Strešne sani so standard

Strešne sani so standard

Na kaj vse pomislite, ko kupujete avtomobil? Kaj vse je tisto, kar pri njem pričakujete? Želje se ne nanašajo vedno na zmogljivost in videz, temveč tudi na praktično opremo, ki naredi uporabo avtomobila še bolj prijetno in enostavno. Marsikdo seveda pomisli na klimatsko napravo, saj se vsi vozimo tudi poleti, a pomisliti je treba tudi na druge reči. Če se vprašamo, kako bomo avto uporabljali oziroma v kakšne namene, pogosto ugotovimo, da so obvezna oprema tudi strešne strani. Te postajajo standard in se pričakujejo tako rekoč pri vseh avtomobilih. Nenazadnje vemo, da se pogosto znajdemo v situaciji, ko je potrebno prepeljati tudi kaj takšnega, kar ne moremo spraviti v prtljažnik.

Kako najpogosteje uporabljamo strešne sani?

Včasih se zdi na prvi pogled nenavadno, da se strešne sani nahajajo na velikih avtomobilih. Na karavanih, ki že imajo velik prtljažni prostor. Vendar to sploh ni zgrešeno. Ljudje avtomobila ne uporabljamo zgolj za vsakdanjo pot v službo ali v trgovino, temveč tudi za mnoge prostočasne dejavnosti in seveda dopust. Takrat prtljažnik avtomobila ne zadostuje. Za daljšo pot je potrebno na strešne sami namestiti strešni kovček, ki nam omogoča prevoz vsega, kar potrebujemo. Prav tako pa se na strešne sani namestijo nosilci za prevoz različnih večjih športnih rekvizitov in opreme: smuči, deske za jadranje, koles …

Strešne sani omogočajo tudi prevoz drugih reči. Kadar kupimo novo pohištvo, je škatlo z deli precej enostavno prepeljati, če imamo strešne sani s primernimi nosilci. Kadar delamo, lahko na tak način prepeljemo kakšno lestev ali desko. Uporabnost je torej vsestranska.

In zakaj imajo strešne sani običajno prav veliki avtomobili? Zato, ker je to običajno tisti avto pri hiši, ki se uporablja za daljše poti in zahtevnejše prevoze. Drugi avto, ki je manjši, pa običajno služi za mestno vožnjo in nezahtevne opravke.

Kaj pa, če nimamo strešnih sani?

Tudi takrat, ko avtomobil ni opremljen s sanmi, ni težav s prevozom. Strešni prtljažniki se lahko namestijo na vse avtomobile, tako kot nekoč. Res je, da strešne sani olajšajo namestitev različnih nosilcev (npr. nosilci za smuči), a tudi brez njih gre. Videz klasičnih prtljažnikov v primerjavi s strešnimi sanmi sicer ni tako eleganten in nemoteč, vendar tudi ti opravijo svojo nalogo. Sicer pa velja, da so strešne sani zagotovo boljša izbira. Zakaj bi si delali nepotrebno delo, ko lahko za namestitev kolesa, smuči ali česa drugega na streho avtomobila porabite zgolj nekaj kratkih minut?
Kupujete avto? Potem se ne ukvarjajte toliko z opremo, ki ni najbolj praktična. Za ožji izbor uporabite zdravo pamet oziroma vključite zahteve, ki vam bodo olajšale vožnjo in življenje na splošno.

Similar Posts:

Robert Dans

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation.