Naravno čiščenje telesa

Človeško telo je nadvse učinkovit stroj, ki kar sam poskrbi za brezhibno opravljanje večine funkcij. Med drugim ima tudi pomembno nalogo prečiščevanja svojih sistemov, kar je zelo pomembno, če želimo živeti dolgo in zdravo življenje. Čiščenje telesa poteka na različne načine, najbolj značilno je čiščenje jeter, a to ni vse, kar na tem področju dela človeško telo. Ne pozabimo recimo še na filtriranje zraka, kar opravljajo dihala, ledvice pa filtrirajo kri.

Zdravo in normalno delujoče telo brez večjih težav kar samo poskrbi za sprotno čiščenje in za to ni treba posebej skrbeti. Seveda pa niti zmogljivi sistemi čiščenja v telesu ne bodo kos večjim obremenitvam, ki jih lahko ustvarimo z nezdravimi prehranjevalnimi navadami in neprimernim življenjskim slogom, težave s prečiščevanjem pa se pojavijo tudi pri nekaterih boleznih. V teh primerih bo treba funkciji čiščenja telesa nameniti več pozornosti.

Čiščenje jeter

Jetra sodelujejo pri prebavi in so v največji meri odgovorna za učinkovito predelavo zaužite hrane v uporabna hranila, ki jih telo lahko absorbira. Pri tem imajo pomembno funkcijo prečiščevanja zaužitega materiala, saj je treba iz hrane in pijače nekatere snovi tudi odstraniti oziroma jih zadržati. Jetra bodo svojo nalogo dobro opravljala, če jih ne izpostavljamo večjim obremenitvam. Če pa jemo hrano, ki zahteva veliko dela pri razgradnji in prečiščevanju, se bodo pokazale posledice tudi na jetrih. Še posebej opazno nalogo ima čiščenje jeter pri vnosu alkohola, ki ga jetra učinkovito filtrirajo, a le do neke mere.

Največja obremenitev za jetra je prav alkohol, ki pri prekomernem uživanju vodi v brazgotinjenje oziroma cirozo jeter. Funkcionalne celice jeter pri prečiščevanju alkohola odmirajo, nadomestijo pa jih vezivne celice, ki te naloge ne morejo opravljati – tako se postopoma zmanjšuje učinkovitost jeter in njihova funkcionalnost. Čiščenje jeter ni tako učinkovito in organ lahko v končni fazi tudi odpove.

Preberite naslednji članek: Najpogostejše napake pri uporabi maskare za oči

Maskara je dokazano eno od najbolje prodajanih ličil za vsakodnevno uporabo. Maskara je ličilo, ki ga uporablja skoraj vsaka ženska. Ne glede na to, ali skoraj ne uporabljate ličil, ali pa je vaš dnevni makeup močen in izrazit, v vsakem primeru boste maskaro zagotovo uporabili.

Ker se v jetrih presnavljajo in skladiščijo tudi mnoge druge snovi, lahko zdravje in funkcijo organa ogrožamo tudi z neustrezno prehrano. Jetra so sicer odlično pripravljena na presnovo raznih hranil in bodo kos vsem vrstam hrane, a ob rednem in prekomernem vnosu maščob in ogljikovih hidratov se bodo pojavile težave.

Z dobro prehrano in zdravim življenjskim slogom zagotovimo učinkovito naravno čiščenje jeter. S tem odpravimo praktično vse težave, ki so povezane s čistilno funkcijo organa, seveda pa še vedno obstaja tveganje za razvoj raka, poleg tega je vnetje jeter lahko posledica virusne okužbe ali pa se pojavijo druge okvare, morda dedne. Za vzdrževanje zdravih jeter lahko uporabimo nekatere prehranske dodatke in zdravila, ki so še posebej učinkovita pri obnavljanju funkcije dotrajanih jetrnih celic. Za naravno čiščenje jeter se priporoča predvsem pegasti badelj, ki v plodovih vsebuje nekatere snovi, ki spodbujajo obnovo celic v jetrih, te snovi pa so v še učinkovitejši obliki na voljo v nekaterih zdravilih.

Similar Posts:

Releated

kineziotape trak

Spoznajte kineziotape

Veste, kaj je kineziotape? To je posebna vrsta traku, ki je brez lateksa, izdelan pa je iz hipoalergenih bombažnih vlaken. Vsebuje akrilno lepilo, ki se skupaj s toploto aktivira in je raztegljiv zgolj vzdolž longitudinalne osi. Raztegne se lahko za od 40 do 60 % prvotne dolžine oziroma dolžine v mirovanju. Sam trak kineziotape nima […]

konopljina smola

Zakaj je konopljina smola tako priljubljena?

Na seznamu najbolj priljubljenih izdelkov iz konoplje se nahaja tudi smola, ki naj bi pomagala pri najrazličnejših nevšečnostih, ki so povezane z našim počutjem pa tudi zdravjem. Kljub izjemni priljubljenosti CBD izdelkov, pa naj jih ne bi nakupovali na naključnem prodajnem mestu. Če želimo kupiti najbolj kakovosten konopljin izdelek, je najbolje poiskati specializirano prodajalno. Na […]