Kako priti v stanovanje, če je na silo zaklenjeno

V življenju se pripetijo dogodki, ki so nepredvidljivi in pogosto tudi težko rešljivi. Eden od takih dogodkov ali bolje rečeno situacij je tudi zaklep v stanovanje. Ko se nam zgodi kaj takega, ponavadi pomislimo na policijo ali pa na gasilce.

Interventno reševanje pri zaklepu v stanovanje torej ni nekaj novega, kar se ne bi še nikomur pripetilo. Pogosto so v to dogajanje vključene mlajše osebe ali pa na splošno ljudje, ki so sami nesposobni reševati take situacije, med njimi prevladujejo starejši ljudje z demenco ali pa invalidne osebe.

V takem primeru se je torej najbolje obrniti na ljudi, ki so pristojni za to. Torej, če nikakor ne moremo priti v stanovanje, ker se nam je to zaradi neznanih ali pa znanih razlogov zaklenilo, potem lahko najprej dobro premislimo, na koga bi se obrnili. Ker je večino ljudi ob takem dogodku sram poklicati gasilce ali pa policijo, se obrnejo na kakega znanca, za katerega menijo, da je dovolj sposoben ali pa močen, da bi lahko vdrl v naše stanovanje. To pa ponavadi ni dobro, saj se pogosto zgodi, da se ob vsem tem še lahko kdo poškoduje in potem bi potrebovali še dodatno medicinsko pomoč.

Kaj vse vključuje interventno reševanje?

Interventno reševanje pri zaklepu v stanovanje mora torej nujno vključevati osebe oziroma ljudi, ki so za to dejavnost usposobljeni. Ob takem nezaželjenem dogodku se je zato najbolje obrniti na najbližjo gasilsko postajo. Pokličemo torej na številko 112 in povemo vse potrebne podatke, torej kdo smo, kje živimo, kaj se nam je zgodilo … Pristojne in izkušene osebe, torej gasilci, nam bodo znali dobro svetovati in če stvar še ne bo rešljiva, nam bodo priskočili na pomoč in s svojim znanjem in pripomočki rešili nenavaden zaplet.

Druga najprimernejša rešitev je tudi poklicati policijo in tudi njim povedati, kaj se nam je zgodilo in jih ob tem vprašati, kako naj ukrepamo v nadaljevanju. Tudi na policiji nam bodo znali svetovati ali pa nam bodo prišči pomagat. Na policijo se obrnemo predvsem v primeru, ko sumimo, da gre pri tem še za kaznivo dejanje.

Vas zanima klimatizacija Maribor. Potem si preberite naš najnovejši članek na to temo.

Similar Posts:

Releated

urejanje otroške sobe

Urejanje otroške sobe

Otroška soba je izredno pomemben prostor vsakega doma in se vselej trudimo, da so otroške sobe opremljene kar najbolj funkcionalno, hkrati pa morajo biti v skladu z vsemi varnostnimi pravili. Seveda je odvisno tudi od starosti otroka in je predvsem pri mlajših otrocih pomembno upoštevati priporočila varnosti. Kakorkoli, pomembna je tudi vsestranskost pohištva, saj je […]

kamnoseštvo

Kratka zgodovina kamnoseštva

Obdelovanje kamna je nekaj s čimer so se že starodavne civilizacije intenzivno ukvarjale. Kamen je material, ki je človeštvu pomagal preživeti praktično nemogoče izzive. Obenem pa je odličen gradben material, ki vzdrži stoletja ali celo tisočletja. V Sloveniji je kamnoseštvo tudi močno prisotno, saj je potrebno za izgradnjo nagrobnikov, zidnih oblog, kipov in raznih drugih […]