Različne vrste strežnikov za gostovanje spletnih strani

Gostitelji spletnih strani običajno nudijo različne vrste strežnikov za gostovanje. Medtem ko vse hosting različice uporabljajo strežnike, ki predstavljajo prostor za shranjevanje podatkov na spletni strani, pa se med seboj razlikujejo po zmogljivosti in razpoložljivem prostoru za skladiščenje podatkov, nadzoru, uporabi tehničnega znanja, hitrosti in zanesljivosti strežnika. 

Nekatere vrste strežnikov so povsem dovolj zmogljive pri začetnih oziroma zagonskih fazah poslovanja v spletnih trgovinah, ko pa se spletno poslovanje začne povečevati in ko podjetje na strani ustvari več prometa, tedaj potrebuje za brezhibno delovanje internetnega mesta tudi zmogljivejši strežnik in prilagojen hosting paket za gostovanje spletnih strani

Deljeno gostovanje spletnih strani v skupni rabi 

Hosting v skupni rabi pomeni, da je spletno mesto shranjeno na istem strežniku kot več drugih internetnih mest. Pri tem imajo vse domene iste strežniške vire, kot je RAM IN CPU. Spletno gostovanje v skupni rabi je primerno za vsa podjetja in posameznike, ki s svojimi storitvami in izdelki šele vstopajo na trg prodaje preko spletnih trgovin. 

Deljeni web hosting pa je primeren tudi za vse tiste, ki bi želeli pisati svoj spletni dnevnik ali postaviti internetno mesto, ki ni povezano s prodajo blaga in storitev. Ta vrsta web strežnikov pogosta prihaja v paketu z dodatnimi orodji, kot je brezplačna elektronska pošta in WordPress gostovanje.  

Upravljani paketi gostovanja spletnih strani 

Ponudniki spletnega gostovanja pri upravljanih strežniških web paketih nudijo oziroma  zagotavljajo tudi tehnične storitve, ki uporabnikom olajšujejo delo na spletu. Te storitve zajemajo:

  • Namestitev in konfiguracija strojne in programske opreme
  • Vzdrževanje in zamenjava strojne opreme 
  • Tehnična podpora 
  • Posodabljanje, spremljanje in upravljanje strojne opreme, operacijskih sistemov in standardiziranih aplikacij 

Spletno gostovanje z virtualnim privatnim strežnikom 

Virtualni privatni strežnik oziroma VPS hosting je namenjen lastnikom spletnih mest, ki potrebujejo več nadzora, vendar ne želijo vlagati v nakup namenskega strežnika in pri tem nimajo potrebnega tehničnega znanja za samostojno upravljanje s spletnimi mesti. VPS gostovanje pa ponuja stroškovne prednosti deljenega gostovanja in obenem tudi prednosti nadzora namenskega gostovanja z dodatnimi namestitvami programske opreme in paketov. 

Specializirano podjetje za gostovanje spletnih strani na svoji strani www.plus.rs nudi hosting z različnimi strežniki, kot so VPS in deljeni strežniki ter namenski in reseller strežniki. 

Registracija domene je zelo enostaven postopek. Izbrano domeno, za katero ste preverili, da še ni zasedena, naročite s posebnim obrazcem na spletni strani ponudnika oziroma registrarja. Preberi več …

Similar Posts:

Releated

Koraki pri razvoju spletnih trgovin

Izdelava spletnih trgovin zahteva temeljit premislek in načrtovanje, od izbire prave platforme do vzpostavitve plačilnih vrat. V tem prispevku bomo podali nasvete za tiste, ki šele začenjajo svojo pot razvoja spletne trgovine. Čeprav se vzpostavitev e-trgovine v teoriji zdi odlična zamisel, morate pred začetkom delovanja opraviti nekaj pomembnih korakov. Najprej in predvsem morate ustvariti spletno […]

Epson kartuše

Kakovostne in zanesljive tiskalne naprave

Zmožnost izdelovanja kopij računov, garancijskih listov in drugih dokumentov v udobju doma ali pisarne je izredno uporabno za vedno več ljudi. Če si lastimo multifunkcijski tiskalnik Epson, lahko ustvarjamo slike, dokumente in razne druge elemente. Ker je omenjena naprava izredno ugodna in zanesljiva, si jo lasti vedno več uporabnikov. Sčasoma pa je potrebno zamenjati barve, […]