Uporaba olja iz črne kumine

Črna kumina po okusu spominja na poper, po vonju pa na janež. V prehrani se uporablja v obliki olja. Olje črne kumine pridobivajo s hladnim stiskanjem semen črne kumine. 

Olje iz črne kumine je bilo izjemno cenjeno že v času faraonov. Uporabljal se je zlasti za nego las in nohtov. Opis rastline je bil najden tudi pri Rimljanih, Arabcih in Evropejcih. Njegova priljubljenost in uporabnost se je ohranila vse do današnjih dni. 

Vsestranska uporaba olja črne kumine 

Olje črne kumine je izjemno vsestransko. Lahko ga uživate skupaj s hrano ali pa ga nanašate na svoje telo. Mešate ga lahko z ostalimi naravnimi olji. Pogosto se olje iz črne kumine uporablja tudi za masažo obolelih mest. Odlično se obnese pri negi suhe kože in las. 

Olje črne kumine je izjemno vsestransko.

Olje iz črne kumine je izjemno dobrodošlo v kulinariki. Uporablja se ga lahko povsem samostojno, na primer tri žličke na dan. Še pogosteje se ga rabi kot dodatek k hladnim jedem. Olja ne smete segrevati, saj bi s segrevanjem izgubilo vse pozitivne učinke. Za uporabo se ga odsvetuje nosečnicam in ženskam, ki želijo zanositi. 

Olje za lajšanje depresije 

Olje črne kumine so že v starem Egiptu uporabljali za blaženje težav z želodcem. Olje se dobro obnese tudi pri zdravljenju zobobola, glavobola ter pri okužbi dihal. V srednjem veku so z njim lajšali simptome depresije in prekomerno utrujenost. Gojenje črne kumine je bilo v tem času prisotno na vseh vrtovih samostana. 

V srednjem veku so črno kumino pričeli uporabljati tudi za kozmetične namene. Uporabljali so ga kot puder in parfum. Znano je tudi zdravljenje konj s črno kumino. Semena črne kumine so konjem dali v krmo, da so lahko ozdraveli. Dandanes se črna kumina in zlasti olje črne kumine uporablja za zdravljenje bolezni in dihal. Semena črne kumine imajo zelo visoko hranilno vrednost. 

Olje črne kumine lahko kupite v specializiranih prodajalnah s tovrstnimi izdelki ali pa si ga bo dostopnejši ceni naročite v spletni prodajalni. Na istem mestu boste lahko izbirali še med številnimi drugimi izdelki, ki bodo dobro vplivali na vaše počutje in na dolgi rok na vaše zdravje. Pred nakupom se v primeru vprašanj posvetujte s strokovnjaki. 

Preber

Similar Posts:

Releated

Starostna slabovidnost ali presbiopija

Starostna slabovidnost kot normalni fiziološki pojav

Starostna slabovidnost ali presbiopija je povsem normalen fiziološki pojav. Običajno se pojavi okoli 40. leta starosti. Zanjo je značilen zamegljen vid pri branju, pri delu z računalnikom oziroma pri vsem bližinskih delih. Doleti pa prav vsakega človeka, ne glede na to, ali je kdaj koli že imel težave z očmi ali ne. Tudi osebe, ki […]

Oralna kirurgija vključuje različne vrste posegov na zobeh

Obstajajo številni razlogi, zaradi katerih lahko potrebujete kirurški poseg v ustni votlini. Morda jo boste potrebovali za odstranitev modrostnih zob, odpravo težav s čeljustjo ali zdravljenje poškodbe. Oralna kirurgija vam lahko pomaga tudi, če imate bolezen, ki prizadene usta ali zobe. Similar Posts: Vsestranska uporaba destilirane vode Kaj je koloidno zlato Naravna prehranska dopolnila za […]