Toplice so izjemno vodno bogastvo s številnimi možnimi učinki za zdrav človeški organizem

Toplice Zreče se lahko pohvalijo s skoraj štirimi desetletji zdraviliškega in športno rekreacijskega turizma. Zdraviliški turizem je vzniknil, po zgraditvi prvega bazena v sedemdesetih letih minulega stoletja. Športnorekreacijski turizem je nadgradnja klasične ponudbe toplic. Dopolnitev ponudbe s športom in rekreacijo je danes praktično klasika, saj je gibanje že dolgo časa znano po svojih koristih in blagodejnih učinkih za zdravje. Klasične toplice nudijo zdravilno termalno vodo in druge zdravilne faktorje, namestitev ter primerno prehrano. Poleg termalne vode, se zreške toplice lahko pohvalijo z edinstveno naravno ponudbo pohorske šote.

V terapevtske namene koristi zaradi ekološke čistosti, ter ustvarjanja zdravilnih učinkov v tisočletja dolgem obdobju na območju neokrnjenih gorskih močvirji Pohorja. Toplice Zreče pohorsko šoto koristijo pri terapijah za internistične, psihosomatske, ginekološke, urološke in bolezni gibalnega sistema. Naravni faktor je tudi vulkansko blato, ki je bogato z organskimi snovmi, veliko toplotno kapaciteto ter majhno toplotno prevodnostjo. Z njim lahko toplice Zreče nudijo blagodejne učinke za bolnike z dolgotrajnimi bolečinami v predelu hrbtenice, kolkov, kolen, pri revmatskih obolenjih ter povsod tam, kjer je koristijo učinki dovajanja in zadrževanja toplote na izbranih mestih. Toplice nudijo tudi klasične in sodobne savne. Klasični savni sta finska in parna, sodobna pa je infrardeča savna. V severnih delih Evrope je savna nekaj vsakdanjega, vse bolj pa se uveljavlja tudi v našem okolju. Savne pomagajo za izboljšanje zdravstvenega stanja in sproščanja, posredno pa lahko vplivajo na izboljšanje zdravstvenih težav preko motiviranja in aktiviranja raznih funkcij človeškega telesa. Med klasične ponudbe se lahko šteje tudi številne masaže, ki so v nekaterih delih del kulture ter tisočletna tradicija. Tudi pri nas se uveljavljajo, kot alternativa raznim zdravstvenim storitvam in terapijam. Vedno več ljudi se zaveda, da ima človeško telo neizčrpen vir neštetih sposobnosti.

Toplice nam jih pomagajo aktivirati.

Več

 

Similar Posts:

Releated

Ura je odraz vašega osebnega sloga in okusa

Na voljo je veliko različnih vrst moških ur in težko je vedeti, katera je prava za vas. Ne glede na to, ali iščete nekaj praktičnega ali bolj luksuznega, obstaja moška ura, ki je kot nalašč za vas. V tem izčrpnem vodniku si bomo ogledali nekaj najbolj priljubljenih vrst moških ur in vam pomagali izbrati pravo […]