Za lepši videz uživajte msm prah

Med superživili in prehranskimi dopolnili, ki jih ponujajo trgovine z zdravo prehrano in dodatki, velja za enega precej priljubljenih tudi msm prah. Prijelo se ga je ljudsko ime mineral lepote, zato po njem pogosto posegajo ženske, vendar pa ima tudi druge blagodejne učinke, ki dejansko koristijo vsakomur. Zakaj prav mineral lepote? Ker msm prah poskrbi, da postane polt bolj sijoča, da imamo lepše lase in nohte.

Kaj je msm prah?

Msm prah je pravzaprav metil sulfonil metan oziroma povsem naravna in v naravi prisotna oblika organskega žvepla. Je mineral, ki nastaja v algah in izhlapeva, nato pa s padavinami pade nazaj na površje in predstavlja odlično hrano za najrazličnejše organizme. Vase ga vsrkajo tudi rastline, zato ga najdemo v naravi predvsem v skorji borovcev, trav in podobno. Prav iz teh se pridobiva prehransko dopolnilo msm prah.

Kako je uporaben?

Da je msm prah odličen za videz, je znano že precej dolgo. V kozmetične preparate, na primer v kreme, se uporablja že daljši čas. Uživanje msm kot prehranskega dodatka pa je priljubljeno šele v zadnjih letih, ko je znanega več o njegovih neverjetnih učinkih. Msm prah namreč ni zaslužen zgolj za lepoto, ki se odraža z lepo kožo, lasmi in nohti, temveč ima tudi velik vpliv na telo v celoti. Dnevno ga zaužijemo eno žličko in tako nahranimo svoje telo z žveplom, ki mu ga zaradi sodobne prehrane še kako primanjkuje, sicer pa lahko z njegovo pomočjo tudi sami izdelamo preproste kozmetične pripravke – ga na primer zmešamo s kakšnim za kožo primernim oljem (kokosovo, jojobino, mandljevo, oljčno) in tako sami pripravimo masko.

Kaj pa njegovo “notranje” delovanje? Msm prah je znan po tem, da vpliva na brazgotine, astmo, razne alergije in kožne bolezni (luskavica, ekcem, akne, glivice), mišične krče, težave s slabo prebavo, utrujene in poškodovane mišice ter sklepe, zgago, diabetes, otekline in vnetja … Gre torej za precej vsestransko dopolnilo, s katerim izboljšamo tako zdravje kot počutje.

Ali veste da je prvi znak, da je nastopila paradontoza, krvavitev iz dlesni. Več o tem v naslednjem članku.

Potrebujete ženske pajkice, ki hkrati tistim, ki jih nosijo omogočajo tudi to, da se počutijo zelo urejene in samozavestne? Potem si s klikom na povezavo preberite članek na to temo.

Similar Posts:

Releated

Starostna slabovidnost ali presbiopija

Starostna slabovidnost kot normalni fiziološki pojav

Starostna slabovidnost ali presbiopija je povsem normalen fiziološki pojav. Običajno se pojavi okoli 40. leta starosti. Zanjo je značilen zamegljen vid pri branju, pri delu z računalnikom oziroma pri vsem bližinskih delih. Doleti pa prav vsakega človeka, ne glede na to, ali je kdaj koli že imel težave z očmi ali ne. Tudi osebe, ki […]

Oralna kirurgija vključuje različne vrste posegov na zobeh

Obstajajo številni razlogi, zaradi katerih lahko potrebujete kirurški poseg v ustni votlini. Morda jo boste potrebovali za odstranitev modrostnih zob, odpravo težav s čeljustjo ali zdravljenje poškodbe. Oralna kirurgija vam lahko pomaga tudi, če imate bolezen, ki prizadene usta ali zobe. Similar Posts: Poznate MSM prah? Strešni prtljažnik za kolo Maska za obraz Imate uro […]