Omara po meri zagotavlja najboljšo izkoriščenost prostora

Zakaj bi se prilagajali svojemu pohištvu, če se lahko pohištvo prilagaja nam? Res je, marsikateri izdelek za dom ima neke standardne mere, saj je potrebno omogočiti medsebojno prileganje med različnimi elementi – tako mora na primer pomivalni stroj ustrezati dimenzijam, ki omogočajo, da ga montiramo pod kuhinjski pult. Vsekakor pa standardi niso nujni povsod. Marsikateri kos pohištva lahko povsem prilagodimo svojim potrebam oziroma svojemu prostoru, še zlasti, če bi bil ta sicer slabo izkoriščen ali neestetski.

Tudi omara po meri spada med tovrstno pohištvo, a na srečo nas na to v pohištvenih salonih ob izbiri notranje opreme običajno opozorijo. Če se pri njih oglasimo z izmerjenim oziroma izrisanim prostorom, nam hitro povedo, da velja razmisliti o tem, da bi dali izdelati omari po naročenih merah, saj ni smiselno, da nam od omare do stene ostane prostor, ki ne bo izkoriščen za nič drugega kot za nabiranje pajčevine.

Kdaj nam pride omara po meri še kako prav?

Sodobna stanovanja so precej drugačna od starih, in v njih se pogosto najdejo »mrtvi prostori«, torej tisti, ki ne vodijo nikamor in kar kličejo po tem, da se vanje postavi kakšen kos pohištva, ki sega od stene do stene. Vse lepo in prav, a ti prostorčki niso tipski, torej vanje pogosto tudi ne velja postaviti pohištva s standardiziranimi merami, temveč bo boljša omara po meri, ki se dimenzionalno povsem prilega. Seveda se to ne nanaša zgolj na širino omare, temveč tudi na njeno višino.

Ni nujno, da gre za omaro, ki se konča na višini 160 centimetrov, temveč lahko prostor v celoti izkoristimo vse do stropa. S tem si zagotovimo dodaten prostor za shranjevanje – visoko pod strop spravimo tiste stvari, ki jih ne potrebujemo tako pogosto. Ali pa, če dobro pomislite, lahko vse skupaj izpeljete tako, da naredite drsna vrata v povsem nov prostor. Izgleda res super.

Kreativne zamisli

Po meri izdelane omare seveda niso namenjene le temu, da od roba do roba zapolnijo dani prostor, temveč si z njimi lahko predvsem privoščimo tudi izjemne možnosti prilagajanja notranjosti. Omara po meri je lahko znotraj prav takšna, kot si zaželimo. Prekati, police, predali, vodila – vse je lahko takšno, kot si izberemo čisto sami. Prav zaradi tega so omare, izdelane po naročilu in po merah prostora vse bolj priljubljene, kajti marsikomu drog za obešalnik in dve polici ne zadostujeta.

Še posebej takrat, kadar omara ni namenjena zgolj shranjevanju vrhnjih oblačil, je potrebno kupcu ponuditi tudi nekaj več izbire – nenazadnje bi se morala pohištvena industrija prilagajati njegovim željam.

Za shranjevanje pa je precej uporaben tudi predalnik.

 

Similar Posts:

Releated

ergonomske dvižne pisalne mize

Spoznajte izjemne prednosti dvižne pisalne mize

Delo v pisarnah ali od doma za računalnikom zna biti precej naporno, zlasti če uporabljate neprimerno zasnovan stol in mizo. Udobje in dobro počutje pa tudi produktivnost pri delu za računalnikom je namreč v veliki meri najbolj odvisno od omenjenih kosov pohištva. Za delo za računalnikom je v zadnjih letih izjemno priljubljena izbira dvižne pisalne […]

Evolucija vinarskih posod

Transport vina do kupcev je bil v zgodovini vinogradništva pomemben izziv. Prvotno so vino shranjevali v živalskih mehovih, kasneje pa so prišle v uporabo manjše prenosne glinene posode, imenovane amfore. Ta tradicija je trajala v Vzhodnem rimskem cesarstvu vse do 11. stoletja. Na kontinentalnem delu Evrope so Galci okoli leta 350 pr. n. št. razvili […]