Udobni posteljni okvirji – vaša pot do mirnega spanca

Vse več nas ima težave z mirnim spanjem.  Izkazalo se je, da je udobna in dobro prilagojena postelja priložnost za veliko bolj krepčilen spanec. Pomemben dejavnik pri izbiri je seveda tudi posteljni okvir, od katerega je med drugim odvisno, katero ležišče zanj lahko izberemo. Na katera merila morate torej biti pozorni pri takšnem nakupu? Tukaj je odgovor na to vprašanje.

Posteljni okvirji in njihove dimenzije

Prvo merilo za izbiro mora biti vedno velikost okvirja. V primeru postelj za dve osebi je dobro poiskati med modeli širine vsaj 140 cm, čeprav veljajo za vsekakor udobnejše tiste širine 160 cm. Seveda ni mogoče v vsako spalnico postaviti kosa pohištva te širine, a če je le mogoče, se vsekakor splača izbrati res udoben kos pohištva.  Seveda so lahko posteljni okvirji tudi različno visoki. Tradicionalno je to od 40 do 50 cm, kar je res univerzalna izbira. Vendar imajo nekateri raje višje različice, tj. od 60 do celo 70 cm. seveda je to odvisno od vaše višine ter vaših osebnih želja in navad. Da bi se o tem prepričali, lahko otipljivo preverite, katera višina je udobnejša in vam omogoča, da lažje vstanete. 

Prvo merilo za izbiro mora biti vedno velikost okvirja.

Trdnost posteljnih okvirjev

Drugo vprašanje je, da mora biti okvir trden, torej izdelan iz ustreznih materialov. Vsekakor je to pomembno, saj lahko sčasoma zaradi stalne teže našega telesa pride do popuščanja posameznih delov in s tem do neprijetnih zvokov, ki jih povzroča postelja. Lahko se zgodi, da postanejo tako nadležni, da povzročijo prebujanje ponoči. Zato se morajo posteljna ogrodja in okvirji popolnoma prilegati skupaj, da bi se izognili takšnim situacijam. Če okvir ni pravilno privit, lahko pride tudi do povečanja ohlapnosti, zato je dobro, da se temu vidiku posvetimo že na začetku in poskrbimo, da je izdelan natančno.

Če so posteljni okvirji nekaj, kar trenutno iščete, potem bodite pozorni na kakovost izdelave in dimenzije. To sta pravzaprav dva ključna vidika, da poskrbite, da bo vaš nočni počitek bolj umirjen, tudi za osebo, ki spi poleg vas.

Preberite naslednji članek: Naš pes potrebuje kakovostno prehrano

Psi so najbolj zdravi in zadovoljni, če uživajo brikete in konzerve z visoko vsebino mesa s številnimi dodatki, kot so zelenjava, sadje in različna olja. To zagotovi, da bo naš kuža imel močne kosti in mišice. Obenem pa se bo tudi ojačal njegov imunski sistem. Vsi omenjeni faktorji zagotovijo dolgo življenje našega najboljšega prijatelja, zato se splača raziskati prednosti hladno stiskane pasje hrane, ki je vedno bolj popularna po vsem svetu.

Similar Posts:

Releated

ergonomske dvižne pisalne mize

Spoznajte izjemne prednosti dvižne pisalne mize

Delo v pisarnah ali od doma za računalnikom zna biti precej naporno, zlasti če uporabljate neprimerno zasnovan stol in mizo. Udobje in dobro počutje pa tudi produktivnost pri delu za računalnikom je namreč v veliki meri najbolj odvisno od omenjenih kosov pohištva. Za delo za računalnikom je v zadnjih letih izjemno priljubljena izbira dvižne pisalne […]

Evolucija vinarskih posod

Transport vina do kupcev je bil v zgodovini vinogradništva pomemben izziv. Prvotno so vino shranjevali v živalskih mehovih, kasneje pa so prišle v uporabo manjše prenosne glinene posode, imenovane amfore. Ta tradicija je trajala v Vzhodnem rimskem cesarstvu vse do 11. stoletja. Na kontinentalnem delu Evrope so Galci okoli leta 350 pr. n. št. razvili […]