Poznate MSM prah?

Organsko žveplo ali MSM prah je prehransko dopolnilo, ki se uporablja kot dodatek k prehrani. Nekateri iz njega pripravljajo tudi maske za lepšo kožo na obrazu ali za lepše lase. Gre namreč za enega od mineralov, ki se nahaja tudi v našem telesu. Nahaja se predvsem v laseh in koži pa tudi v hrustancu in sklepih. Največ organskega žvepla pa lahko najdemo v naših mišicah. Poleg tega ga vsebujejo tudi rastline oziroma zelenjava pa tudi različna druga hrana. Najdemo ga recimo v mesu in mleku oziroma mlečnih izdelkih. Poleg hrane, ki ga vsebuje, pa ga lahko kupimo tudi kot prehransko dopolnilo po imenu MSM prah.

Kaj je MSM prah?

Kot že rečeno, gre za organsko žveplo, ki se nahaja tudi v naravi in našem telesu. MSM je kratica, ki označuje metil sulfonil metan, jemlje pa se ga lahko v obliki kapsul ali prahu. Nekateri imajo raje prah, drugim pa so bolj všeč kapsule. Vsaka od oblik ima svoje prednosti. Kapsule lažje vzamete sabo na pot, MSM prah pa lahko vmešate kamorkoli, zato je to najbolj enostaven način uporabe. Poleg tega pa prah ne vsebuje nobenih dodatkov, kar za kapsule ne drži. MSM prah je vsekakor nič drugega kot samo čisto organsko žveplo. Naše telo takšno žveplo potrebuje za regeneracijo celic in izgradnjo vezivnega tkiva. Če ga ne dobimo dovolj s prehrano, lahko posežemo po prehranskem dopolnilu.

Kako jemati?

MSM prah lahko jemljete v skladu z navodili na embalaži tako, da ga vmešate v kakšno tekočino. Z njo lahko prikrijete grenek okus, ki sicer večine ljudi ne moti. Nekateri ga tako pijejo kar zmešanega z vodo, seveda pa ga lahko vmešate tudi kam drugam. Najbolj priporočljivo je pri tem uporabiti pijačo, bogato z vitaminom C, saj ta omogoča boljšo absorpcijo organskega žvepla. Tako ga lahko pijete recimo s pomarančnim sokom, pri katerem je najbolje, da je sveže iztisnjen. Lahko pa v vodo, v katero ga zmešate, dodate tudi sok iztisnjene limone. Prav tako se prah lahko preprosto vmeša v smoothie ali kam drugam. Pomembno je le, da ne prekoračite priporočljivega dnevnega vnosa in da se držite navodil za jemanje.

Similar Posts:

Releated

Starostna slabovidnost ali presbiopija

Starostna slabovidnost kot normalni fiziološki pojav

Starostna slabovidnost ali presbiopija je povsem normalen fiziološki pojav. Običajno se pojavi okoli 40. leta starosti. Zanjo je značilen zamegljen vid pri branju, pri delu z računalnikom oziroma pri vsem bližinskih delih. Doleti pa prav vsakega človeka, ne glede na to, ali je kdaj koli že imel težave z očmi ali ne. Tudi osebe, ki […]

Oralna kirurgija vključuje različne vrste posegov na zobeh

Obstajajo številni razlogi, zaradi katerih lahko potrebujete kirurški poseg v ustni votlini. Morda jo boste potrebovali za odstranitev modrostnih zob, odpravo težav s čeljustjo ali zdravljenje poškodbe. Oralna kirurgija vam lahko pomaga tudi, če imate bolezen, ki prizadene usta ali zobe. Similar Posts: Za lepši videz uživajte msm prah Poskrbimo za dobrobit našega telesa in […]