solarne luči

Solarna svetila za osvetljevanje zunanjih površin doma

Pri izbiri razsvetljave smo predvsem pozorni na vrsto luči, ki jih bomo postavili znotraj svojega doma. Obenem pa je treba kar nekaj pozornosti nameniti še zunanji razsvetljavi, ki pomembno vpliva na kakovost pa tudi na varnost našega bivanja. Na zunanjih površinah se na primer izvrstno obnesejo solarna svetila, ki so primerna tako za vrt, teraso, dvorišče kot za balkon.

Solarna svetilka je na voljo v najrazličnejših oblikah in velikostih. A ne glede na to lahko takšna razsvetljava predstavlja odličen vrtni dodatek, saj v hipu pričara novo dimenzijo večernega uživanja na prostem. Ena od prednosti takšne razsvetljave je tudi ta, da jo lahko premikate po najrazličnejših mestih. Obenem so energijsko varčne in predstavljajo izvrsten dodatek med lonci cvetlic.

Kako deluje solarna svetilka?

Svetila na sončno energijo so torej lahko odlična izbira za osvetljevanje površin, kjer ni potrebne toliko svetlobe. To pomeni, da jih lahko namestimo na dovoz, dvorišče, pri bazenu, na stopnišče. Skratka solarne luči se lahko nameščajo povsod, kjer jih lahko dosežejo sončni žarki.

Solarne svetilke v najrazličnejših oblikah ter stilih.
Solarne svetilke so na voljo v najrazličnejših oblikah ter stilih. Svetlobni kolektorji čez dan zbirajo sončno energijo in jo shranjujejo v baterije, ponoči pa s to energijo lahko osvetljujete izbrane površine od dvanajst do petnajst ur.

Kljub temu da so solarne svetilke nekoliko dražje v primerjavi z navadnimi lučmi, pa je njihovo delovanje povsem brezplačno. Na voljo so v najrazličnejših oblikah ter stilih. In kako takšna zunanja razsvetljava deluje? Svetlobni kolektorji čez dan pridno zbirajo sončno energijo in jo shranjujejo v baterije. Ponoči pa s tako zbrano energijo površino z nizko osvetlitvijo osvetljujete od dvanajst do petnajst ur.

Izdelava solarnih svetil

Solarne luči so praviloma izdelane iz kovinskega ali pa iz plastičnega ohišja.

Razlaga kroga sončne svetlobe v solarnih svetilkah.

Na vrhu ohišja se nahaja solarna plošča, kjer se zbira sončna energija.

Similar Posts:

Releated

urejanje otroške sobe

Urejanje otroške sobe

Otroška soba je izredno pomemben prostor vsakega doma in se vselej trudimo, da so otroške sobe opremljene kar najbolj funkcionalno, hkrati pa morajo biti v skladu z vsemi varnostnimi pravili. Seveda je odvisno tudi od starosti otroka in je predvsem pri mlajših otrocih pomembno upoštevati priporočila varnosti. Kakorkoli, pomembna je tudi vsestranskost pohištva, saj je […]

kamnoseštvo

Kratka zgodovina kamnoseštva

Obdelovanje kamna je nekaj s čimer so se že starodavne civilizacije intenzivno ukvarjale. Kamen je material, ki je človeštvu pomagal preživeti praktično nemogoče izzive. Obenem pa je odličen gradben material, ki vzdrži stoletja ali celo tisočletja. V Sloveniji je kamnoseštvo tudi močno prisotno, saj je potrebno za izgradnjo nagrobnikov, zidnih oblog, kipov in raznih drugih […]