Lepentka (1425 m)

je zanimiv in lahko pristopen vrh, na katerega se lahko odpravimo v vsakem letnem času. Lahko rečemo, da je nad Gornjim Gradom ali pa nad Logarsko dolino. Vsekakor je potrebno priti v Ljubno, nadaljevati pot ob Savinji, in ko se pripeljete do prvega betonskega mostu, zapeljite čezenj do vasice Krnica in nato sledite oznakam za Rogatec vse do zadnje, Klinarjeve kmetije.
Avto pustite ob zadnjem lesenem smerokazu levo, ki usmerja na Rogatec. Po dvajsetih minutah boste prišli na sedlo nad opuščeno kmetijo Špeh. Tu se ze lepo vidi Lepenatka in pot je speljana po ravnem kolovozu pod juznim pobočjem Rogatca nekaj nad 1000 metri, potem pa markirana steza popelje v gozd. Ko postane najbolj strma, se gozd konča in pred vami bo sedlo Kal z lično brunarico, na kateri piše, da je bivak. Če mislite, da vam je hoja vzela prevec moči za še 20 minut vzpona, se odpočijte in si oglejte Grintovce čez Veliko planino na zahodu, Menino na jugu in Štajersko ter Golte na vzhodu. Z zemljevidom Kamniško-Savinjskih Alp boste prepoznali še kakšno podrobnost.
Od bivaka se odpravite čez omenjeno sedlo proti jugu na greben in že čez dvajset minut boste uživali v prelepem razgledu na vrhove na severu, medtem ko bo na jugu pod vašimi nogami dolina. Sestopiti je najbolje po isti poti in pri hoji po grebenu navzdol občudovati skalno gmoto malega Rogatca, ki deluje kar resno.

Similar Posts:

Releated

Koželjeva pot

Zapeljite se do Stahovice in tam zavijte proti Kamniški Bistrici, kot da bi se zeleli povzpeti na Veliko planino. Peljite se mimo gostilne Planinski orel do ostrega desnega ovinka, kjer se cesta ob skali nekoliko zoži, na levo pa je odcep čez most. Ko se boste zapeljali čezenj, parkirajte avto. Dobro označena pot po desnem […]

Korenski vrh (1999 m)

Nanj se da priti iz vec smeri: s Kokrškega sedla, iz doline Kokre čez Roblekov kot na Dolgo njivo, najhitreje in najenostavneje pa s Krvavca. Z zičnico se zapeljite do Doma na Krvavcu in nadaljujte proti vrhu Zvoha (1971 m) in po čudoviti grebenski poti preko Ježa, kjer se pot sem in tja celo malo […]