Kaj prinašata deljeno in samostojno gostovanje spletnih strani za vaš posel

Kaj prinašata deljeno in samostojno gostovanje spletnih strani za vaš posel

Preprosto rečeno, je gostovanje spletnih strani način predstavitve vaših izdelkov, vaše strani in preprosto vašega posla, širnemu svetu. Prisotnost na internetu je dandanes obvezna, v kolikor želite dolgo in uspešno poslovati. Skoraj vsi namreč podatke o storitvah in izdelkih iščejo na internetu. Ker ni prostorske omejitve na določeno lokacijo, lahko tudi stranke izven bližine vašega podjetja opravljajo nakup. Za vzpostavitev novega spletnega mesta, morate najprej izbrati vrsto gostovanja. Velika večina se sprva odloči za deljen način, nato pa sčasoma preide na samostojen način.

Učinki deljenega gostovanja

Deljeno gostovanje spletnih strani je najbolj pogosta izbira na sveti. Je cenovno ugodna in obenem tehnološko najbolj enostavna različica. Pri tem delite razpoložljive vire na strežniku z drugimi uporabniki. Delite na primer prenos podatkov, spomin, velikost na disku in podobno. Zaradi cenovne dostopnosti se večina začetnikov odloči za ta način. Je preprost, cenovno ugoden in nezapleten proces. Po drugi strani pa je na strežniku lahko veliko različnih strani drugih uporabnikov, ki zasedejo veliko razpoložljivih sredstev. Pri tem načinu imate tudi manj nadzora nad izboljšavami in posodobitvami programske opreme in zaščite.

Velike prednosti samostojnega načina

Za razliko od deljenega, samostojni hosting spletnih strani, ni cenovno najbolj ugodna različica. Vendar omogoča največjo stopnjo svobode in neodvisnosti od ostalih uporabnikov. Nihče ne more izkoriščati vaših zakupljenih kapacitet. Obenem višja stopnja prometa na drugih straneh nič ne vpliva na vašo spletno mesto. Prednosti takega načina so torej popoln nadzor nad strežnikom in odlično delovanje brez ovir. Dva zadržka pri izbiri pa sta glede višjih mesečnih stroškov in višje stopnje odgovornosti. V primeru, da se kje kaj zalomi, morate sami najti rešitev. Ponudnik vam bo sicer nudil določeno stopnjo podpore, vendar boste načeloma popolnoma samostojni.

Kako izbrati najboljši način za vaš posel?

Po preučitvi prednosti in slabosti, ki jih prinašata deljeno in samostojno gostovanje spletnih strani, se odločite, kaj dejansko potrebujete. Vedno lahko iz enega načina preidete na drugega. V kolikor niste povsem prepričani glede samostojne strežniške administracije, izberite sprva deljeno gostovanje spletnih strani. Po določenem času boste videli, ali potrebujete več, kot ste sprva zakupili ali ne.

Similar Posts:

Robert Dans

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation.