Različne vrste hrane za mačke

Različne vrste hrane za mačke

Hrana za mačke je lahko izjemno raznovrstna; tako kot to velja za pse in druge domače ljubljenčke. V osnovi so tudi mačke mesojeda bitja. Slednjemu pa je prilagojen tudi njihov prebavni trakt. Kljub temu vsaka mesna hrana še zdaleč ni primerna za mačke. Poskrbeti moramo torej za ustrezno izbiro, ki je ne nazadnje v precejšnji meri seveda odvisna od mačje starosti.

Na sploh pa je mačkam na dlako pisan zlasti princip hranjenja po modelu celega plena. To vključuje kombinacijo mišičnega mesa, organov ter mletih surovih kosti v primernem razmerju. Vsebovati mora še manjši delež vlaknin.

Kakovostna surova mačja hrana

Med praktične izbire mačje hrane zagotovo sodi tudi surova hrana. Ta vsebuje precej visok delež mesa. Meso pa mora biti čim naj termično obdelano. Prav tako morajo biti sestavine čim bolj naravne. Nekateri v tem primeru v ospredje postavljajo mokro hrano v koščkih. Kljub temu je za nekatere mačke precej bolj ljuba hrana za mačke v obliki paštet. Tudi slednje je še vedno dovolj sprejemljivo.

Top 10 mačjih hran.

Ko nakupujete vnaprej pripravljeno hrano za mačke, pa morate biti pozorni tudi na to, da dopolnilno hrano primerno kombinirate s popolnimi obroki. Ti morajo vključevati celotni spekter hranilnih snovi, ki jih mačke potrebujejo. Tako sveža kot mokra mačja hrana imata v primerjavi z briketi ključno prednost. To je, da vsebujeta zelo visok delež vode. To je pri tovrstnih živalih zelo pomembno, ker so praviloma bitja, ki ne pijejo prav dosti.

Mačji briketi

Vemo, da so okusi mačk lahko zelo različni. Zato je pomembno, da izbiramo med briketi, ki vsebujejo različne vrste mesa. Lahko je torej na vidiku izjemno priljubljena hrana za mačke v obliki briketov iz piščanca ali pa rib. Na voljo so tudi nekoliko bolj eksotični briketi, ki so narejeni na osnovi jagnjetine, divjačine, zajca.

izbire mačje hrane
Ko nakupujete vnaprej pripravljeno hrano za mačke, morate biti pozorni, da dopolnilno hrano primerno kombinirate s popolnimi obroki.

Za nekatere proizvajalce oziroma znamke mačje hrane je značilno, da ponujajo še bolj specializirane izdelke. Prodajajo na primer še hrano za notranje, zunanje, sterilizirane, dolgodlake, predebele, presuhe mačke. Če ima naša domača ljubljenka določen problem ali morda kakšno težavo z zdravjem, se to lahko reši tudi s kakšno posebno dieto. V tem primeru mora biti hrana za mačke še posebej preudarno izbrana.

Similar Posts:

Robert Dans

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation.