Akumulatorska kosilnica na nitko je primerna tudi za večje površine

Akumulatorska kosilnica na nitko je primerna tudi za večje površine

Akumulatorska kosilnica na nitko je nekoč bila zasnovana z mislijo košnje manjših vrtov, vendar nedavni razvoj pomeni, da lahko zdaj pokrivajo tudi košnje velikih površin trave, ne da bi jih bilo treba med postopkom košnje polniti.

Preprosto vstavite napolnjeno baterijo v režo, pritisnite gumb za vklop in pripravljeni ste. Baterijo lahko pogosto uporabite tudi za drugo vrtno mehanizacijo, vendar pred nakupom samo še enkrat preverite, ali so združljive. Za brezžične kosilnice ni univerzalnega časa delovanja, zato se lahko pri enem polnjenju giblje od slabih deset minut do več kot pol ure. Tiste z daljšim časom delovanja se običajno polnijo malo dlje, zato gre le za to, kaj je najboljše za vaše potrebe in vaš vrt.

Akumulatorska kosilnica na nitko je nekoč bila zasnovana z mislijo košnje manjših vrtov, vendar nedavni razvoj pomeni, da lahko zdaj pokrivajo tudi košnje velikih površin trave.

Glavna prodajna prednost akumulatorskih kosilnic na nitko je, da so pogosto veliko lažje od tradicionalnih bencinskih kosilnic. Akumulatorska kosilnica na nitko je tudi veliko tišja kot bencinske kosilnice. Nekatere akumulatorske kosilnice so zdaj tako močne kot bencinske, da z lahkoto prevzamejo košnjo velikih trat. Kar zadeva dodatno opremo in zmožnosti, med bencinskimi in akumulatorskimi kosilnicami pravzaprav ni tako velike razlike. Ne glede na vašo izbiro bi morali še vedno najti model s funkcijo mulčenja, izbirali pa boste tudi na podlagi velikosti površine košnje.

Preberite naslednji članek: Mehčanje vode tudi s pomočjo vgrajenih filtrov

Vodni kamen se izloča s pomočjo višanja temperature. Na izbiro je nekaj tehnologij za mehčanje vode ali nevtralizacijo vodnega kamna. Pri tem je za uporabnika bistveno razumeti razliko med tehnologijami in njihovim učinkom. Nevtralizatorji vodnega kamna le spreminjajo strukturo vodnega kamna.

Čeprav je res, da akumulatorske kosilnice ne oddajajo škodljivih hlapov in prispevajo k višji stopnji ne onesnaženosti zraka, porabijo pa elektriko vsakič, ko polnite baterijo. Upoštevati morate tudi, kako dolgo bo baterija zdržala, in ali jo je enostavno zamenjati ali ne. Nekateri proizvajalci jamčijo, da vam baterije ne bo treba zamenjati, dokler je ne napolnite določeno število krat, vendar bo to odvisno tudi od tega, kako pogosto kosite travo. Če pa je baterijo enostavno zamenjati in vam bo proizvajalec kosilnice pomagal varno odstraniti staro, je to še vedno okolju prijaznejša možnost kot bencinska kosilnica.

Če vidite, da se kosilnica na nitko prodaja po smešno nizki ceni, se ji boste verjetno izognili. To bodo pogosto slabo izdelani modeli, ki se na vašem vrtu ne bodo najbolje odrezali. Še huje, če pred nakupom pozabite preveriti drobni tisk, bi lahko na koncu prejeli glavno ohišje kosilnice brez baterije ali polnilnika. Cena posameznih baterij se razlikuje od modela do modela, zato bodite previdni, da na koncu ne doživite neprijetnega presenečenja. Seveda je jasno, da bodo kosilnice visoke kakovosti, učinkovite, zanesljive in predvsem uporabne ter praktične, imele tudi nekoliko višjo ceno. Kar seveda odtehta prav njihova zanesljivost in daljša življenjska doba.

Similar Posts:

Robert Dans

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation.