Kaj je koloidno zlato

Kaj je koloidno zlato

Nano ali koloidno zlato je koloidna raztopina zlatih delcev v koncentraciji 1 ppm. Slednje pomeni 1 delec zlata na milijon delcev vode. Takšna tekočina je intenzivno rdečega barvnega odtenka. Kadar pa so delci večji, pa je tekočina temno rumenega odtenka. Za nano delce je značilno, da so lahko najrazličnejših oblik. Najpogosteje se pojavljajo v obliki valja, kocke ali pa stožca.

Zlato terapijo sta pri zdravljenju uporabljali že stara egipčanska in kitajska civilizacija. Namen takšne terapije je bil zdravljenje poškodb kosti in sklepov. Raziskave kažejo tudi na to, da so zlato pred 4500 leti uporabljali tudi za zdravljenje zob.

Uporaba in doziranje koloidnega zlata

Kolodino zlato se dandanes uporablja predvsem za oralno, za notranjo uporabo. Lahko se ga jemlje vsako jutro, in sicer po eno čajno žličko. Ta mora biti nujno plastična ali lesena. Tekočino je potrebno nekaj časa zadrževati pod jezikom. Prvi učinki pa se navadno pokažejo po enem do dveh mesecev uporabe.

Koloidno zlato
Koloidno zlato se mora nujno shranjevati v stekleni posodi

Koloidno zlato je varna naravna oblika zdravstvene samopomoči. Če se ga jemlje po predpisanih navodilih, praviloma ni znanih negativnih ali pa stranskih učinkov. Čezmerno jemanje pa lahko povzroči zastrupitev z zlatom. Treba pa je vedeti, da nano zlato ni ustrezno za nosečnice in osebe, ki so na zlato alergične.

Pravilno shranjevanje koloidnega zlata

Koloidno zlato se mora nujno shranjevati v stekleni posodi, najmanj 1 meter stran od električnih naprav. Hranjenje v plastični posodi ni primerno, ker je čas uporabe v tem primeru minimalen oziroma se nano zlato začne izločati iz suspenzije.

Takšnega sredstva prav tako ne smete shranjevati v hladilniku oziroma zamrzovalniku. Električna napetost naprave ima namreč povsem enak učinek kot plastična embalaža. Najbolje pa je, da steklenično s koloidnim zlatom ovijete z alu folijo. Ta namreč odlično varuje koloid pred elektro magnetnim sevanjem.

Preberite si še naslednji članek: Vzroki in zdravljenje zelo pogoste kožne bolezni

O luskavici pogosto napačno menimo, da je le kožno obolenje. Dejansko je kronična oziroma dolgotrajna bolezen imunskega sistema. Natančen vzrok luskavice še ni znan. 

Tradicionalna uporaba koloidnega zlata

Koloidno oziroma nano zlato se lahko uporablja pri različnih vrstah depresij ter izčrpanosti, težavah s srcem, diabetesu, nepravilnem delovanju možganskega živčnega sistema, kroničnih boleznih, boleznih ožilja, artritisu, revmi, psihiatričnih boleznih, odpravljanju različnih možganskih motenj, odpravljanju bolečin v zgornjem delu hrbtenice.

Takšno sredstvo je prav tako priporočljivo jemati po kakršni koli operaciji, ne nazadnje pa je dobrodošlo tudi pri povečevanju libida.

Similar Posts:

Robert Dans

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation.