Fasada iz stiroporja – učinkovita in poceni

Fasada iz stiroporja – učinkovita in poceni

Vsaka narejena fasada z ustrezno toplotno prehodnostjo in izvedbo je pomemben ključ za vaše kakovostno bivanje. Hkrati vam kakovostna fasada omogoča velik prihranek energije, predvsem v poletnem in zimskem času.

Med bolj priljubljenimi je fasada iz stiroporja. Zakaj? Ker je znana po svoji nizki ceni. Če bi na primer primerjali fasado, ki je narejena na podlagi mineralne volne, bi ugotovili, da je fasada iz stiroporja za približno tretjino cenejša. Plošče fasade iz stiroporja so debele med 10 in 20 centimetri; njihova dimenzija pa je 100×50 centimetrov.

Še druge prednosti fasade iz stiroporja

Fasada iz stiroporja se odlikuje tudi po tem, da pena ne trohni, da običajno ne spreminja svoje homogenosti, prav tako se ne poseda in niti ne stiska.

Cena fasade iz stiroporja

Če se tudi vi odločate za dovolj kakovosten fasadni sistem, je velika verjetnost, da vas je navdušila fasada iz stiroporja oziroma njene karakteristike. Na trgu je kar nekaj dobrih ponudnikov, ki vam fasado lahko postavijo v kratkem času in to na izjemno učinkovit način.

Najverjetneje ste že brskali tudi za cenami in ugotovili, da je ta fasado, ki je narejena iz 12 centimetrov debelega stiroporja potrebno odšteti nekje do 35 evrov na kvadratni meter.

Izdelava fasade – prej in potem

Povprečna cena za 15 cm debel fasadni sloj iz stiroporja je od 36 evrov na kvadratni meter dalje, za 20 centimetrsko debelino fasade iz stiroporja pa boste odšteli okrog 40 evrov na kvadratni meter. Podrobnejše informacije konkretnega ponudnika kakovostnih fasad lahko najdete tudi na tej povezavi.

Sive plošče EPS

Fasada iz stiroporja je torej ena od boljših izbir, ki vam jih ponuja trg. Priporočamo vam posebne sive plošče EPS. Te so narejene iz stiroporja in vam omogočajo zelo visoko toplotno prevodnost. Ploščam je dodan grafit, ki vsekakor vpliva tudi na barvo. Omogoča vam lambdo 0,032.

Več informacij o tej kakovostni vrsti fasade si lahko preberete tudi na spletu, kjer se vam predstavljajo tudi zelo priznana podjetja, ki se ukvarjajo z izdelovanjem fasade iz stiroporja.

Similar Posts:

Robert Dans

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation.