Vogel (1922 m)

Zapeljite se v Bohinj in potem z gondolsko zičnico na Vogel. Od tod nadaljujte do Orlovih glav in dalje proti Šiji, kjer boste kmalu naleteli na oznake proti vrhu, prvem v grebenu, ki se vlece desno proti Komni. Pri sedmem stebru zičnice zavijte desno. Tu piše, da ste zavili proti Komni, kar je tudi prav. Pot se začne spuščati navzdol. Nejeverni Tomaži jo bodo na prvem odcepu napačno mahnili navzgor in kasneje preklinjali, da so to storili. Sledite stezi in pazite le toliko, da ne bi zavijali desno, ampak se držite bolj levo, da vas bo steza pripeljala pod vrh Vogla. Steza je dobro nadelana in po kakšni urici pripelje pod vrh, ki je kakih sto metrov višje. Tu bo križišce poti na Globoko, Komno in Vogel. Začeli se boste vzpenjati proti jugu strmo navzgor in v desetih minutah prišli na sedlo, kjer se odpre razgled na Primorsko proti Tolminu, planini Razor in Tolminskim Ravnam, od koder je pristop na vrh s primorske strani. Gora nad Ravnami je Tolminski Migovec in je dokaj markanten. Da boste lažje prepoznali vrhove, vzemite s seboj zemljevid Julijci – vzhodni del.
S sedla zavijte levo proti vzhodu po širokem grebenu med Gorenjsko in Primorsko in čez deset minut boste na vrhu, ki je res lep in razgleden. Sestopite lahko v Tolminske Ravne, na Komno ali po pristopni smeri.

Similar Posts:

Robert Dans

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation.