solarne luči

Solarna svetila za osvetljevanje zunanjih površin doma

Pri izbiri razsvetljave smo predvsem pozorni na vrsto luči, ki jih bomo postavili znotraj svojega doma. Obenem pa je treba kar nekaj pozornosti nameniti še zunanji razsvetljavi, ki pomembno vpliva na kakovost pa tudi na varnost našega bivanja. Na zunanjih površinah se na primer izvrstno obnesejo solarna svetila, ki so primerna tako za vrt, teraso, dvorišče kot za balkon.

Solarna svetilka je na voljo v najrazličnejših oblikah in velikostih. A ne glede na to lahko takšna razsvetljava predstavlja odličen vrtni dodatek, saj v hipu pričara novo dimenzijo večernega uživanja na prostem. Ena od prednosti takšne razsvetljave je tudi ta, da jo lahko premikate po najrazličnejših mestih. Obenem so energijsko varčne in predstavljajo izvrsten dodatek med lonci cvetlic.

Solarne svetilke v najrazličnejših oblikah ter stilih.
Solarne svetilke so na voljo v najrazličnejših oblikah ter stilih. Svetlobni kolektorji čez dan zbirajo sončno energijo in jo shranjujejo v baterije, ponoči pa s to energijo lahko osvetljujete izbrane površine od dvanajst do petnajst ur.

Kako deluje solarna svetilka?

Svetila na sončno energijo so torej lahko odlična izbira za osvetljevanje površin, kjer ni potrebne toliko svetlobe. To pomeni, da jih lahko namestimo na dovoz, dvorišče, pri bazenu, na stopnišče. Skratka solarne luči se lahko nameščajo povsod, kjer jih lahko dosežejo sončni žarki.

Preberite si še naslednji članek: Zakaj je lesena vrtna lopa dobra izbira?

Vrtne lope so nepogrešljiv element vsakega vrta ali dvorišča, saj nudijo prostor za shranjevanje vrtnega orodja, gnojil, lončnic, vrtnega pohištva in drugih vrtnih pripomočkov.

Kljub temu da so solarne svetilke nekoliko dražje v primerjavi z navadnimi lučmi, pa je njihovo delovanje povsem brezplačno. Na voljo so v najrazličnejših oblikah ter stilih. In kako takšna zunanja razsvetljava deluje? Svetlobni kolektorji čez dan pridno zbirajo sončno energijo in jo shranjujejo v baterije. Ponoči pa s tako zbrano energijo površino z nizko osvetlitvijo osvetljujete od dvanajst do petnajst ur.

Izdelava solarnih svetil

Solarne luči so praviloma izdelane iz kovinskega ali pa iz plastičnega ohišja.

Razlaga kroga sončne svetlobe v solarnih svetilkah.

Na vrhu ohišja se nahaja solarna plošča, kjer se zbira sončna energija.

Similar Posts:

Releated

ergonomske dvižne pisalne mize

Spoznajte izjemne prednosti dvižne pisalne mize

Delo v pisarnah ali od doma za računalnikom zna biti precej naporno, zlasti če uporabljate neprimerno zasnovan stol in mizo. Udobje in dobro počutje pa tudi produktivnost pri delu za računalnikom je namreč v veliki meri najbolj odvisno od omenjenih kosov pohištva. Za delo za računalnikom je v zadnjih letih izjemno priljubljena izbira dvižne pisalne […]

Evolucija vinarskih posod

Transport vina do kupcev je bil v zgodovini vinogradništva pomemben izziv. Prvotno so vino shranjevali v živalskih mehovih, kasneje pa so prišle v uporabo manjše prenosne glinene posode, imenovane amfore. Ta tradicija je trajala v Vzhodnem rimskem cesarstvu vse do 11. stoletja. Na kontinentalnem delu Evrope so Galci okoli leta 350 pr. n. št. razvili […]