Izsiljevalski virusi na pohodu!

Vsi smo že slišali za tako imenovane izsiljevalske viruse. Ob tem pa smo si prav vsi želeli, da se kaj takšnega ne bi zgodilo nam. Gre namreč za viruse, ki zaklenejo računalnik oziroma onemogočajo dostopati do podatkov na disku. To pomeni, da kar naenkrat ostanemo brez vseh podatkov, dokumentov, fotografij … Virus od nas zahteva plačilo določene vsote, v zameno za katero bomo dobili dostop nazaj. A nihče nam ne garantira, da bo po plačilu temu res tako. Zato se je v takem primeru veliko bolje odločiti za reševanje podatkov z SSD diskov, saj obstaja veliko več možnosti za uspeh.

 

Preventivni ukrepi

Reševanje podatkov z SSD diskov v Sloveniji je v porastu predvsem zaradi izsiljevalskih virusov, ki so res trdovratni. Seveda ni ranljiv samo SSD disk, ampak tudi klasični trdi disk, USB ključ ter ostali mediji. Z njimi se spopadajo različni računalniški strokovnjaki, a to delo ni lahko. Prav zato strokovnjaki priporočajo različne preventivne ukrepe, ki vam lahko pomagajo, da s takšnimi virusi ne boste imeli težav. To so:

  1. varnostne kopije podatkov oziroma njihovo arhiviranje na zunanjo enoto
  2. pazljivost pri odpiranju priponk elektronske pošte
  3. pazljivost pri brskanju na spletu in nalaganju datotek na računalnik
  4. dober antivirusni program
  5. močan protipožarni zid
  6. zaščita vašega internetnega omrežja ali mreže

Reševanje podatkov z SSD diskov

Če do napada virusa vseeno pride, pa vam priporočamo, da težave ne poskušate reševati sami! V primeru, da ste pomembne podatke arhivirali na zunanjo enoto, ti niso ogroženi, zato je treba le na novo naložiti sistem. Pred tem se splača preveriti, ali so v arhivu res vsi podatki, ki so za vas pomembni. V primeru, da temu ni tako, pa je treba poskrbeti za reševanje datotek in fotografij iz diska, ki je okužen z virusom. Z kakovostno opremo je tudi to možno. Svoje težave zato ob napadu izsiljevalskega virusa zaupajte strokovnjakom in z veseljem vam bodo pomagali!

Prav tako pa vam bodo znali svetovati, kako lahko preprečite nadaljnje takšne napade. Pri njih pa lahko dobite ustrezno zaščitno opremo za vaš računalnik oziroma programe, ki omogočajo avtomatsko arhiviranje. Previdnost namreč pri uporabi spleta ni nikoli odveč! Že z nekaj previdnostnimi ukrepi lahko zelo zmanjšate možnost, da pride do napada takšnega izsiljevalskega virusa.

Similar Posts:

Releated

Google oglaševanje je učinkovit način pridobivanja strank

Google oglaševanje je eden izmed najbolj priljubljenih in učinkovitih načinov doseganja potencialnih strank na spletu. Z nameščanjem oglasov na straneh z rezultati iskanja v Googlu in drugih spletnih mestih, lahko podjetja dosežejo ljudi, ki aktivno iščejo njihove izdelke ali storitve. Oglaševanje v Googlu je lahko učinkovit način za usmerjanje prometa na vašo spletno stran, ustvarjanje […]

Odločite se za nakup primerne domene

Izdelava spletne strani je ključni korak za vsakega novega podjetnika. Pred tem pa se bomo morali odločiti za zakup primerne domene. Ta je lahko lokalna ali svetovna. Med obema zvrstema so majhne a pomembne razlike, ki je dobro, če se jih zavedamo. Tako bomo lažje konkurirali na tržišču, kjer se nahaja naša ciljna publika. Obenem […]