Kako priti do pravega psihoterapevta?

Znanka ima že vrsto let težave s slabo samopodobo. Poskusila je raznorazna alternativna zdravljenja za izboljšanje samopodobe. Uporabljala je čaje in masaže. Hodila je na raznorazna srečanja podpornih skupin. A žal je kmalu odnehala. Nikoli ni bilo uspeha. Njeno življenje je tonilo in tonilo. Pogrezala se je vedno globje in ni več videla izhoda. Njena samopodoba je bila tako nizka, da smo ji še prijatelji priskočili na pomoč. Kako se lotiti problema? Čisto enostavno: naša pomoč se je začela z brskanjem po spletu. V dobri stari Google sem vtipkala: psihoterapija Maribor. Kar nekaj zadetkov se mi je prikazalo. In potem kakšno uro brskanja po spletu in iskanja člankov na to temo. En ali dva telefonska klica in dobila sem prve odgovore.

Sledil je problem, kako znanko prepričat k obisku psihoterapevta. Po množici neuspešnih poskusov zdravljenja, je vsakršno dodatno pomoč zavračala. Samozdravljenje namreč dolga leta ni bilo uspešno.

Po dolgih pogovorih do psihoterapije v Mariboru

Z njo sem se dolgo pogovarjala. Povedala sem ji, da sem pobrskala na temo psihoterapija Maribor na spletu. Še nekaj časa sva se pogovarjali in končno mi jo je uspelo prepričat. Obiskala bo psihoterapevta v Mariboru, ki je najbližje njenemu domačemu kraju.

Nestrpno sem čakala njen odziv po prvem obisku. In bilo je zelo zanimivo. Ni bila povsem navdušena, za razliko od prejšnjih poskusov pomoči. Po mojem mnenju je imela neko realno sliko kako naj bi psihoterapija pomagala. Priznala je, da jo čaka dolga pot do izboljšanja stanja. Imela je jasen cilj pred sabo: sprejemanje same sebe. Vse kar je želela doseči, je to, da bi se imela rada.

Psihoterapija Maribor je bila zadetek v polno

Čez kakšne pol leta sem znanko ponovno srečala. Vprašala sem ji, kako ji gre. In bila je navdušena. Povedala je, da jo še vedno čaka dolga pot do boljše samopodobe. A kljub temu, je bila videti srečna. Zadovoljstvo je kar žarelo iz njenih oči. Skupaj sva se že malo pohecale, kako je iskanje s ključnimi besedami psihoterapija Maribor obrodilo sadove. Verjamem, da jo čaka še nekaj dela. A upanje, da bo zaživela polno življenje je veliko.

Similar Posts:

Releated

Starostna slabovidnost ali presbiopija

Starostna slabovidnost kot normalni fiziološki pojav

Starostna slabovidnost ali presbiopija je povsem normalen fiziološki pojav. Običajno se pojavi okoli 40. leta starosti. Zanjo je značilen zamegljen vid pri branju, pri delu z računalnikom oziroma pri vsem bližinskih delih. Doleti pa prav vsakega človeka, ne glede na to, ali je kdaj koli že imel težave z očmi ali ne. Tudi osebe, ki […]

Oralna kirurgija vključuje različne vrste posegov na zobeh

Obstajajo številni razlogi, zaradi katerih lahko potrebujete kirurški poseg v ustni votlini. Morda jo boste potrebovali za odstranitev modrostnih zob, odpravo težav s čeljustjo ali zdravljenje poškodbe. Oralna kirurgija vam lahko pomaga tudi, če imate bolezen, ki prizadene usta ali zobe. Similar Posts: Poleti povsod postane vroče Bi radi zaživeli drugače? Soba pobega (escape room) […]