ovratnica za pse

Ovratnice za mačke in pse

Pomemben del pasje in mačje opreme zagotovo predstavljajo tudi ovratnice. Na voljo vam je več vrst ovratnic. Še posebej so priljubljene tiste, ki so namenjene proti zajedavcem. Na sploh pa takšen pripomoček lahko odlično ščiti žival. Z odsevnimi ovratnicami so lahko mačke pa tudi psi dobro vidni tudi v temi. Medtem ko uporaba ovratnice pri mačku navadno ne predstavlja ovire, pa se veliko lastnikov psa sprašuje, ali je zanj primernejša ovratnica ali oprsnica.

Še preden se kot lastnik psa odločite med ovratnico in oprsnico, je dobro, da poznate kakšne pasje ovratnice in oprsnice so vam sploh na voljo. Obenem je dobro poznati tudi čim več prednosti pa tudi slabosti tovrstnih pripomočkov. Na takšen način se boste veliko lažje pa tudi hitreje odločili za ustreznejši izdelek.

Največje prednosti in slabosti ovratnice za psa

Ovratnice za psa imajo kar nekaj prednosti. Ovratnice so še posebej dobrodošla izbira za vse tiste kosmatince, ki ne marajo občutka, ko na sebi nosijo oprsnico. Ovratnice so prav tako zelo preproste za odpenjanje pa tudi zapenjanje. Pes se v primerjavi z oprsnico počuti veliko bolj svobodno.

ovratnica za pse
Že majhen kužek se bo brez težav navadil na kvalitetno in njegovi velikosti primerno ovratnico.

Po drugi strani pa pasje ovratnice niso ustrezne za trening hoje. Vlečenja na ovratnici lahko povzroča težave pri dihanju ali poškodbe vratu. Prav tako lahko povzročajo pritisk na očeh – posledično to povzroča težave z očmi, pri psih, ki so že tako in tako nagnjeni k takšnim vrstam težav.

Kaj pa ovratnice za mačke?

Omenili smo, da so ovratnice enako dobrodošle tudi za mačke. Za ovratnice za mačke je najbolje, da vključujejo zaponko in po potrebi tudi zvonček. Na trgu ne boste težko našli ustrezne ovratnice za vašega mačjega ljubljenca, saj so vam na voljo v številnih barvnih odtenkih in kombinacijah.

ovratnica za mačke
Ovratnica za mačke mora omogočiti, da se pri gibanju počutijo svobodne.

Zaponka na ovratnici pa je obvezna. Maček se namreč lahko kam zatakne in v tem primeru je zaponka odlična rešitev. Z zvončkom pa maček lahko odganja ptice.

Preberite naslednji članek: Naš pes potrebuje kakovostno prehrano

Psi so najbolj zdravi in zadovoljni, če uživajo brikete in konzerve z visoko vsebino mesa s številnimi dodatki. Lahko pa brikete za pse zamenjajo s hladno stiskano hrano za pse, saj je to popolnoma druga pesem. Vse to zagotovi dolgo življenje našega najboljšega prijatelja, zato se splača raziskati prednosti hladno stiskane pasje hrane, ki je vedno bolj popularna po vsem svetu.

Spletna trgovina za male živali

Ovratnice in drugi koristni pripomočki ter dodatki so vam na voljo v prodajalnah, ki so posebej založene za male živali. Dobro je, da si najdete ustrezno prodajalno takšne vrste, v kateri boste nato redno nakupovali, obenem pa prejemali tudi koristne nasvete izkušenih ter strokovno podkovanih prodajalcev.

Kako pravilno namestiti ovratnico za psa?

Veliko kakovostne in cenovno dostopnejše ponudbe vam je na voljo v spletni prodajalni za male živali. Poleg izvrstnih izdelkov  vam je na tem mestu na voljo tudi vrhunska hrana in priboljški za različne vrste živali. Ponudba vam je na voljo za ogled in nakup že sedaj.

Similar Posts:

Releated

Pomladno prezračevanje trave s prezračevalniki

Če želite imeti lep in zdrav travnik, ga morate negovati. Najbolj učinkovit način za ohranjanje kondicije vašega travnika je uporaba bencinskega prezračevalnika – vertikulatorja. Bencinski prezračevalnik trave omogoča, da se odstrani čopasta trava, mah in odmrle travne delce, kar izboljša absorpcijo hranil, zraka in vode v zemljo, kar pa pripomore k zdravim travnim koreninam. Prezračevalnik […]

številne različne otroške igrače

Najbolj priljubljene otroške igrače

Če izbirate igračo za svojega malčka ali malčka prijateljev, morate biti pozorni še na marsikaj drugega in ne zgolj na videz. Določene otroške igrače so namreč izjemno ljubkega videza, a morda niso najbolj primerna izbira glede na starost malega junaka. Ko kupujemo igrače za otroke pa seveda nismo pozorni samo na njihovo starost, temveč tudi […]