Krovstvo je zaščitilo večno mesto

Že od samega nastanka stavb je prisotno tudi krovstvo. Ne gre si predstavljati uporabnega objekta, ki ne bi bil popoln. Torej sestavljen iz štirih zidov in pokrivala. Slednjega pa lahko omogoči le krovstvo. Brez strehe objekt preprosto ni uporaben. Ljudje, živali ali predmeti bi bili v zgradbi brez pokrivala izpostavljeni uničujočim zunanjim dejavnikom. Najprej je krovstvo poznalo strešno kritino iz volnate kože velikanskega mamuta.

Uporabljale so se v Sibiriji, in to celo 40.000 let pr. n. št. Z napredovanjem obrti krovstvo so prišle izboljšave v obliki glinenih strešnikov. Slednji so našli pot do Rima, znanega kot mesto streh. Drugo poimenovanje, večno mesto. Kot je večen Rim tudi po zaslugi obrti krovstvo, so skoraj večne strešne kritine Gerard: https://www.gerardroofs.si/sl/krovstvo-kleparstvo.

Krovstvo je danes zelo iskano in dostopno

Prvi poskusi industrijske izdelave sestavnih delov iz gline so bili v 19. stoletju. To je bilo mogoče zaradi parnih strojev. Vse bolj je postajalo popularno krovstvo. Glinene elemente so razvažali z vozom, zato so bili dostopni le bližnjim območjem. V nasprotju s preteklostjo pa je danes dostop omogočen prav vsem.

krovstvo

Kar se ni spremenilo, pa je material, ki ga Gerard za izdelavo uporablja še danes. V dejavnosti krovstvo se uporablja, ker je izjemno odporen. Kljubuje celo orkanom. Ti izredno močni viharji pretijo tudi prebivalcem Slovenije. Tem pa se ni treba bati, če se lahko pobahajo s sodelovanjem z omenjenim podjetjem.

Krovstvo omogoča odlično zaščito

Podjetje je že staro krovstvo še izboljšalo z inovativnimi tehnikami in premazi. Njihov slavni posip vas bo pozimi še bolj navduševal. Takrat boste njegovo učinkovitost videli v najboljši luči. Zapadli sneg namreč ne bo drsel. Zato ne bo nevarnosti, da vam trdi sneg pade na glavo.

Bati se vam ne bo treba niti požara niti letečega ognja, saj je kralj strehe priskrbel proti njima odporno zaščito. Na določenih območjih so pogoste toče. Te so ponekod manj intenzivne, nekatere predele pa prizadene močna. Debela zrna ledu lahko zelo poškodujejo zgornji del. A tudi tega se ne rabijo bati osebe, ki so za krovstvo najele najbolj slavne med temi, ki se ukvarjajo z njim.

Similar Posts:

Releated

Pomladno prezračevanje trave s prezračevalniki

Če želite imeti lep in zdrav travnik, ga morate negovati. Najbolj učinkovit način za ohranjanje kondicije vašega travnika je uporaba bencinskega prezračevalnika – vertikulatorja. Bencinski prezračevalnik trave omogoča, da se odstrani čopasta trava, mah in odmrle travne delce, kar izboljša absorpcijo hranil, zraka in vode v zemljo, kar pa pripomore k zdravim travnim koreninam. Prezračevalnik […]

številne različne otroške igrače

Najbolj priljubljene otroške igrače

Če izbirate igračo za svojega malčka ali malčka prijateljev, morate biti pozorni še na marsikaj drugega in ne zgolj na videz. Določene otroške igrače so namreč izjemno ljubkega videza, a morda niso najbolj primerna izbira glede na starost malega junaka. Ko kupujemo igrače za otroke pa seveda nismo pozorni samo na njihovo starost, temveč tudi […]