Strešni prtljažnik za kolo

Strešni prtljažnik za kolo

Kolesarjenje je vse bolj priljubljena oblika rekreacije. Z njim dobro poskrbimo za zdravje telesa ter uživamo v naravi. Prednost kolesarjenja je gotovo v tem, da lahko v njem uživa vsa družina. Morda vožnja po zelo prometnih cestah res ni najboljša, a vse več je kolesarskih poti, ki so speljane po podeželju ali tam, kamor avtomobili ne morejo.

Kolesarjenje je odlična oblika prevoza tudi na dopustu. Marsikdo se odloči, da bo avto pustil parkiran pred apartmajem ali v kampu, na odkrivanje okolice pa se bo odpravil s kolesom.
Če želimo kolesariti kadar koli in kjer koli, seveda potrebujemo prtljažnik za kolo. Večina se odloči za strešnega, nekaterim pa so ljubše tudi druge oblike.

Strešni prtljažnik za kolo ima svoje prednosti

Danes je veliko vozil opremljenih s strešnimi sanmi, torej strešni prtljažnik za kolo lahko uporabimo kadar koli. Potrebujemo le primerne nosilce, ki morajo biti dovolj kakovostni, da je vožnja s kolesi na strehi varna.

Najbolje je, da je prtljažnik za kolo univerzalen, torej lahko vanj vpnemo kolesa ne glede na dimenzijo. Prav to je običajna praksa, zato ni težave.

Če prevažamo kolesa na strehi, je vožnja precej enostavna, saj na ta način ne podaljšujemo dolžine vozila – ni potrebe, da bi v zavojih vozili drugače, prav tako lahko avto brez težav postavimo na povsem običajno zunanje parkirno mesto.

Sicer pa je najboljše pri strešnih prtljažnikih oziroma nosilcih to, da jih na avto hitro zmontiramo. Ni se treba mučiti, saj je pritrditev nosilca na prtljažnik hitra, prav tako pa se tudi kolo enostavno vpne.

Kaj pa slabosti?

Vozilo, na katerem vozimo kolesa, se precej poviša, torej je potrebno biti pazljiv, kadar so na parkiriščih ali ob podvozih omejitve višine. Včasih ne gre drugače, kot da kolesa enostavno začasno odstranimo.

Druga bistvena slabost je ta, da je treba kolesa dvigniti na streho, s čemer imajo lahko predvsem ženske težave – tako zaradi svoje višine kot moči. Če veste, da je lahko dvig kolesa težava, potem se namesto za strešni prtljažnik za kolo raje odločite za drugačnega. Če so nosilci na zadnjem delu avtomobila, boste kolo lažje sami postavili nanje.

Prepričajte se, da je vse prav!

Ne glede na to, kakšen prtljažnik boste uporabili, vedno poskrbite, da so kolesa dobro pritrjena. Primeri, ko kolo pade s prtljažnika sredi vožnje, sicer niso pogosti, se pa dogajajo in predstavljajo nevarnost tako za vas kot za druge udeležence v prometu.

 

Preberite si kako okrasni pokrovi polepšajo izgled vozila.

Nosilci za kolesa so namenjeni prevozu koles na strehi, zadnjih vratih ali vlečni kljuki. Preberi več …

Similar Posts:

Robert Dans

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation.