Stropna svetila predstavljajo splošen vir svetlobe

Izbira ustrezne stropne svetilke glede na vrsto prostora

Pri izbiri svetil za strop je treba pomisliti tudi na to, katero sobo boste z njimi opremljali ter kaj navadno v tem prostoru počnete. Za nekatere bivalne ali poslovne prostore je bolj primerna svetla, praktična osvetlitev. Svetla, klična osvetljava je zlasti primerna za kopalnice, prav tako za hodnike, da na njih lažje najdete stvari.

LED zidna svetila
Izbirate lahko med klasičnim videzom stenskih in zidnih svetil ali pa se odločite za modernejši pridih, ki ga ponujajo LED stenske in zidne svetilke.

Prostori, kot so dnevna ali otroška soba, pa veljajo za večnamenske. Svetla osvetlitev v teh prostorih je primerna zlasti tedaj, kadar imate v njih družbo oziroma ko se otroci igrajo. V večernih urah pred spanjem pa je veliko bolj dobrodošla mehkejša izbira svetlobe. Odlično se na primer obnese stropna svetilka z zatemnilom.

Višina stropa pri izbiri svetil

Pri izbiri stropne razsvetljave upoštevajte tudi višino prostora. Če je strop precej nizek, je lahko lestenec ali viseča svetilka precej moteč sobni element. V tem primeru raje posegajte po fiksni stropni svetilki. Dobro se obnesejo tudi LED reflektorji ali pa svetilke v stropni vdolbini. S tem si omogočite tudi, da se po nepotrebnem s svetili ne udarjate v glavo.

Vrste stenskih in zidnih svetil

Izbirate lahko med klasičnim videzom stenskih in zidnih svetil ali pa se odločite za modernejši pridih, ki ga ponujajo LED stenske in LED zidne svetilke. Izbirate lahko med led stenskimi svetili, ki so obrnjena proti tlom, so okrogle oblike, ali pa v še elegantnejši obliki kristalov oz. svečnikov za klasičen videz. 

Izbirate lahko tudi med svetili v obliki led trakov, med led stropnimi in zidnimi vgradnimi svetilkami, plafonjerami, raznimi reflektorji, disko svetili, posebnimi kopalniškimi svetili, poleg postelje si lahko nadenete nočno bralno svetilo, skratka, posežete po tistem zidnem ali stenskem svetilu, ki vam bo poleg estetskega videza dobro služilo tudi v svoji funkcionalnosti.  

Similar Posts:

Releated

Kako izbrati pravo motorno kosilnico za vašo zelenico?

Če imate zastarelo ali pokvarjeno kosilnico, ali pa jo kupujete prvič, se verjetno zavedate, da je na trgu veliko različnih motoriziranih kosilnic in izbira prave za vašo zelenico ni tako preprosta. Pri izbiri motorne kosilnice je nekaj ključnih stvari, na katere morate biti pozorni. Pomembno je, da preverite, iz kakšnega materiala je izdelana vrtna kosilnica. […]

Zakaj je lesena vrtna lopa dobra izbira?

Vrtna lopa je nepogrešljiv dodatek vsakega vrta, tudi pri nas jih lahko opazimo pri skoraj vsaki hiši. Vrtne lope prinašajo več prednosti, v katerih lahko uživamo vse leto. Če oklevate glede nakupa vrtne lope, se prepričajte, zakaj je prav lesena vrtna lopa popoln dodatek vašemu vrtu. Similar Posts: Solarna svetila za osvetljevanje zunanjih površin doma […]