Maska za obraz

Včasih smo morali za lep obraz hoditi h kozmetičarkam, danes pa si lahko za isti učinek lahko kar sami pripravimo masko za obraz.

Za pripravo domače maske moramo najprej vedeti, kakšen tip kože imamo in kaj naša koža potrebuje. Je koža utrujena, ji manjka vlažnosti ali pa morda potrebuje veliko hranil? V vsakem primeru lahko svoj obraz nahranimo kar doma.

Če želimo kožo osvežiti ali očistiti, si masko pripravimo iz: limone, banane, jabolke, avokada, grenivke, ananasa, pomaranče ali melone. Pretlačenemu sadju dodamo ovseno moko ali jogurt, to masko zgosti, da jo lažje nanašamo na obraz.

Če želimo pripraviti masko iz zelenjave, lahko sežemo po: krompirju, zeleni solati, kumarah, korenju, zelju in paradižniku, za lažje nanašanje dodamo sladko smetano ali trdo stepen beljak.

Masko vedno pripravljamo iz svežega sadja in zelenjave.

puranatura1

Poglejmo si nekaj primerkov iz sadja in zelenjave.

Jabolka naribamo in iz njih stisnemo sveži sok, s katerim si namažemo obraz. Pustimo na obrazu 20 minut in speremo.

Avokado je primeren za pripravo vlažilne maske . Pripravimo pol sadeža, olupimo in ga dobro pretlačimo, nato ga na tanko nanesemo na obraz in vrat. Deluje naj 15 minut, potem masko speremo s toplo vodo.

Banane so odlične za pomlajevalno masko. Pretlačimo jo z vilicami, dodamo dve žlički sladke smetane, žlico medu in nekaj limoninega soka. Za gostejšo zmes dodamo stepeni beljak. Masko pustimo na obrazu pol ure in jo nato odstranimo s toplo vodo in vato.

Kumarična maska skupaj s poprovo meto deluje protivnetno. Liste mete skupaj z olupljeno kumaro zmešamo v mešalniku, kumari odstranimo semena. Stepemo beljak in trd sneg dodamo v zmes. Deluje naj 20 minut.

Similar Posts:

Releated

Starostna slabovidnost ali presbiopija

Starostna slabovidnost kot normalni fiziološki pojav

Starostna slabovidnost ali presbiopija je povsem normalen fiziološki pojav. Običajno se pojavi okoli 40. leta starosti. Zanjo je značilen zamegljen vid pri branju, pri delu z računalnikom oziroma pri vsem bližinskih delih. Doleti pa prav vsakega človeka, ne glede na to, ali je kdaj koli že imel težave z očmi ali ne. Tudi osebe, ki […]

Oralna kirurgija vključuje različne vrste posegov na zobeh

Obstajajo številni razlogi, zaradi katerih lahko potrebujete kirurški poseg v ustni votlini. Morda jo boste potrebovali za odstranitev modrostnih zob, odpravo težav s čeljustjo ali zdravljenje poškodbe. Oralna kirurgija vam lahko pomaga tudi, če imate bolezen, ki prizadene usta ali zobe. Similar Posts: Priprava domačega bezgovega sirupa Najpogostejše napake pri uporabi maskare za oči Lepentka […]