Kdaj so zobne luske idealna rešitev

Kdaj so zobne luske idealna rešitev

Čeprav si svoje zobe morda konstantno močno drgnete, je na njih še vedno videti rumenkasto bel odtenek. Seveda vam to ni najbolj po godu. Verjetno je tudi, da ste preizkusili že vrsto najrazličnejših zobnih past, ki naj bi imele učinkovit belilni učinek. Dejstvo pa je, da je lahko naravna barva zob nekoliko rumenkastega odtenka in še zdaleč ne bela kakor sneg. A vseeno je vaša želja imeti bele bleščeče zobe. V tem primeru so odlična rešitev zagotovo zobne luske.

Najprej boste morali obiskati stomatološko ordinacijo. Stomatolog bo opravil pregled stanja vaših dlesni ter naredil odtis za modelacijo. Že ob naslednjem obisku se na zobe pritrdijo začasne zobne luske. Na takšen način boste lahko videli, kako bodo pravzaprav videti vaši zobje po namestitvi lusk.

Keramične zobne luske so odlična rešitev za zabarvane, odlomljene, obrabljene, premajhne in navidez neprivlačne zobe. 

Minimalno brušenje zob in izdelava lusk za zobe po meri

Ob odločitvi za zobne luske se vaši zobje praviloma le minimalno pobrusijo. Naredi se torej odtis. S pomočjo odtisa pa se nato v posebnem zobotehničnem laboratoriju naredijo zobne luske po meri. Navadno so izdelane iz keramike. Pri tretjem obisku se zobne luske že trajno nalepijo oziroma zacementirajo na zobe. Uskladi se ugriz. Slednje pa je pravzaprav zadnji korak do popolnega nasmeha.

In kakšna je cena za tovrstno zobozdravstveno estetsko storitev? Ker je zahtevnost izdelave in nameščanja zobnih lusk od posameznika do posameznika lahko zelo različna, je takšna lahko tudi sama cena. Za konkretno ceno vam bodo povedali ob obisku ter po prvem opravljenem pregledu. Specialist bo tedaj natančno ugotovil oziroma ocenil strošek samega posega ter vsega, kar sodi poleg. Vsekakor pa je izjemno veliko odvisno tudi od tega, koliko zobnih lusk boste pravzaprav potrebovali.

Življenjska doba zobnih lusk

Če so zobne luske ustrezno nameščene in dovolj dobro zacementirane, lahko brez večjih težav zdržijo tudi do najmanj 20 let. Pogoj za dovolj dolgo življenjsko dobo je vsekakor tudi dovolj dobra ustna higiena, pravilno in temeljito čiščenje medzobnih prostorov.

Načeloma vam luske v ustih ne bi smele povzročati prav nobenih težav. Takšni estetski doprinos ne povzroča bolečin ali kakšnih podobnih nevšečnosti. Kljub temu pa lahko obstajajo možnosti mehanske poškodbe. Ta je lahko posledica napake v postopku samega nameščanja. V tem primeru lahko zobna luska odstopi.

Similar Posts:

Robert Dans

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation.