Naš pes potrebuje kakovostno prehrano

Naš pes potrebuje kakovostno prehrano

Vsak pes potrebuje kakovostno prehrano z bogato vsebino različnih ključnih maščob, mineralov, vitaminov, proteinov in ogljikovih hidratov. Psi so najbolj zdravi in zadovoljni, če uživajo brikete in konzerve z visoko vsebino mesa s številnimi dodatki, kot so zelenjava, sadje in različna olja. To zagotovi, da bo naš kuža imel močne kosti in mišice. Obenem pa se bo tudi ojačal njegov imunski sistem. Vsi omenjeni faktorji zagotovijo dolgo življenje našega najboljšega prijatelja, zato se splača raziskati prednosti hladno stiskane pasje hrane, ki je vedno bolj popularna po vsem svetu.

Okusna in bogata prehrana za pse

Dandanes imamo na voljo veliko izbiro različne hrane za pse. Na žalost pa je veliko število generičnih proizvajalcev pasje hrane neiskrenih v deklaraciji na briketih ali konzervah. Pogosto se zgodi, da zavajajo s količino mesa in drugimi pomembnimi sestavinami. Obenem se v hrani nahaja veliko konzervansov, ojačevalcev okusa in drugih alergenov, ki lahko negativno vplivajo na prebavo našega psa.

Prednost hladno stiskane pasje hrane je hitra prebavljivost. Prav tako se ji ne doda nikakršnih dodatkov.

Kakovostna hladno stiskana pasja hrana ne vsebuje nikakršnih kemikalij ali drugih škodljivih elementov. Visoka vsebina hranil in mineralov ohrani izjemen okus, kar pomeni, da bodo naši kosmati prijatelji zelo uživali v vsakem obroku.

Hladno stiskana pasja hrana je hitro prebavljiva

Velika slabost klasične oziroma generične pasje hrane je ta, da je pripravljena s postopkom ekstrudiranja. To pomeni, da se hrana pripravi pri visoki temperaturi. Pri tem se uniči večino hranilnih snovi in tudi okusa. Da bi to nadomestili, proizvajalci nato meso poškropijo z maščobami, vitamini in ojačevalci okusa, zato se hrana nabrekne. Naš kuža bo v večini primerov z veseljem pojedel hrano, vendar se bo ta napihnila v njegovem ali njenem želodcu, kar lahko privede do vnetja, obračanja želodca ipd.

Prednost hladno stiskane pasje hrane pa je ta, da se hitro prebavi, saj je pripravljena pri zelo nizkih temperaturah. Obenem pa se ji med postopkom izdelave ne doda nikakršnih dodatkov, ki bi lahko razburili želodček našega kužka.

Hipoalergena hrana primerna za vse pse

Nekateri starejši in bolani kužki imajo težave s prebavo. Omenjeni kužki potrebujejo kakovostno hrano, ki ne vsebuje žitaric, glutena in drugih potencialno alergenih sestavin. Težavo je mogoče rešiti, če kupimo hladno stiskano hrano za pse v naši najljubši spletni ali fizični trgovini za male živali. Ker se v njej ne nahaja alergenov, ji pravimo, da je hipoalergena hrana. To tudi pomeni, da je primerna za bolj občutljive kužke, ki potrebujejo hitro prebavljivo meso in druge sestavine.

Omenjena hrana je res dražja od navadne, vendar se nam dodatni stroški hitro povrnejo, saj bo naš pes zdrav, imel več energije, lepšo dlako kožuščka ipd. Obenem pa ga bo močan imunski sistem varoval pred različnimi nevarnostmi.

mačja hrana

Različne vrste hrane za mačke

Hrana za mačke je lahko izjemno raznovrstna; tako kot to velja za pse in druge domače ljubljenčke. V osnovi so tudi mačke mesojeda bitja.

Similar Posts:

Robert Dans

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation.