Časovno trajanje jezikovnih tečajev

Ker so jezikovni tečaji v Ljubljani na voljo v vseh možnih oblikah, je izbira včasih kar težka. Obstajajo namreč najrazličnejši tečaji, ki se razlikujejo v mnogih značilnostih, posameznik pa se mora sam odločiti, kateri program mu bo najbolj ustrezal. Odločilna lastnost je pogosto časovno trajanje, ki ne vpliva le na to, ali določen tečaj sploh pride v poštev, temveč tudi na končno učinkovitost tečaja.

V osnovi lahko po časovnem trajanju ločimo kratke intenzivne tečaje in tiste, ki potekajo dlje časa. Ta delitev ima opraviti z razporedom izobraževanja, ne pa nujno s skupno dolžino – povsem možno je na primer, da se en tečaj opravi v enem tednu, drugi pa v šestih mesecih, pa imata vseeno oba enako število ur.

Kratki intenzivni tečaji običajno združujejo lekcije v krajšem časovnem okvirju, na primer tednu ali dveh, včasih pa kar med vikendom. Intenzivni tečaji seveda zahtevajo več dela, saj je program zgoščen in učenje poteka hitro. Takšni tečaji pogosto obsegajo po 8 ur poučevanja na dan, zato uspejo v kratkem času posredovati znanje, ki ga dolgoročni tečaji posredujejo preko mesecev. Prednosti so tu očitne – učimo se hitro, že po nekaj dneh imamo uporabno znanje, poleg tega skozi trajanje tečaja stalno ohranjamo stik z jezikom.

Dolgoročni tečaji se odvijajo dlje časa, a niso tako intenzivni – pogosto obsegajo le dve ali tri ure lekcij, običajno enkrat ali dvakrat na teden. Takšen ritem je veliko bolj primeren za tiste, ki se želijo jezika učiti počasi, ob drugih obveznostih, saj so časovno ti tečaji nekoliko bolj prilagodljivi.

Similar Posts:

Releated

Kako izbrati pravo motorno kosilnico za vašo zelenico?

Če imate zastarelo ali pokvarjeno kosilnico, ali pa jo kupujete prvič, se verjetno zavedate, da je na trgu veliko različnih motoriziranih kosilnic in izbira prave za vašo zelenico ni tako preprosta. Pri izbiri motorne kosilnice je nekaj ključnih stvari, na katere morate biti pozorni. Pomembno je, da preverite, iz kakšnega materiala je izdelana vrtna kosilnica. […]

Zakaj je lesena vrtna lopa dobra izbira?

Vrtna lopa je nepogrešljiv dodatek vsakega vrta, tudi pri nas jih lahko opazimo pri skoraj vsaki hiši. Vrtne lope prinašajo več prednosti, v katerih lahko uživamo vse leto. Če oklevate glede nakupa vrtne lope, se prepričajte, zakaj je prav lesena vrtna lopa popoln dodatek vašemu vrtu. Similar Posts: Skupinske inštrukcije v Ljubljani Sedežna garnitura po […]