Krovstvo je zaščitilo večno mesto

Krovstvo je zaščitilo večno mesto

Že od samega nastanka stavb je prisotno tudi krovstvo. Ne gre si predstavljati uporabnega objekta, ki ne bi bil popoln. Torej sestavljen iz štirih zidov in pokrivala. Slednjega pa lahko omogoči le krovstvo. Brez strehe objekt preprosto ni uporaben. Ljudje, živali ali predmeti bi bili v zgradbi brez pokrivala izpostavljeni uničujočim zunanjim dejavnikom. Najprej je krovstvo poznalo strešno kritino iz volnate kože velikanskega mamuta.

Uporabljale so se v Sibiriji, in to celo 40.000 let pr. n. št. Z napredovanjem obrti krovstvo so prišle izboljšave v obliki glinenih strešnikov. Slednji so našli pot do Rima, znanega kot mesto streh. Drugo poimenovanje, večno mesto. Kot je večen Rim tudi po zaslugi obrti krovstvo, so skoraj večne strešne kritine Gerard: https://www.gerardroofs.si/sl/krovstvo-kleparstvo.

Krovstvo je danes zelo iskano in dostopno

Prvi poskusi industrijske izdelave sestavnih delov iz gline so bili v 19. stoletju. To je bilo mogoče zaradi parnih strojev. Vse bolj je postajalo popularno krovstvo. Glinene elemente so razvažali z vozom, zato so bili dostopni le bližnjim območjem. V nasprotju s preteklostjo pa je danes dostop omogočen prav vsem.

krovstvo

Kar se ni spremenilo, pa je material, ki ga Gerard za izdelavo uporablja še danes. V dejavnosti krovstvo se uporablja, ker je izjemno odporen. Kljubuje celo orkanom. Ti izredno močni viharji pretijo tudi prebivalcem Slovenije. Tem pa se ni treba bati, če se lahko pobahajo s sodelovanjem z omenjenim podjetjem.

Krovstvo omogoča odlično zaščito

Podjetje je že staro krovstvo še izboljšalo z inovativnimi tehnikami in premazi. Njihov slavni posip vas bo pozimi še bolj navduševal. Takrat boste njegovo učinkovitost videli v najboljši luči. Zapadli sneg namreč ne bo drsel. Zato ne bo nevarnosti, da vam trdi sneg pade na glavo.

Bati se vam ne bo treba niti požara niti letečega ognja, saj je kralj strehe priskrbel proti njima odporno zaščito. Na določenih območjih so pogoste toče. Te so ponekod manj intenzivne, nekatere predele pa prizadene močna. Debela zrna ledu lahko zelo poškodujejo zgornji del. A tudi tega se ne rabijo bati osebe, ki so za krovstvo najele najbolj slavne med temi, ki se ukvarjajo z njim.

Similar Posts:

Robert Dans

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation.