Maska za obraz

Včasih smo morali za lep obraz hoditi h kozmetičarkam, danes pa si lahko za isti učinek lahko kar sami pripravimo masko za obraz.

Za pripravo domače maske moramo najprej vedeti, kakšen tip kože imamo in kaj naša koža potrebuje. Je koža utrujena, ji manjka vlažnosti ali pa morda potrebuje veliko hranil? V vsakem primeru lahko svoj obraz nahranimo kar doma.

Če želimo kožo osvežiti ali očistiti, si masko pripravimo iz: limone, banane, jabolke, avokada, grenivke, ananasa, pomaranče ali melone. Pretlačenemu sadju dodamo ovseno moko ali jogurt, to masko zgosti, da jo lažje nanašamo na obraz.

Če želimo pripraviti masko iz zelenjave, lahko sežemo po: krompirju, zeleni solati, kumarah, korenju, zelju in paradižniku, za lažje nanašanje dodamo sladko smetano ali trdo stepen beljak.

Masko vedno pripravljamo iz svežega sadja in zelenjave.

puranatura1

Poglejmo si nekaj primerkov iz sadja in zelenjave.

Jabolka naribamo in iz njih stisnemo sveži sok, s katerim si namažemo obraz. Pustimo na obrazu 20 minut in speremo.

Avokado je primeren za pripravo vlažilne maske . Pripravimo pol sadeža, olupimo in ga dobro pretlačimo, nato ga na tanko nanesemo na obraz in vrat. Deluje naj 15 minut, potem masko speremo s toplo vodo.

Banane so odlične za pomlajevalno masko. Pretlačimo jo z vilicami, dodamo dve žlički sladke smetane, žlico medu in nekaj limoninega soka. Za gostejšo zmes dodamo stepeni beljak. Masko pustimo na obrazu pol ure in jo nato odstranimo s toplo vodo in vato.

Kumarična maska skupaj s poprovo meto deluje protivnetno. Liste mete skupaj z olupljeno kumaro zmešamo v mešalniku, kumari odstranimo semena. Stepemo beljak in trd sneg dodamo v zmes. Deluje naj 20 minut.

Similar Posts:

Releated

najbolj priljubljeni izdelki iz konoplje

Najbolj priljubljeni izdelki iz industrijske konoplje

Na trgu je moč opaziti vse več ponudne z izdelki, ki so nastali na osnovi industrijske konoplje. Ravno zaradi tega je treba pri izbiri CBD izdelkov biti še toliko previdnejši. Pojavljajo se namreč tudi povsem naključni ponudniki, ki prodajajo nekakovostne izdelke. V prvi vrsti je torej potrebno izdelke iz konoplje izbirati in kupovati v preverjenih […]