Vogar (1050 m)

je morda bolj izhodišče kot vrh, vendar za zimske dni kar primeren. To je tura za vso družino, saj je hoje komaj več kot uro. Pripeljati se je treba v Bohinjsko Bistrico in dalje do Bohinjskega jezera, kjer zavijete desno proti Stari Fužini. Pri zidani kapelici sredi vasi smerokazi vodijo na parkirišče, kjer vzorne oznake povedo prav vse. Hoja najprej dovoli lep razgled na sever proti Toscu in Draškemu vrhu, na jug pa proti Kobli, Črni prsti, Rodici in Voglu. Pot kaj kmalu utone v lep bukov gozd, ki se 45 minut prav nič ne usmili za kakšen razgled, potem pa kar nenadoma zazija odprtina proti jugu in pod nogami je Bohinjsko jezero z vencem omenjenih gora, le da se razgled odpre še na zahod proti Komni in goram nad njo. Res veličasten razgled! Vzemite si čas zanj, saj boste ob primernem vremenu zelo dobro videli tudi nekaj Kamniških Alp.
Zdaj bo le še petnajst minut hoje do koče. Ko se boste udobno namestili na katero od klopi, vzemite v roke zemljevid Triglavskega narodnega parka in že boste lahko začeli uživati v razgledu. Smučišce na Voglu bi človek kar z rokami prijel in tudi dom na Komni ni dosti dalj. Neverjeten razgled, pa tako malo napora! Če boste imeli srečo z vremenom, to ne bo vaš zadnji obisk te lepe planine.
Sestopov ali nadaljevanj poti je kar nekaj. Kako se boste odločcili, bo odvisno od razmer in vaše vzdržljivosti. V najslabšem primeru se boste vrnili po pristopni poti.

Similar Posts:

Releated

Mala Mojstrovka

Skozi Kranjsko Goro se zapeljite na Vršič po 24 serpentinah in parkirajte 1611 metrov visoko. Skrbno se pripravite, ne pozabite na pohodne palice, in jo mahnite proti zahodu. Natanko nad vami, vrha se ne vidi, je Mala Mojstrovka. Pot najprej vodi v redkem borovju, ki pa kmalu izgine. V dobre pol ure je udobne kamnite […]

Krnsko jezero

Peljite se skozi Kranjsko Goro na Vršič. Že tu lahko občudujete vršace. Potem se boste mimo spomenika Julijusa Kugyja in izvira Soče spustili v Trento. Tudi tod se da marsikaj videti. Kmalu po vasi Soča vas bodo table opozorile na korita Sočce. Ustavite se in si oglejte to naravno zanimivost. Še malo in smerokazi vas […]