Češka koča (1542 m)

je skrita za najvišjimi Kamniško-Savinjskimi Alpami. Napotite se na Jezersko do Planšarskega jezera, torej do izhodišča za Ledine, ki se imenujejo tudi Vodine in Vadine. Pri tovornih zičnicah za kočo na Ledinah in za Češko koco pustite avtomobil. Možnosti za pristop do koče je več.
Po kateri koli poti krenete, vsaki se kaj hitro začne muditi močno navkreber. Če krenete po tisti za tovorno zičnico desno, se po petih minutah umiri in ponudi razgled na Babe in Goli vrh pa seveda na Grintovec. Na zemljevidu Kamniško-Savinjskih Alp lahko najdete imena prav vseh vrhov. Strma gozdna pot vas v ključih po pol ure pripelje iz gozda naravnost v gledališče. Ta razgled bi še nesmrtne pripravil, da bi pozabili dihati. Postojte, da si povrnete sapo, prijateljem pa recite, da sploh niste zadihani, ampak da vas je prevzel razgled. Še 20 minut in že ste pri Češki koci na Spodnjih ravneh. Tu je možnosti za vrnitev ali nadaljevanje na pretek.

Similar Posts:

Robert Dans

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation.