Izsiljevalski virusi na pohodu!

Vsi smo že slišali za tako imenovane izsiljevalske viruse. Ob tem pa smo si prav vsi želeli, da se kaj takšnega ne bi zgodilo nam. Gre namreč za viruse, ki zaklenejo računalnik oziroma onemogočajo dostopati do podatkov na disku. To pomeni, da kar naenkrat ostanemo brez vseh podatkov, dokumentov, fotografij … Virus od nas zahteva plačilo določene vsote, v zameno za katero bomo dobili dostop nazaj. A nihče nam ne garantira, da bo po plačilu temu res tako. Zato se je v takem primeru veliko bolje odločiti za reševanje podatkov z SSD diskov, saj obstaja veliko več možnosti za uspeh.

 

Preventivni ukrepi

Reševanje podatkov z SSD diskov v Sloveniji je v porastu predvsem zaradi izsiljevalskih virusov, ki so res trdovratni. Seveda ni ranljiv samo SSD disk, ampak tudi klasični trdi disk, USB ključ ter ostali mediji. Z njimi se spopadajo različni računalniški strokovnjaki, a to delo ni lahko. Prav zato strokovnjaki priporočajo različne preventivne ukrepe, ki vam lahko pomagajo, da s takšnimi virusi ne boste imeli težav. To so:

  1. varnostne kopije podatkov oziroma njihovo arhiviranje na zunanjo enoto
  2. pazljivost pri odpiranju priponk elektronske pošte
  3. pazljivost pri brskanju na spletu in nalaganju datotek na računalnik
  4. dober antivirusni program
  5. močan protipožarni zid
  6. zaščita vašega internetnega omrežja ali mreže

Reševanje podatkov z SSD diskov

Če do napada virusa vseeno pride, pa vam priporočamo, da težave ne poskušate reševati sami! V primeru, da ste pomembne podatke arhivirali na zunanjo enoto, ti niso ogroženi, zato je treba le na novo naložiti sistem. Pred tem se splača preveriti, ali so v arhivu res vsi podatki, ki so za vas pomembni. V primeru, da temu ni tako, pa je treba poskrbeti za reševanje datotek in fotografij iz diska, ki je okužen z virusom. Z kakovostno opremo je tudi to možno. Svoje težave zato ob napadu izsiljevalskega virusa zaupajte strokovnjakom in z veseljem vam bodo pomagali!

Prav tako pa vam bodo znali svetovati, kako lahko preprečite nadaljnje takšne napade. Pri njih pa lahko dobite ustrezno zaščitno opremo za vaš računalnik oziroma programe, ki omogočajo avtomatsko arhiviranje. Previdnost namreč pri uporabi spleta ni nikoli odveč! Že z nekaj previdnostnimi ukrepi lahko zelo zmanjšate možnost, da pride do napada takšnega izsiljevalskega virusa.

Similar Posts:

Releated

Sodobni pristopi in najboljše prakse pri spletnih trgovinah

Izdelava spletnih trgovin je zahtevna in kompleksna naloga, ki zahteva celovito razumevanje vseh potrebnih korakov, od same ideje pa do sprejema prvega spletnega naročila. Brez ustrezne priprave in razumevanja procesa je težko doseči uspeh na konkurenčnem spletnem trgu. Similar Posts: Profesionalno reševanje podatkov iz spominske kartice Nadgradite računalnik s hitrejšim diskom Kaj storiti, če izgubimo […]

Vse o Instagramu – ključne informacije in nasveti za uspeh

Instagram je postal ena izmed najbolj priljubljenih družbenih platform v sodobnem svetu, ki ima izjemen vpliv na način, kako ljudje delijo trenutke svojega življenja, komunicirajo in se izražajo. S svojo preprosto in intuitivno uporabo ter vizualno naravnanostjo je Instagram privabil ogromno število uporabnikov, vključno z običajnimi posamezniki, podjetji in vplivneži. Razumevanje delovanja Instagrama ter učinkovitih […]