Zakaj so okrasni pokrovi popolni za zaščito platišč?

Zakaj so okrasni pokrovi popolni za zaščito platišč?

Okrasni pokrovi imajo poleg estetske vrednosti tudi uporabno vrednost. Namenjeni so zaščiti vijakov in platišč pred vremenskimi pogoji, tresljaji, poškodbami in nepredvidljivimi okoliščinami v prometu. Veliko voznikov raje kupi plastične okrasne pokrove, saj so cenovno ugodni in si nove posledično lahko kupijo vsakič, ko jih zaradi nerodnosti poškodujejo. To pride v poštev še posebej za ljudi, ki se vozijo po mestih in se velikokrat pobližje srečajo z visokim pločnikom ali različnimi robniki. Pokrovi zaščitijo platišča pred hujšimi poškodbami in obenem zavarujejo vijake.

Popolna zaščita

Popolna zaščita jeklenih platišč so vsekakor vsestranski okrasni pokrovi s plastike ali vsestranske lahke kovine. Namenjeni so preprečevanju dostopa umazanije, vlage in druge nesnage do kolesnih vijakov. Preprečujejo tudi dostop kamnov do samih platišč. Kamenčki namreč izjemno hitro opraskajo ali naluknjajo jeklena platišča, še posebej, če veliko časa preživimo na makadamskih poteh. Plastični okrasni pokrovi prestrežejo tudi vibracije, kar pomeni, da so vijaki zaščiteni med vožnjo. Namesto barvanja ali saniranja pokrovov, se veliko posameznikov raje odloči za nakup novih, saj so cenovno zelo ugodni.

Vizualne izboljšave

Poleg same uporabne vrednosti, so okrasni pokrovi tudi prava paša za oči. Na voljo so v različnih izvedbah in oblikah. Z njimi lahko naredite pravo stilsko preobrazbo. Izberete lahko na primer gost vzorec s številnimi navpičnimi palčkami ali pa redek vzorec v obliki zvezde. Izbirate lahko tudi med različnimi barvnimi kombinacijami. Izberete lahko celo posamezne izdelke z logotipom proizvajalca vašega avtomobila. Vendar se morate pri tem zavedati, da bodo nepridipravi takšne pokrove radi hitro ukradli.

Kdaj je napočil čas za menjavo?

Plastični okrasni pokrovi imajo dolgo življenjsko dobo. Uporabljamo jih lahko brez skrbi več let. Ponavadi se jih zamenja čim so preveč opraskani in poškodovani za nadaljnjo rabo. Ker se med seboj razlikujejo tudi po načinu nameščanja, slednje vpliva tudi na življenjsko dobo. najdlje uporabni so tisti, ki se na pnevmatiko namestijo in kasneje pritrdijo s kolesnimi vijaki. Malce krajšo življenjsko dobo imajo tisti, ki se nataknejo čez platišča. Slednji sčasoma zaradi vremenskih razmer postajajo manj prožni. Vibracije in stik s pločnikom, pa lahko skrhajo natično plastiko ob strani.

Led avtomobilski žarometi so odporni na tresljaje in tako primerni za avtomobil. Homologacija zadnjih luči za avto je nujna. Zakaj pa preberite v naslednjem članku …

Similar Posts:

Robert Dans

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation.