Oralna kirurgija vključuje različne vrste posegov na zobeh

Obstajajo številni razlogi, zaradi katerih lahko potrebujete kirurški poseg v ustni votlini. Morda jo boste potrebovali za odstranitev modrostnih zob, odpravo težav s čeljustjo ali zdravljenje poškodbe. Oralna kirurgija vam lahko pomaga tudi, če imate bolezen, ki prizadene usta ali zobe.

Odstranjevanje zob s pomočjo oralne kirurgije

Eden od najbolj zaželenih postopkov zobne kirurgije pa odstranitev zob. S tem se skorajda sooči prav vsak pacient, ki mu modrostni zobje povzročajo kakršne koli težave ali pa so morda ostali zobje nezdravi oziroma bolni ter jih z drugimi metodami ni več mogoče pozdraviti.

Če razmišljate o zobnih vsadkih, je pomembno, da razumete različne vrste vsadkov, ki so na voljo, in njihovo delovanje.

Za manjši poseg v oralni kirurgiji pa na primer velja podaljšanje klinične krone. S tem posegom zobni kirurg odstrani del obzobnega tkiva ter tako pripravi zob in naredi dovolj velik prostor za izdelavo zobne prevleke.

Trajna in najboljša rešitev za manjkajoče zobe

Na področje oralne kirurgije sodijo tudi implantati oziroma zobni vsadki ter njihova vsaditev. Tovrstni pripomočki predstavljajo trajno in zagotovo tudi najboljšo rešitev za manjkajoče zobe. Še najbolj so podobni naravnim zobem, ker se tudi obnašajo tako. Vrnejo vam vse oralne funkcije, kar je še ena od večjih prednosti.

Zobni vsadki so v praksi titanovi vijaki, ki se jih torej vgradi v čeljustne kosti. Nadomeščajo izgubljene naravne zobe in so odlična rešitev pa tudi izdelek najbolj moderne dentalne tehnologije za vse osebe, ki nimajo enega ali več zob. Ob vsem tem pa nas zagotovo zanima tudi cena za zobne implantate.

Kaj vse vključuje cena zobnega implantata

Cena implantata je v resnici cena celotnega zoba, kar pomeni ceno za kirurško vgradnjo, ceno za abutment, ceno za krono na implantatu. V povprečju se giblje okoli 1000 evrov. Vsekakor pa je strošek za vsaditev implantatov v veliki meri odvisen od samega ponudnika in, od kakovosti izdelka.

Similar Posts:

Releated

Starostna slabovidnost ali presbiopija

Starostna slabovidnost kot normalni fiziološki pojav

Starostna slabovidnost ali presbiopija je povsem normalen fiziološki pojav. Običajno se pojavi okoli 40. leta starosti. Zanjo je značilen zamegljen vid pri branju, pri delu z računalnikom oziroma pri vsem bližinskih delih. Doleti pa prav vsakega človeka, ne glede na to, ali je kdaj koli že imel težave z očmi ali ne. Tudi osebe, ki […]

Kako nositi moško uro s stilom

Izboljšajte svojo igro ure tako, da se naučite, kako pravilno nositi svojo. Ta izčrpen vodnik razčlenjuje vse, kar morate vedeti za takojšnjo nadgradnjo sloga, od klasičnih ur do priložnostnih. Veste, kako naj se pas ujema z vašimi čevlji? Nekako enako je z urami. Očitno veljajo pravila večinoma za formalne dogodke. Tehnično gledano lahko nosite uro […]