Rudnica (946 m)

Izhodišč je več: Srednja vas, Brod … Začnite iz Stare Fužine. Pripeljati se morate torej v Bohinj in mimo cerkve sv. Janeza tik pred Staro Fužino zavijte čez betonski most. Po desetih metrih vas bodo oznake napotile proti vrhu. Pot prav nič ne prizanaša, ampak se prične takoj vzpenjati. Že po nekaj minutah se ponudi prvi lep razgled na Bohinjsko jezero, preko njega proti Komni in na levi na Rjavo skalo. Pot se kakih 20 minut vije po iglastem gozdu, nato preide na senožet mimo razpadajočih lesenih bajt, se za trenutek nekoliko spusti in nato pripelje v strugo hudournika. Po nekaj desetih metrih zavijte levo v visok bukov gozd. Še nekaj minut in steza se prične spuščati ter izgubljati in tudi gozda zmanjka. Prišli boste na prostrano jaso, imenovano Peč. Za nekatere je tu lahko že konec izleta. Boste že sami videli, da je prav lahko, saj je velicasten razgled na Viševnik, Draška vrhova, Tosc, Triglav, Vogar, Komno in levo od Vogla na Rodico , Raskovec, Črno prst …, skratka, ne pozabite vzeti s seboj zemljevida Triglavskega narodnega parka in si tu vzemite nekaj časa.
Steza izgine, vendar je na koncu travnika ni tezko najti. Ponovno se boste strmo vzpeli in že po nekaj minutah boste na travniku, ki je odprt proti zahodu in Bohinjskemu jezeru. Levo je Vogel, nad jezerom Komna in na desni Vogar. Kot v pravljici. Do vrha je zdaj še pet minut, vendar je porasel, tako da je najlepše ze mimo. Sestopiti velja proti Srednji vasi, če pa ne, je tudi pristopna pot dovolj slikovita.

Similar Posts:

Robert Dans

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation.