Pomladno prezračevanje trave s prezračevalniki

Če želite imeti lep in zdrav travnik, ga morate negovati. Najbolj učinkovit način za ohranjanje kondicije vašega travnika je uporaba bencinskega prezračevalnika – vertikulatorja. Bencinski prezračevalnik trave omogoča, da se odstrani čopasta trava, mah in odmrle travne delce, kar izboljša absorpcijo hranil, zraka in vode v zemljo, kar pa pripomore k zdravim travnim koreninam. Prezračevalnik ima šest nastavitev globine in 40 L košaro za pobrano travo. Je primeren tudi za prezračevanje velikih površin do 1200 m2.

Za bolj zravo zelenico – izberite učinkovite prezračevalnike trave!


Pomladno prezračevanje trave s prezračevalniki – za bolj zeleno in bujno zelenico

Prezračevalniki trave so uporabni pripomočki, ki jih uporabljamo za pomladno prezračevanje naših travnatih površin. Njihovo delovanje temelji na odstranjevanju maha, odmrle trave in plevela iz površja trave, kar izboljša pretok zraka, hranilnih snovi in vode do korenin travnih bilk. Tako lahko dosežemo bolj zeleno, čvrsto in bujno zelenico.

Prednosti in lastnosti prezračevalnikov trave

Med prednosti in lastnosti prezračevalnikov trave sodijo enostavno čiščenje, možnost enostavne menjave rezil ter nastavljivost globine reza, saj rezila zarežejo v zemljo le nekaj milimetrov globoko. Poleg tega imajo nekateri prezračevalniki priložen tudi zbiralnik odpadkov, kar olajša pospravljanje odmrle trave, plevela in mahu.

Kaj je pomembno vedeti pri izbiri primernega orodja za prezračevanje zelenice?

Teža rahljalnikov trave je pomembna pri izbiri primernega orodja za prezračevanje zelenice. Izbrati moramo težo, ki nam najbolj ustreza, glede na naše fizične sposobnosti. Na voljo so rahljalniki trave s težo med 8,5 kg in 37 kg. Širina reza je še ena pomembna značilnost prezračevalnikov trave, saj večja širina rezil pomeni hitrejše prezračevanje določene površine, vendar moramo upoštevati ovire, ki jih imamo na zelenici. Rahljalniki trave imajo lahko dolžine rezil od 32 cm do 38 cm. Število vrtljajev rezil nam pove, koliko obratov naredijo rezila v eni minuti. Višje število obratov omogoča hitrejše končanje dela, pri Merkurju pa so na voljo rahljalniki trave s 3200 in 3500 vrtljaji na minuto.

Pomembnost moči motorja pri izbiri rahljalnika trave

Moč motorja je pomemben dejavnik pri izbiri rahljalnika trave, saj nam omogoča, da hitreje opravimo delo prezračevanja. Za manjše površine, do 600 kvadratnih metrov, je primerna moč motorja okoli 1100 W. Za večje površine pa izberemo rahljalnik trave z močjo motorja nad 1300 W, da lahko učinkovito prezračimo celotno območje.

Similar Posts:

Releated

številne različne otroške igrače

Najbolj priljubljene otroške igrače

Če izbirate igračo za svojega malčka ali malčka prijateljev, morate biti pozorni še na marsikaj drugega in ne zgolj na videz. Določene otroške igrače so namreč izjemno ljubkega videza, a morda niso najbolj primerna izbira glede na starost malega junaka. Ko kupujemo igrače za otroke pa seveda nismo pozorni samo na njihovo starost, temveč tudi […]

Kaj morate vedeti o sedalnih vrečah: od prednosti do izbire pravega modela

Sedalne vreče so mehke vreče, ki se uporabljajo kot sedeži. So priljubljene, ker so udobne, enostavne za prenašanje in lahko prilagodljive različnim prostorom in okoljem. Sedalna vreča se lahko uporabljajo v različnih prostorih, kot so dnevne sobe, spalnice, otroške sobe, terase in vrtovi. Similar Posts: Čemu in kdaj izbrati bencinski prezračevalnik trave? Katero kosilnico izbrati? […]