Izsiljevalski virusi na pohodu!

Vsi smo že slišali za tako imenovane izsiljevalske viruse. Ob tem pa smo si prav vsi želeli, da se kaj takšnega ne bi zgodilo nam. Gre namreč za viruse, ki zaklenejo računalnik oziroma onemogočajo dostopati do podatkov na disku. To pomeni, da kar naenkrat ostanemo brez vseh podatkov, dokumentov, fotografij … Virus od nas zahteva plačilo določene vsote, v zameno za katero bomo dobili dostop nazaj. A nihče nam ne garantira, da bo po plačilu temu res tako. Zato se je v takem primeru veliko bolje odločiti za reševanje podatkov z SSD diskov, saj obstaja veliko več možnosti za uspeh.

 

Preventivni ukrepi

Reševanje podatkov z SSD diskov v Sloveniji je v porastu predvsem zaradi izsiljevalskih virusov, ki so res trdovratni. Seveda ni ranljiv samo SSD disk, ampak tudi klasični trdi disk, USB ključ ter ostali mediji. Z njimi se spopadajo različni računalniški strokovnjaki, a to delo ni lahko. Prav zato strokovnjaki priporočajo različne preventivne ukrepe, ki vam lahko pomagajo, da s takšnimi virusi ne boste imeli težav. To so:

  1. varnostne kopije podatkov oziroma njihovo arhiviranje na zunanjo enoto
  2. pazljivost pri odpiranju priponk elektronske pošte
  3. pazljivost pri brskanju na spletu in nalaganju datotek na računalnik
  4. dober antivirusni program
  5. močan protipožarni zid
  6. zaščita vašega internetnega omrežja ali mreže

Reševanje podatkov z SSD diskov

Če do napada virusa vseeno pride, pa vam priporočamo, da težave ne poskušate reševati sami! V primeru, da ste pomembne podatke arhivirali na zunanjo enoto, ti niso ogroženi, zato je treba le na novo naložiti sistem. Pred tem se splača preveriti, ali so v arhivu res vsi podatki, ki so za vas pomembni. V primeru, da temu ni tako, pa je treba poskrbeti za reševanje datotek in fotografij iz diska, ki je okužen z virusom. Z kakovostno opremo je tudi to možno. Svoje težave zato ob napadu izsiljevalskega virusa zaupajte strokovnjakom in z veseljem vam bodo pomagali!

Prav tako pa vam bodo znali svetovati, kako lahko preprečite nadaljnje takšne napade. Pri njih pa lahko dobite ustrezno zaščitno opremo za vaš računalnik oziroma programe, ki omogočajo avtomatsko arhiviranje. Previdnost namreč pri uporabi spleta ni nikoli odveč! Že z nekaj previdnostnimi ukrepi lahko zelo zmanjšate možnost, da pride do napada takšnega izsiljevalskega virusa.

Similar Posts:

Releated

Koraki pri razvoju spletnih trgovin

Izdelava spletnih trgovin zahteva temeljit premislek in načrtovanje, od izbire prave platforme do vzpostavitve plačilnih vrat. V tem prispevku bomo podali nasvete za tiste, ki šele začenjajo svojo pot razvoja spletne trgovine. Čeprav se vzpostavitev e-trgovine v teoriji zdi odlična zamisel, morate pred začetkom delovanja opraviti nekaj pomembnih korakov. Najprej in predvsem morate ustvariti spletno […]

Epson kartuše

Kakovostne in zanesljive tiskalne naprave

Zmožnost izdelovanja kopij računov, garancijskih listov in drugih dokumentov v udobju doma ali pisarne je izredno uporabno za vedno več ljudi. Če si lastimo multifunkcijski tiskalnik Epson, lahko ustvarjamo slike, dokumente in razne druge elemente. Ker je omenjena naprava izredno ugodna in zanesljiva, si jo lasti vedno več uporabnikov. Sčasoma pa je potrebno zamenjati barve, […]