Najpogostejše napake pri uporabi maskare za oči

Maskara je dokazano eno od najbolje prodajanih ličil za vsakodnevno uporabo. Postala je nujen kozmetični pripomoček skorajda vsake ženske. Kljub preprosti uporabi tovrstnega ličila rezultati niso vedno najboljši. Trepalnice niso poudarjene tako, kot bi lahko bile.

Čeprav je torej mala črna krtačka za oči preprosta za uporabo, jo pravilno uporablja le malo ljudi. Obstaja kar nekaj napak, zaradi katerih ženske ne zmorejo izkoristiti vsega potenciala tovrstnega izdelka za ličenje. Še preden sploh pride na vrsto, je treba na obraz najprej nanesti tekoči puder, puder v prahu, črtalo in nato še senčilo. Točno v tem vrstnem redu.

Ključno je tudi to, da se maskare ne nanaša samo z enim potegom. Nanašati jo je namreč potrebno s cikcak potegi. Le tako se loči vsaka trepalnica posebej in se lepo obarva.

Za ličenje z maskaro si ne vzamete zadosti časa

V eni minuti se zagotovo ne bo zgodila čarovnika, ki vam jo sicer obljublja izbrana špirala za oči. Precej žensk si za ličenje ne vzame dovolj časa, posledično pa so lahko precej nezadovoljne. Ena od napak pri uporabi tovrstnega ličila je tudi ta, da ženske ne uporabljajo pudra v kamnu. Koža namreč izloča maščobo, zato se ličilo lahko kaj hitro preslika na polt. Pomembno je, da si okoli oči z nekoliko širšim čopičem nanesete puder v kamnu.

Dejstvo je, da se maskara na zraku suši. S pogostim pomakanjem krtačke v stekleničko pa se pritiska zrak vanjo. Na takšen način nastajajo grudice in vsebina izdelka se precej hitreje porablja. Ključno je tudi to, da se maskare ne nanaša samo z enim potegom. Nanašati jo je namreč potrebno s cikcak potegi. Le tako se loči vsaka trepalnica posebej in se lepo obarva.

Nanašanje maskare v eni plasti

Pri ličenju s špiralo je pomembno plastenje. Kljub temu z njim ne pretiravajte. To lahko sicer počnete, dokler je maskara na trepalnicah še dovolj sveža. V nasprotnem primeru pa se zagotovo ustvari grudast ter pajkast videz.

Če imate izrazito ravne trepalnice, vam jih lahko dodatno ukrivijo in poudarijo klešče za privihanje trepalnic. Najprej je treba nanesti tanko plast sredstva na trepalnice. Nato se jih s kleščami oblikuje. Čisto na koncu pride na vrsto klasična maskara. Za negovanje trepalnic in predela okoli oči pa vedno uporabljajte odstranjevalec očesnega make upa. In glede na velikost svojih trepalnic in glede na želen videz izberite ustrezno debelino krtačke.

Similar Posts:

Releated

Starostna slabovidnost ali presbiopija

Starostna slabovidnost kot normalni fiziološki pojav

Starostna slabovidnost ali presbiopija je povsem normalen fiziološki pojav. Običajno se pojavi okoli 40. leta starosti. Zanjo je značilen zamegljen vid pri branju, pri delu z računalnikom oziroma pri vsem bližinskih delih. Doleti pa prav vsakega človeka, ne glede na to, ali je kdaj koli že imel težave z očmi ali ne. Tudi osebe, ki […]

Oralna kirurgija vključuje različne vrste posegov na zobeh

Obstajajo številni razlogi, zaradi katerih lahko potrebujete kirurški poseg v ustni votlini. Morda jo boste potrebovali za odstranitev modrostnih zob, odpravo težav s čeljustjo ali zdravljenje poškodbe. Oralna kirurgija vam lahko pomaga tudi, če imate bolezen, ki prizadene usta ali zobe. Similar Posts: Najmočnejši in najboljši serum za rast trepalnic Naravno čiščenje telesa Imate uro […]