Poceni nakup domene

Če se odločite za svojo spletno stran, morate najprej poskrbeti za nakup domene. To je spletni naslov, s pomočjo katerega se bodo našle vaše vsebine. Domene so lahko generične, nacionalne ali tematske. Večinoma se odločamo za nakup domene s končnico .si, ki označuje Slovenijo, za mednarodno domeno .com, pa tudi tematske domene so vse bolj priljubljene. Koliko vas bo ta stala, je odvisno predvsem od končnice, ki si jo izberete, poleg tega pa tudi od ponudnikov – od registrarja in gostovanja.

Zakaj je nakup domene ponekod cenejši?

Načeloma velja, da boste domeno s končnico .si z davkom vred plačali okoli 15 evrov. A na spletu boste našli tudi ponudbe za nižjo ceno. Večja slovenska IT podjetja v močni konkurenci na ta način skušajo dobiti več strank. Vendar pa je potrebno preveriti, kaj stoji za nižjo ceno. Nakup domene po nizki ceni namreč običajno velja za prvo leto in ob pogoju, da se pri tem podjetju odločite tudi za gostovanje.

Popust za nakup domene je najbolj preprost popust, kar vam jih lahko ponudijo. Tudi če ceno znižajo za petdeset odstotkov se to podjetju ne pozna kaj prida, saj gre le za nekaj evrov. Te hitro pokrijejo s tem, da vas obvežejo k koriščenju njihovih drugih storitev. Pri njih morate izbrati gostovanje svojih spletnih strani. Pri tem gre za storitev, ki ni pretirano draga. Povsem običajne spletne strani namreč na strežniku zavzamejo izjemno malo prostora. Res je sicer, da mora podjetje kupiti strežnik in programsko opremo zanj ter oboje vzdrževati, a pri množici strani, ki na strežniku gostujejo, se stroški hitro pokrijejo.

Domeno po nižji ceni vam seveda zagotavljajo za prvo leto, nato bo potrebno plačati polno ceno. Vendar pa je nakup domene oziroma njeno podaljšanje še vedno “drobiž”. Izberite torej registrarja, ki je kakovosten, ter vam dejansko nudi tudi druge ugodnosti – nizek strošek gostovanja, zanesljivost strežnikov, predvsem pa dobro podporo.

Nakup domene kot zaščita

Poleg osnovne domene, torej tiste, ki jo boste uporabljali za svojo stran, se lahko odločite tudi za nakup domene, ki vas ščiti pred konkurenco. Res je, treba je pomisliti tudi na to – pogosto je potrebno poleg izbrane domene kupiti še druge z istim osnovnim imenom, a drugimi končnicami. V nasprotnem primeru jih lahko kupi konkurenca in se skuša na ta način okoristiti.

Similar Posts:

Releated

Sodobni pristopi in najboljše prakse pri spletnih trgovinah

Izdelava spletnih trgovin je zahtevna in kompleksna naloga, ki zahteva celovito razumevanje vseh potrebnih korakov, od same ideje pa do sprejema prvega spletnega naročila. Brez ustrezne priprave in razumevanja procesa je težko doseči uspeh na konkurenčnem spletnem trgu. Similar Posts: Izdelava spletne strani je povezana s spletnim gostovanjem Različne vrste strežnikov za gostovanje spletnih strani […]

Vse o Instagramu – ključne informacije in nasveti za uspeh

Instagram je postal ena izmed najbolj priljubljenih družbenih platform v sodobnem svetu, ki ima izjemen vpliv na način, kako ljudje delijo trenutke svojega življenja, komunicirajo in se izražajo. S svojo preprosto in intuitivno uporabo ter vizualno naravnanostjo je Instagram privabil ogromno število uporabnikov, vključno z običajnimi posamezniki, podjetji in vplivneži. Razumevanje delovanja Instagrama ter učinkovitih […]