zobni implantat

Zobni implantati – nadomestki zob v obliki titanovega vijaka

Zobni implantati ali zobni vsadki so nadomestki zob v obliki titanovega vijaka. V ustih se dopolnijo s titansko nadgradnjo ter prevleko iz keramike. Gre za povsem trajno pa tudi varno rešitev za nadomeščanje manjkajočih zob. Najpogosteje se takšni vsadki uporabljajo za nadomestitev samo enega zobu. Lahko pa se torej uporabljajo tudi za učinkovito nadomeščanje več zob in celo za vse manjkajoče zobe.

Ne nazadnje so zobni implantati znani tudi po tem, da so lahko odlična rešitev za stabilizacijo zobne proteze, in sicer v primeru da ta ne zagotavlja primernega prehranjevanja.

Higiena v primeru zobnih vsadkov

Dejstvo je, da je pri zobeh že na sploh izjemno pomembno vzdrževanje ustne higiene. Slednje še toliko bolj velja v primeru zobnih implantatov. Predvsem zaradi načina rasti zoba v kosti, je kost dlje časa odporna na parodontozo. Škoda se ustvarja več desetletij. Če pride do vnetja dlesni ob zobnem vsadku, omenjena bolezen lahko precej hitreje napreduje.

Zobni implantati ali zobni vsadki so nadomestki zob
Zobni implantati ali zobni vsadki so nadomestki zob v obliki titanovega vijaka. V ustih se dopolnijo s titansko nadgradnjo ter prevleko iz keramike.

Če torej ni dobro poskrbljeno za ustno higieno, so zobni implantati lahko izgubljeni v samo nekaj letih. Vse skupaj je še toliko huje, ker se vsadek ne začne majati kot zob, temveč dejansko kar pade iz ust. Tudi zaradi slednjega je ključno, da se zobni vsadki redno kontrolirajo pri zobozdravniku – na vsake tri do šest mesecev. Zobozdravnik bo namreč morebitno vnetje opazil bistveno hitreje, lahko že v začetni fazi.

Takojšnja fiksna rešitev za celotno čeljust

Zobni implantati lahko nadomestijo izgubo vseh zob. V tem primeru gre za storitev, ki se imenuje all on 4. Gre za fiksno rešitev za nadomeščanje zob. Pri tej vrsti zobne storitve se torej nadomestijo vsi manjkajoči zobje – v eni ali na obeh čeljustih.

Kakšne so prednosti zobnih implantatov?

Najpogosteje se za takšno storitev odločajo tisti, ki niso dovolj zadovoljni s svojo totalno protezo ali s svojimi propadajočimi fiksnimi mostički oziroma vsi, ki na sploh niso zadovolji z izgledom svojih zob in ne s funkcijo. S storitvijo all on 4 lahko že v enem dnevu nadomestijo vse zobe, ki se fiksno pritrdijo na zobne vsadke oziroma implantate. Na poseg pa se splača priti zlasti v bolj zgodnjih dopoldanskih urah, da se lahko novi zobje namestijo do popoldneva.

Similar Posts:

Releated

najbolj priljubljeni izdelki iz konoplje

Najbolj priljubljeni izdelki iz industrijske konoplje

Na trgu je moč opaziti vse več ponudne z izdelki, ki so nastali na osnovi industrijske konoplje. Ravno zaradi tega je treba pri izbiri CBD izdelkov biti še toliko previdnejši. Pojavljajo se namreč tudi povsem naključni ponudniki, ki prodajajo nekakovostne izdelke. V prvi vrsti je torej potrebno izdelke iz konoplje izbirati in kupovati v preverjenih […]

Ura je odraz vašega osebnega sloga in okusa

Na voljo je veliko različnih vrst moških ur in težko je vedeti, katera je prava za vas. Ne glede na to, ali iščete nekaj praktičnega ali bolj luksuznega, obstaja moška ura, ki je kot nalašč za vas. V tem izčrpnem vodniku si bomo ogledali nekaj najbolj priljubljenih vrst moških ur in vam pomagali izbrati pravo […]