitrem in enostavnem postopku. Najprej morate izbrati ustreznega ponudnika, pri katerem lahko na spletni strani opravite celoten postopek, od izbire imena do končnega plačila. 

Idealno je, da ponudnik nudi tudi gostovanje spletnih strani, zato da boste lahko izbrali ugoden paket za web hosting, ki zajema tudi registracijo domene in gostovanje vašega novega internetnega mesta na strežniku ponudnika. Na gostiteljevi spletni strani pa lahko v posebnem obrazcu preverite tudi razpoložljivost imena, ki ste si ga izbrali za svojo spletno stran ter razpoložljivost domenske končnice. 

Vnos in izbira imena ter domenske končnice 

Izbira primernega imena za spletno stran pravzaprav traja dlje časa kot registracija domene, saj je ime tisto, ki si ga bodo obiskovalci spletne strani zapomnili in bo predstavljalo blagovno znamko podjetja. Pri izbiri imena veljajo določena pravila, kot je razumljivost in edinstvenost. Če ste ime  izbrali, pa je že zasedeno, tedaj ga ni potrebno v celoti spreminjati, le dodajte smiselno črko, besedo ali vezaj. 

Ko boste izbrali primerno ime za vašo spletno stran, morate nato razmisliti, kakšno domensko končnico boste uporabili. Pri tem velja, da je za podjetja, ki poslujejo na domačem trgu, najbolje izbrati domensko končnico svoje države, kot je na primer .hr TLD končnica države Hrvaške. Če pa poslujete na tujih trgih, pa je najbolje izbrati mednarodno domensko končnico .com in druge. Pri tem običajno vsi ponudniki nudijo več različnih domenskih končnic, zato pri izbiri ne boste omejeni. 

Vpis podatkov in zaključek registracije 

Po potrditvi imena in domenske končnice boste na spletni strani ponudnika vpisali le še vaše podatke, kot je ime in priimek, domači naslov, naslov elektronske pošte in telefon. Vpisu podatkov sledi zaključek in potrditev naročila. Kmalu boste dobili iz strani ponudnika na elektronski naslov vse informacije ter natančen datum, kdaj bo domena veljavna in delujoča. 

Če imate že registrirano domeno pri enem ponudniku, jo lahko prenesete na drugega ponudnika in pri tem vam ni potrebno spremeniti imena in domenske končnice. Spletni ponudnik in gostitelj spletnih strani na naslovu www.studio4web.com nudi registracijo domene in domenskih končnic, kot so .hr, .com.hr in .eu. Pri tem je mogoče registrirati tudi brezplačne .hr domenske končnice. 

Similar Posts:

Releated

Google oglaševanje je učinkovit način pridobivanja strank

Google oglaševanje je eden izmed najbolj priljubljenih in učinkovitih načinov doseganja potencialnih strank na spletu. Z nameščanjem oglasov na straneh z rezultati iskanja v Googlu in drugih spletnih mestih, lahko podjetja dosežejo ljudi, ki aktivno iščejo njihove izdelke ali storitve. Oglaševanje v Googlu je lahko učinkovit način za usmerjanje prometa na vašo spletno stran, ustvarjanje […]

Koraki pri razvoju spletnih trgovin

Izdelava spletnih trgovin zahteva temeljit premislek in načrtovanje, od izbire prave platforme do vzpostavitve plačilnih vrat. V tem prispevku bomo podali nasvete za tiste, ki šele začenjajo svojo pot razvoja spletne trgovine. Čeprav se vzpostavitev e-trgovine v teoriji zdi odlična zamisel, morate pred začetkom delovanja opraviti nekaj pomembnih korakov. Najprej in predvsem morate ustvariti spletno […]