Ju-jitsu kimona kot naravni razvoj iz tradicionalne kimone

Ju-jitsu kimona kot naravni razvoj iz tradicionalne kimone

Za izvajanje tradicionalnih borilnih veščin je dolgo let prav klasična kimona kraljevala med učenci in inštruktorji, ki so jih poučevali, vendar se z razvojem, ki je vodil v vedno večjo razvejanost disciplin kar naenkrat ena sama uniforma preprosto ni ustrezala vsem različnim potrebam, ki so jih imeli ljudje, ki so se s športom ukvarjali. Ju-jitsu kimona je dober primer tega, saj je šport s časom pokazal, da je navaden kimono predolg in preveč ohlapen za učinkovitost, ki jo zahtevamo v borilnih veščinah, kjer je več fizičnega kontakta. Kjer se pokaže adaptacija Ju-jitsu kimona je v tem, da je bil šport veliko bolj osredotočen na grabljenje nasprotnika, kar zahteva močnejši material, boljše šive in predvsem manj materiala, da se lahko izognemo temu, da nas nasprotnik lahko na izjemno preprosto način povsod zagrabi in spravi iz ravnotežja, kar je ravno tista stvar, ki se ji po navadi želimo izogniti, ko se gre za dvoboj z nasprotnikom.

Razlika, ki jo ima Ju-jitsu kimona je tudi to, da je obi nekoliko krajši, kot ga vidimo pri klasičnem karateju, kjer je lahko obi precej dolg in je še vedno sprejemljiv. Tu se gre za to, da je obi nekoliko krajši in njegovi konci ne visijo priti tlom, ampak je tako kratek, da lahko struktura blaga sama podpira njegovo težo in ta samostojno stoji na vsako stran od vozla.

Tako kot za vsako kimono je tudi Ju-jitsu kimona nekaj, za kar moramo primerno skrbeti. Poskrbeti moramo, da je kimona narejena iz bombaža, da lahko med treningom, še posebej tako intenzivnem, kot je Ju-jitsu, kimona diha in da se lahko v času do naslednjega treninga prezrači in posuši. Veliko kimon je uničenih zaradi nepravilne skrbi, ki ne dovoli blagu, da se popolnoma posuši med treningi, zaradi česar lahko pride do šibkejših šivov, neprijetnih vonjav, skratka hitrejšemu propadu Ju-jitsu kimona. To ni problem, če se gre za kimono otroka, ki ga tako ali tako preraste, preden se lahko uniči, je pa pomembno, da za svoj kimono, ki si ga zaslužimo v odrasli dobi primerno skrbimo, da nam lahko zdrži leta in leta.

Similar Posts:

Robert Dans

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation.