Stropna svetila predstavljajo splošen vir svetlobe

Izbira ustrezne stropne svetilke glede na vrsto prostora

Pri izbiri svetil za strop je treba pomisliti tudi na to, katero sobo boste z njimi opremljali ter kaj navadno v tem prostoru počnete. Za nekatere bivalne ali poslovne prostore je bolj primerna svetla, praktična osvetlitev. Svetla, klična osvetljava je zlasti primerna za kopalnice, prav tako za hodnike, da na njih lažje najdete stvari.

LED zidna svetila
Izbirate lahko med klasičnim videzom stenskih in zidnih svetil ali pa se odločite za modernejši pridih, ki ga ponujajo LED stenske in zidne svetilke.

Prostori, kot so dnevna ali otroška soba, pa veljajo za večnamenske. Svetla osvetlitev v teh prostorih je primerna zlasti tedaj, kadar imate v njih družbo oziroma ko se otroci igrajo. V večernih urah pred spanjem pa je veliko bolj dobrodošla mehkejša izbira svetlobe. Odlično se na primer obnese stropna svetilka z zatemnilom.

Višina stropa pri izbiri svetil

Pri izbiri stropne razsvetljave upoštevajte tudi višino prostora. Če je strop precej nizek, je lahko lestenec ali viseča svetilka precej moteč sobni element. V tem primeru raje posegajte po fiksni stropni svetilki. Dobro se obnesejo tudi LED reflektorji ali pa svetilke v stropni vdolbini. S tem si omogočite tudi, da se po nepotrebnem s svetili ne udarjate v glavo.

Vrste stenskih in zidnih svetil

Izbirate lahko med klasičnim videzom stenskih in zidnih svetil ali pa se odločite za modernejši pridih, ki ga ponujajo LED stenske in LED zidne svetilke. Izbirate lahko med led stenskimi svetili, ki so obrnjena proti tlom, so okrogle oblike, ali pa v še elegantnejši obliki kristalov oz. svečnikov za klasičen videz. 

Izbirate lahko tudi med svetili v obliki led trakov, med led stropnimi in zidnimi vgradnimi svetilkami, plafonjerami, raznimi reflektorji, disko svetili, posebnimi kopalniškimi svetili, poleg postelje si lahko nadenete nočno bralno svetilo, skratka, posežete po tistem zidnem ali stenskem svetilu, ki vam bo poleg estetskega videza dobro služilo tudi v svoji funkcionalnosti.  

Similar Posts:

Releated

Čiščenje fasad izvajajo usposobljeni strokovnjaki

Čiščenje fasad je postopek odstranjevanja umazanije in drugih ostankov z zunanjih površin stavbe. Te površine je pomembno ohranjati čiste, da se ohrani videz nepremičnine in zaščiti stavba pred vremenskimi vplivi in drugimi poškodbami. Čiščenje fasad lahko opravite ročno ali z uporabo tlačnih čistilnikov in drugih strojev. Čiščenje fasad je specializirano opravilo, ki ga morajo opraviti […]

Katero kosilnico izbrati?

Pri izbiri kosilnice morate upoštevati velikost trate in vrsto trave. Če gre za veliko dvorišče, lahko vzdrževanje košnje s premajhnimi rezili vzame več časa kot košnja s kosilnico z daljšimi rezili. Po drugi strani pa, če je vaše dvorišče zelo majhno in imate občutljivo travo, bodo krajša rezila najbolje opravila svoje delo. Pri tej odločitvi […]