Oralna kirurgija vključuje različne vrste posegov na zobeh

Obstajajo številni razlogi, zaradi katerih lahko potrebujete kirurški poseg v ustni votlini. Morda jo boste potrebovali za odstranitev modrostnih zob, odpravo težav s čeljustjo ali zdravljenje poškodbe. Oralna kirurgija vam lahko pomaga tudi, če imate bolezen, ki prizadene usta ali zobe.

Odstranjevanje zob s pomočjo oralne kirurgije

Eden od najbolj zaželenih postopkov zobne kirurgije pa odstranitev zob. S tem se skorajda sooči prav vsak pacient, ki mu modrostni zobje povzročajo kakršne koli težave ali pa so morda ostali zobje nezdravi oziroma bolni ter jih z drugimi metodami ni več mogoče pozdraviti.

Če razmišljate o zobnih vsadkih, je pomembno, da razumete različne vrste vsadkov, ki so na voljo, in njihovo delovanje.

Za manjši poseg v oralni kirurgiji pa na primer velja podaljšanje klinične krone. S tem posegom zobni kirurg odstrani del obzobnega tkiva ter tako pripravi zob in naredi dovolj velik prostor za izdelavo zobne prevleke.

Trajna in najboljša rešitev za manjkajoče zobe

Na področje oralne kirurgije sodijo tudi implantati oziroma zobni vsadki ter njihova vsaditev. Tovrstni pripomočki predstavljajo trajno in zagotovo tudi najboljšo rešitev za manjkajoče zobe. Še najbolj so podobni naravnim zobem, ker se tudi obnašajo tako. Vrnejo vam vse oralne funkcije, kar je še ena od večjih prednosti.

Zobni vsadki so v praksi titanovi vijaki, ki se jih torej vgradi v čeljustne kosti. Nadomeščajo izgubljene naravne zobe in so odlična rešitev pa tudi izdelek najbolj moderne dentalne tehnologije za vse osebe, ki nimajo enega ali več zob. Ob vsem tem pa nas zagotovo zanima tudi cena za zobne implantate.

Zobni implantati – nadomestki zob v obliki titanovega vijaka

Kaj vse vključuje cena zobnega implantata

Cena implantata je v resnici cena celotnega zoba, kar pomeni ceno za kirurško vgradnjo, ceno za abutment, ceno za krono na implantatu. V povprečju se giblje okoli 1000 evrov. Vsekakor pa je strošek za vsaditev implantatov v veliki meri odvisen od samega ponudnika in, od kakovosti izdelka.

Similar Posts:

Releated

najbolj priljubljeni izdelki iz konoplje

Najbolj priljubljeni izdelki iz industrijske konoplje

Na trgu je moč opaziti vse več ponudne z izdelki, ki so nastali na osnovi industrijske konoplje. Ravno zaradi tega je treba pri izbiri CBD izdelkov biti še toliko previdnejši. Pojavljajo se namreč tudi povsem naključni ponudniki, ki prodajajo nekakovostne izdelke. V prvi vrsti je torej potrebno izdelke iz konoplje izbirati in kupovati v preverjenih […]